Kaikki alkoi puhelimesta

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kaikki alkoi puhelimesta
Pillow Talk
Ohjaaja Michael Gordon
Käsikirjoittaja Russell Rouse
Maurice Richlin
Stanley Shapiro
Clarence Greene
Tuottaja Ross Hunter
Martin Melcher
Säveltäjä Frank De Vol
Pääosat Doris Day
Rock Hudson
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Universal International Pictures
Ensi-ilta 7. lokakuuta 1959
Kesto 98 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Allmovie

Kaikki alkoi puhelimesta (engl. Pillow Talk) on vuonna 1959 ilmestynyt romanttinen komedia. Elokuvan pääosissa olivat Rock Hudson ja Doris Day, muissa osissa ovat muun muassa Tony Randall ja Thelma Ritter. Elokuva oli ensimmäinen Hudsonin ja Dayn tähdittämästä kolmesta romanttisesta komediasta.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Jan Morrow (Doris Day) on menestynyt newyorkilainen sisustussuunnittelija, joka joutuu jakamaan saman puhelinlinjan Bradin (Rock Hudson), Broadwaysäveltäjän ja playboyn kanssa. Tilanne hermostuttaa Jania todella koska Bradin lemmenpuhelujen takia hän ei saa hoidettua työpuhelujaan. Jan ja Brad ottavatkin useamman kerran puhelimen välityksellä yhteen.

Neuroottinen miljonääri Jonathan Forbes (Tony Randall), joka on korviaan myöten rakastunut Janiin ja on myös Bradin seuraavan Broadwayshown tuottaja, kertoo Bradille ylistäviä sanoja Janista. Brad yrittääkin houkutella puhelimen välityksellä Jania treffeille kanssaan mutta Jan ei ole kiinnostunut.

Yhtenä iltana Brad ja Jan sattuvat samaan ravintolaan seuralaisineen. Brad tajuaa Janin henkilöllisyyden ja ihastuu tähän. Brad valehtelee Janille olevansa Rex Stetson, karski mies Texasista ja Jan ja Brad alkavat tapailla toisiaan.

Ennen pitkää Bradin henkilöllisyys selviää Janille ja parille tulee ero. Lopulta Jan Bradin sinnikkään yrittämisen jälkeen antaa hänelle anteeksi ja he palaavat yhteen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]