Jussi Pekka Kasurinen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jussi Pekka Kasurinen
Jussi Kasurinen vuonna 2016
Jussi Kasurinen vuonna 2016
Henkilötiedot
Syntynyt24. huhtikuuta 1982 (ikä 42)
Savonlinna, Suomi
Kansalaisuus Suomi
Ammatti kirjailija, tutkija
Aiheesta muualla
Kotisivu

Jussi Pekka Kasurinen (s. 24. huhtikuuta 1982 Savonlinna) on suomalainen kirjailija ja tutkija. Kasurinen valmistui diplomi-insinööriksi Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta 2007 ja väitteli tohtoriksi 2011 Lappeenrannassa.

Akateemisen uran kohokohdat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kasurinen kirjoitti diplomityönsä ohjelmoinnin opetuksen kehittämisestä otsikolla Siirtyminen C-kielestä Pythoniin ohjelmoinnin perusopetuksessa[1] (2007). Jatko-opinnoissaan hän keskittyi ohjelmistotestauksen tutkimiseen ja kehittämiseen. Väitöskirja on otsikoitu Software Test Process Development[2] (2011).

Yliopisto-opetuksen ja testauksen tutkimisen lisäksi Kasurinen on tutkinut myös digitaalista pelaamista, ohjannut lukuisi opinnäytetöitä ja opettanut lukuisia kursseja esiopetuksesta yliopisto-opetukseen.

Kasurinen työskenteli Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa 2006–2017 tutkijana. Alkuvuodesta 2017 Kasurinen siirtyi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (XAMK) palvelukseen tutkimuspäälliköksi[3]. Kasurinen palasi kuitenkin takaisin Lappeenrannan teknilliseen yliopistoon syksyllä 2018 saatuaan apulaisprofessorin viran.

Palkitsemiset akatemisella uralla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kasurinen on saanut Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan myöntämän palkinnon vuoden opintojaksosta kahdesti. Ensimmäisen kerran tämä tapahtui 2008 Ohjelmoinnin perusteet -kurssista ja toisen kerran 2015 Game Development Project -kurssista [4].

Kasurisen julkaisut ovat myös palkittuja, muun muassa Computer Systems and Technologies konferenssi palkitsi 2016 Kasurisen “Games as Software – Similarities and Differences between the Implementation Projects” -artikkelin parhaan artikkelin palkinnolla.

Muu ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kasurinen on myös popularisoinut tiedettä kirjoittamalla useita kirjoja ja lehtiartikkeleita tutkimukseensa liittyvistä aiheista. Kasurinen käyttää kirjailijana koko nimeään, jotta häntä ei sekoitettaisi toiseen Jussi Kasuriseen, joka on myös julkaissut kirjallisuutta.

Teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muita saavutuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kasurinen on näyttelijänä elokuvassa Iron Sky: The Coming Race ja tuottajana lyhytelokuvassa Infirmity.

Kasurinen on työskennellyt myös Finnish Software Measurement Association:ssa (FiSMA) [5].

Kasurisen Bacon-Erdos-indeksi on 8.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]