Joutsenon urheilukeskus

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Joutsenon urheilukeskus
Rakennuksen tiedot
Sijainti Joutseno, Suomi
Omistaja Lappeenrannan kaupunki
Kenttä luonnonnurmi
Käyttäjät

Kultsu FC, Joutsenon Kullervo

Katsojakapasiteetti

589[1] + siirtokatsomot

Haus LennartHell.svg
Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Joutsenon urheilukeskus on liikuntapaikka Joutsenon keskustassa Lappeenrannassa. Se sijaitsee noin puoli kilometriä etelään Joutsenon torista, terveyskeskuksen ja koulukeskuksen välisellä alueella.

Urheilukeskuksen keskuskenttä on jalkapallo- ja yleisurheilukäytössä, ja se toimii Kultsu FC:n jalkapalloilijoiden ja Joutsenon Kullervon yleisurheilijoiden kotikenttänä. Kenttää kiertävä juoksurata uusittiin Novotan-pinnoitteella kesällä 2006.[2] Kentän itäpuolelle valmistui tammikuussa 2009 liikuntahalli eli niin sanottu Joutsenohalli, jonka ulkoseinällä on keskuskentän uusi 589-paikkainen katettu pääkatsomo.[3][1] Kentän länsipuolta reunustanut osittain katettu puukatsomo on sittemmin purettu ja korvattu siirtokatsomoilla.

Joutsenohallissa on suorituspaikat sisäpalloilulajeille ja yleisurheilun juoksu, hyppy- ja heittolajeille sekä kuntosali. Halli voi tarvittaessa toimia myös konsertti-, kokous- ja näyttelytilana.[3] Urheilukeskuksen uudessa asemakaavassa on paikat myös erillisille uima- ja jäähalleille.[4]

Urheilukeskuksen huoltorakennuksen yhteydessä on kuntosali ja tennishalli. Kesäisin urheilukeskuksessa on myös kolme ulkotenniskenttää, joiden päällä talvisin on jääkiekkokaukalo. Keskuskentän eteläpäädyn lähistöllä on vanhaan soramonttuun rakennettu rullalautailu ja -luistelupaikka. Noin 300 metrin päässä sijaitsevalla vanhalla raviradalla on nurmi- ja tekonurmikenttiä sekä kuplahalli palloilijoiden käyttöön.

Urheilukeskuksen maastossa kiertää 1,2, 3 ja 5 kilometrin pururadat, jotka talvisin muutetaan hiihtoladuiksi.[5] Urheilukeskuksen liepeiltä lähtee myös hiihtolatu kohti Myllymäen laskettelukeskusta.

Jalkapallon Ykkösen ja alempien sarjatasojen sekä Suomen cupin otteluiden lisäksi urheilukeskuksessa on järjestetty muun muassa maratonin Suomen-mestaruuskilpailut vuosina 1997, 2002 ja 2006.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Joutsenon urheilukeskus Lappeenrannan kaupunki. Viitattu 16.8.2015.
  2. Joutsenon keskuskentällä voi pian juosta piikkareilla Etelä-Saimaa. Viitattu 6.3.2008.
  3. a b Joutsenon liikuntahalli kallistui Etelä-Saimaa. Viitattu 6.3.2008.
  4. Urheilukeskuksen asemakaavan muutosehdotus nähtävillä Joutsenon kaupunki. Viitattu 6.3.2008.
  5. Joutsenon urheilukeskuksen latuverkosto Joutsenon kaupunki. Viitattu 6.3.2008.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]