Diego Corrales

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Diego Corrales
Diego Corrales.jpg
Tiedot
Lempinimi Chiko
Painoluokka kevytsarja
Pituus 179 cm
Maa  Yhdysvallat
Syntymäaika 25. elokuuta 1977
Syntymäpaikka Columbia, Etelä-Carolina
Kuolinaika 7. kesäkuuta 2007
Kuolinpaikka Las Vegas, Nevada
Otteluasento oikeakätinen, eli nyrkkeilytermein orthodox
Ammattilaistilastot
Ottelut 45
Voitot 40
– tyrmäysvoitot 33
Tappiot 5

Diego Corrales (25. elokuuta 1977 Columbia, Etelä-Carolina7. kesäkuuta 2007 Las Vegas, Nevada) oli meksikolais-yhdysvaltalainen ammattinyrkkeilijä ja entinen kevyensarjan ja ylemmän höyhensarjan maailmanmestari.

Varhainen elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diego Corralesin isä oli kolumbialainen ja äiti meksikolainen. Hän kasvoi Oak Parkissa Sacramentossa, jossa ajautui 13-vuotiaana katujengiin. Diegon nuoruuselämä oli täynnä väkivaltaa, ja hän joutui muun muassa näkemään parhaan ystävänsä murhan. Koulu sujui kuitenkin mallikkaasti ja Diego suoritti ruokakulttuurin tutkinnon. Nyrkkeilyä hän alkoi harrastaa yhdessä Manny Fernandezin kanssa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amatööriura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diego Corrales voitti amatöörinä 105 ottelua ja hävisi kaksitoista. Vuonna 1994 hän sijoittui toiseksi Yhdysvaltain amatööriturnauksessa, häviten pisteillä Frankie Carmonalle höyhensarjan finaalissa. Vuoden 1995 Pan-Amerikan kisoissa hän sai höyhensarjan pronssimitalin. Saman vuoden maailmanmestaruuskilpailuissa Diego hävisi Marco Rudolfille Berliinissä, Saksassa.

Ammattilaisura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ammattilaiskehään Diego debytoi menestyksekkäästi seuraavan vuoden maaliskuussa. 23. lokakuuta 1999 hän löi ylemmän höyhensarjan mestari Roberto Garcian teknisellä tyrmäyksellä seitsemännessä erässä. Kukistettuaan Angel Manfredyn syyskuussa 2000 hänen managerinsa mitätöivät mestaruuden. 20. tammikuuta 2001 Diego haastoi WBC:n hallitsevan mestarin, Floyd Mayweatherin. Kyseisessä ottelussa Diego kärsi ensimmäisen tappionsa. Niskanpäällä ollut Mayweather sai iskettyä Diegon kanveesiin viisi kertaa (kolme kertaa seitsemännessä ja kaksi kertaa kymmenennessä erässä). Viidennen lattialleputoamisen jälkeen Diegon valmentaja luovutti, vastoin tämän protestointia.

Pian Mayweather-ottelun jälkeen Diego joutui vankilaan 14 kuukaudeksi rahasotkujen takia.

Castilloa vastaan käydyt ottelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

7. toukokuuta 2005 Diego voitti José Luis Castillon WBC-liiton kevyensarjan mestaruusottelussa teknisellä tyrmäyksellä kymmenennessä erässä. Kamppailua pidetään lähes yksimielisesti vuoden 2005 parhaana nyrkkeilyotteluna. Molemmat osapuolet taistelivat kunniakkaasti, ladaten kovia yhdistelmälyöntejä ja voimakkaita iskuja loppuun saakka. Lopulta kymmenennessä erässä Castillo iski Diegon kanveesiin voimakkaalla iskulla, joka sai tämän hammassuojan lentämään ilmaan. Sen takaisinlaitto mahdollisti Diegolle vähän lisää toipumisaikaa. Muutamien sekuntien kuluttua Castillo lennätti Diegon jälleen alas, ja tämä sylkäisi taas hammassuojansa pois aikalisän saamiseksi. Hän pääsi ylös lattialta mutta erotuomari laskutti tätä yhdellä pisteellä ottelun tahallisen hidastamisen vuoksi. Tämän jälkeen Diego iski Castilloa iskulla, jota Castillo on myöhemmin luonnehtinut "täydelliseksi oikeaksi". Diego jatkoi ylivoimaista pommittamista, mikä johti pian tuomarin keskeyttämiseen.

Miestenvälinen uusintaottelu käytiin samana vuonna, lokakuun kahdeksantena. Päivää ennen ottelua tapahtuneessa punnituksessa Castillon todettiin painavan hieman enemmän sallitun ylärajan (61 kg), joten titteliä ei laitettu likoon. Molemmat ottelivat samalla tyylillä kuin aiemmassa kamppailussa. Neljännen erän alussa Castillo sai lyötyä Diegon alas rajulla vasemmalla koukulla leukaan. Diego ei päässyt jaloilleen ennen tuomarin luvunlaskun suorittamista, ja Castillo otti hänestä tyrmäysvoiton.

Kolmas kohtaaminen oli määrä tapahtua 4. helmikuuta seuraavaa vuotta, mutta ottelua jouduttiin lykkäämään Diegon murrettua harjoituksissa kylkiluunsa. Ottelu siirrettiin kesäkuulle, mutta jouduttiin jälleen perumaan Castillon painon oltua taas yli sallitun määrän. Kolmatta ottelua ei koskaan ehditty käydä.

Castillon jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diego Corralesin oli määrä puolustaa mestaruuttaan Joel Casamayoria vastaan 7. lokakuuta 2006. Punnituksessa Diego painoi kumminkin hieman yli sallitun rajan, ja hänelle annettiin kaksi tuntia aikaa kuluttaa ne, minkä hän tekikin. Ottelun Diego hävisi hajaäänin, ja Casamayorista tuli sekä WBC:n että Ring-lehden kevyensarjan mestari.

Seuraavan vuoden huhtikuussa Diego koki jälleen tappion, tällä kertaa Joshua Clotteylle tuomarien yksimielisellä päätöksellä. Diego putosi kanveesille yhdeksännessä ja kymmenennessä erässä, ja hävisi tuloksilla 97-90, 98-89 ja 100-87.

Kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

5. toukokuuta 2007 Diego Corrales kuoli moottoripyöräonnettomuudessa kotinsa lähellä Las Vegasissa. Hän oli vain 29-vuotias.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]