Joulu Valhallassa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Joulu Valhallassa
Jul i Valhal
Tyyli Seikkailusarja
Kestoaika 25 minuuttia
Pääosissa Sofie, Jonas, Tove, Loki, Emma, ja Snifer.
Alkuperämaa  Tanska
Alkuperäiskieli tanska
Esitetty 1. joulukuuta 2008 – 24. joulukuuta 2008
Jaksoja 24
Aiheesta muualla
IMDb

Joulu Valhallassa (tansk. Jul i Valhal) on tanskalainen seikkailusarja. Sarjassa seikkailevat urheat 12-vuotiaat Sofie ja Jonas. Sarjaa esitettiin Suomessa joulukuun 2008 aikana. Sarja näytettiin uusintana vuonna 2009.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sofie ja Jonas saavat tietää, että aasajumala Loki aikoo aloittaa ragnarökin. He päättävät lähteä etsimään Lokia, mutta huomaavatkin tehtävän lähes mahdottomaksi. He etsivät metsästä jonkinlaista pääsytietä jumalten valtakuntaan. He löytävät salakäytävän, jota he päättävät käyttää seuraavana aamuna.

Seuraava aamu koittaa. Sofie ja Jonas heräävät aikaisin muiden nukkuessa. He lähtevät salakäytävää pitkin jumalten asuinsijaan, Valhallaan. Matkalla Valhallaan he huomaavat pian, että ilma muuttuu kuumaksi ja kosteaksi. Niinpä he kulkevat eteenpäin ja näkevät linnan. Sofie ja Jonas päättävät lähteä jännityksestä huolimatta tutkimaan linnaa. Myöhemmin linnassa selviää, että Loki on lähtenyt Utgårdiin. Sofie ja Jonas lähtevät takaisin kotiin ja miettivät tilannetta yön yli.

Seuraavana aamuna he pakkaavat evästä mukaan ja lähtevät Utgårdiin. Tove tulee kysymään minne he ovat lähdössä ja lasten kerrottua lupaa että Jonas saa lähteä. Isä Asbjorn ei kuitenkaan päästä Jonasta matkaan. Niinpä Sofien täytyy lähteä yksin ja selvittää, missä Loki on. Sofie lähtee ja päätyy jättien telttaan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.