Kari Mannerla

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kari Mannerla (9. tammikuuta 1930 Helsinki12. heinäkuuta 2006 Helsinki) oli suomalainen mainostoimistojohtaja sekä Afrikan Tähden ja muiden lauta- ja korttipelien suunnittelija. Mannerla toimi 1970-luvun alusta 1980-luvun puoliväliin Suomen suurimpiin kuuluvan mainostoimisto SEKin hallituksen puheenjohtajana.

Afrikan Tähti -lautapelin idean Mannerla kehitti jo 19-vuotiaana vuonna 1949, mutta peli julkaistiin vasta kaksi vuotta myöhemmin 1951.[1] Pelin nimen Mannerla sai artikkelista, jossa kerrottiin Etelä-Afrikasta löytyneestä maailman suurimmasta timantista, Afrikan tähdestä.

Mannerla kehitti Afrikan Tähdestä myös korttipeliversion. Viimeisinä vuosinaan hän kehitti lautapelin Inkan aarre, joka on peli-idealtaan hyvin Afrikan tähden kaltainen, mutta sijoittuu Etelä-Amerikkaan. Mannerla kehitteli aiemmin myös pasiansseja ja seikkailuhenkisiä seurapelejä.

Kari Mannerlan koulunkäynti jäi kesken 17-vuotiaana, kun hän meni töihin mainostoimistoon. Hän loi uransa mainostoimisto SEKissä ja jäi eläkkeelle sen hallituksen puheenjohtajana. Hän kuoli syöpään 76 vuoden ikäisenä.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Helsingin Sanomat 31.7.2006, muistokirjoitus – Tuomas Kaseva Artikkelin verkkoversio

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.