Joshua Clottey

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Joshua Clottey
Tiedot
Lempinimi Grand Master
Painoluokka välisarja
Maa Ghana
Syntymäaika 1977
Syntymäpaikka Accra
Otteluasento oikeakätinen
Ammattilaistilastot
Ottelut 39
Voitot 35
– tyrmäysvoitot 29
Tappiot 3
Ratkaisemattomat 0
Ei tuomiota/
mitätöity
1

Joshua Clottey (s. 1977 Accra, Ghana) on ghanalainen ammattilaisnyrkkeilijä ja entinen IBF-liiton välisarjan maailmanmestari.

Vuonna 1995 ammattilaisuransa aloittanut Clottey pääsi iskemään marraskuussa 1999 Carlos Baldomiria vastaan WBC-liiton välisarjan international-tittelistä Lontoossa. Hän johti ottelua pisteissä 10 erän jälkeen, mutta joutui lopulta diskatuksi 11. erässä puskemisen takia[1]. Seuraavassa ottelussaan vuonna 2001 hän voitti välisarjan Afrikan mestaruuden 10. erän teknisellä tyrmäyksellä Ike Obia vastaan.

Oteltuaan jonkin aikaa kotimaassaan Ghanassa Clottey siirtyi Yhdysvaltoihin. Heinäkuussa 2004 hän voitti Yhdysvaltain välisarjan mestaruuden viidennen erän teknisellä tyrmäyksellä Christopher Henrystä. Joulukuussa 2005 hän voitti WBC-liiton ylemmän välisarjan Continental Americas -tittelin täydet 10 erää kestäneessä ottelussa Marcos Primeraa vastaan. Seuraavan vuoden heinäkuussa hän kohtasi Richard Gutierrezin IBF-liiton välisarjan intercontinental-titteliottelussa ja voitti 12-eräisen ottelun tuomareitten enemmistöpäätöksellä.

12. joulukuuta 2006 Clottey pääsi vihdoin maailmanmestaruusotteluun, kun hän kohtasi WBO:n välisarjan mestarin Antonio Margariton. Ottelu kesti täydet 12 erää, mutta Margarito tuomittiin voittajaksi kaikin tuomariäänin. Seuraavassa ottelussa heinäkuussa 2007 Clottey voitti 10-eräisessä ottelussa entisen kevytsarjan maailmanmestarin Diego Corralesin, joka kuoli kuukauden kuluttua ottelusta.

Voitettuaan Shamone Alvarezin joulukuussa 2007 pääsi hän uudelleen iskemään maailmanmestaruudesta. Elokuussa 2008 käydyssä ottelussa panoksena oli avoimena ollut IBF-liiton välisarjan mestaruus ja vastassa Zab Judah. Clottey voitti ottelun johdettuaan kaikkien tuomareitten pistekorteissa kun ottelu keskeytettiin yhdeksännessä erässä Judahin saatua vamman silmäänsä[2].

Viimeisimmässä ottelussaan Clottey kohtasi Miguel Cotton WBO-liiton välisarjan mestaruusottelussa. Hän kävi kanveesissa jo ensimmäisessä erässä, mutta ottelu oli hyvin tasainen ja kesti täyden ajan. Cotto julistettiin lopulta voittajaksi tuomarien hajaäänituomiolla.[3]

Seuraavassa ottelussaan Clottey kohtaa Manny Pacquiaon WBO-liiton välisarjan MM-ottelussa 13. maaliskuuta 2010.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]