Kévin Estre

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kévin Estre vuonna 2011.

Kévin Estre (s. 28. lokakuuta 1988 Lyon, Ranska) on ranskalainen moottoriurheilija. Hän on kilpaillut urallaan eri GT -sarjoissa ja kestävyysluokan kilpailuissa.[1]

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Estre aloitti uransa Karting-sarjoista, voittaen vuonna 2001 French Cadet Championship -luokan mestaruuden. Vuonna 2004 hän voitti European ICA Championship -luokan mestaruuden. Vuonna 2006 Estre aloitti kilpauransa Formula Renault Campus France -sarjassa eli nykyisessä Ranskan Formula 4 -sarjassa, voittaen heti debyyttikaudellaan sarjan mestaruuden ja saavuttaen kuusi voittoa, viisi paalupaikkaa ja 12 palkintosijaa. Vuonna 2007 Ranskan Formula Renault -sarjassa hän sai 45 pistettä ja sijoittui sarjan yhdeksänneksi.

Vuonna 2008 Estre siirtyi koppiautoihin ja kilpaili Ranskan Porsche Carrera Cup -sarjassa, voittaen yhden kilpailun ja sijoittuen sarjan viidenneksi. Seuraavana vuonna hän jatkoi sarjassa, voittaen viisi kilpailua ja sijoittuen sarjan neljänneksi. Vuonna 2010 hän saavutti viisi voittoa, seitsemän paalupaikkaa ja 12 palkintosijaa, sijoittuen sarjan toiseksi. Samana vuonna hän ajoi FIA GT3 ja ADAC GT Masters -sarjoja. Vuonna 2011 Estre onnistui voittamaan Ranskan Porsche Carrera Cupin mestaruuden, voittaen kauden aikana kymmenen kilpailua. Samana vuonna hän kilpaili Porsche Supercup -sarjassa, voittaen yhden kilpailun ja sijoittuen sarjan seitsemänneksi. Hän ajoi myös kaksi kilpailua Saksan Porsche Carrera Cup -sarjassa. Vuonna 2012 Estre jatkoi Porsche Supercupissa, saavuttaen yhden voiton ja neljä palkintosijaa ja sijoittuen sarjan toiseksi. Samana vuonna hän sijoittui Saksan Porsche Carrera Cup -sarjan neljänneksi. Hän kilpaili tuolloin myös International GT Open, American Le Mans Series ja Rolex Sports Car Series -sarjoissa.

Vuonna 2013 Estre voitti Saksan Porsche Carrera Cup -sarjan mestaruuden, saavuttaen kahdeksan voittoa, seitsemän paalupaikkaa ja 11 palkintosijaa. Lisäksi hän ajoi Porsche Supercup, FFSA GT Championship ja FIA GT Series -sarjoissa. Hän osallistui myös Dubain 24 tunnin ajoon. Vuonna 2014 Estre kilpaili uudessa United SportsCar Championship -sarjassa kahdeksan kilpailua, samoin kuin Blancpain Endurance Series, ADAC GT Masters, Blancpain Sprint Series -sarjoissa. Samana vuonna hän osallistui Nürburgringin 24 tunnin ajoon. Vuonna 2015 Estre osallistui ensimmäisen kerran Le Mansin 24 tunnin ajo.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kévin Estre Driver Database