John George Children

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
John George Children. Benjamin Rawlinson Faulknerin maalaama muotokuva vuodelta 1826.

John George Children (18. toukokuuta 17771. tammikuuta 1852 Halstead, Kent) oli brittiläinen kemisti, mineralogi ja eläintieteilijä.

Children opiskeli Queens’ Collegessa Cambridgessa. Vuonna 1822 hän työskenteli kirjastonhoitajana British Museumin muinaisesineiden osastolla, kun hänet osoitettiin luonnonhistoriallisen osaston apulaisintendentin virkaan William Elford Leachin jälkeen. Valinta oli kiistanalainen, sillä Children ei ollut niin pätevä virkaan kuin toinen ehdokas, William Swainson. Kun luonnonhistoriallinen osasto jaettiin vuonna 1837 kolmeen osastoon, Childrenistä tuli eläintieteen osaston intendentti. Hän vetäytyi eläkkeelle 1840 ja hänen seuraajakseen nimettiin John Edward Gray.

Children pääsi Royal Societyn jäseneksi vuonna 1807 ja hän toimi seuran sihteerinä 1826 ja 1830–1837. Vuonna 1833 hän oli perustamassa Lontoon kuninkaallista hyönteistieteellistä seuraa (Royal Entomological Society of London).

Hänen tyttärensä Anna Atkins oli kasvitieteilijä.

Children nimesi linnuista muun muassa hietikkofrankoliinin (Pternistis clappertoni, nykyisin Francolinus clappertoni).[1] Hänen kunniakseen on nimetty pytonlaji (Antaresia childreni) ja mineraali (childreniitti).