Jyväskylän kesäyliopisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jyväskylän kesäyliopiston Muuratsalon retki 1912.

Jyväskylän kesäyliopisto on Jyväskylässä sijaitseva kesäyliopisto, joka on perustettu Suomen ensimmäisenä vuonna 1912.[1] Kesäyliopisto tarjoaa avoimen korkeakouluopetuksen lisäksi myös esimerkiksi ammatillista täydennyskoulutusta ja kertauskursseja ylioppilaskirjoituksiin valmentautuville abeille. Jyväskylän kesäyliopiston yhteydessä toimii myös Ikääntyvien yliopisto.

Kesäyliopistoa ylläpitää vuonna 1997 perustettu Jyväskylän kesäyliopistoyhdistys, jonka jäseniä ovat Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän yliopistosäätiö, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta, Keski-Suomen Liitto, Jyväskylän, Keuruun, Saarijärven, Suolahden, Äänekosken ja Viitasaaren kaupungit sekä Laukaan, Hankasalmen, Kyyjärven ja Leivonmäen kunnat.[1]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jyväskylän kesäyliopisto aloitti toimintansa vuonna 1912. Se tarjosi korkeakouluopetusta ylioppilaille ja kansakoulunopettajille pääasiassa Helsingin yliopiston opettajien opettamana. Kesäyliopisto muuttui Jyväskylään vuonna 1934 perustetun Kasvatustieteellisen korkeakoulun kesälukukaudeksi vuonna 1936, ja edelleen vuonna 1966 Jyväskylän yliopiston kesälukukaudeksi. Se perustettiin uudelleen Jyväskylän kesäyliopiston nimellä vuonna 1981.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Yleisesittely Jyväskylän kesäyliopisto. Arkistoitu 8.6.2008. Viitattu 22.6.2011.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.