John Francis Daley

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
John Francis Daley
John Francis Daley heinäkuussa 2004.
John Francis Daley heinäkuussa 2004.
Syntymäaika 20. heinäkuuta 1985 (ikä 30)
Syntymäpaikka Yhdysvaltain lippu Wheeling, Illinois
Aktiivisena 2000–
Merkittävät roolit Tri Lance Sweets
(Bones)
Aiheesta muualla
IMDb

John Francis Daley (s. 20. heinäkuuta 1985) on yhdysvaltalainen televisio- ja elokuvanäyttelijä sekä ohjaaja. Hän esittää Lance Sweetsiä yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa Bones ja esitti Sam Weiriä NBC:n komediadraamassa Freaks and Geeks. Daley soittaa kosketinsoittimia ja laulaa yhtyeessä Dayplayer.[1]

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daley syntyi Wheelingissä, Illinoisissa näyttelijä R.F. Daleylle ja pianon soiton opettajalle Nancy Daleylle. Daley on esiintynyt lukuisissa tuotoksissa yhdessä isänsä kanssa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daley on näytellyt yhdeksänvuotiaasta lähtien, jolloin hänet valittiin "Young Tommy" hahmoksi Broadway hittiin The Who's Tommy. Hän esitti Sam Weiriä televisiosarjassa Freaks and Geeks ja on siitä lähtien työskennellyt televisiosarjoissa kuten The Geena Davis Show, Käytäväpeliä, Regular Joe, Kitchen Confidental, Amyn lailla ja Spin City.

Vuonna 2001 Daley ohjasi lyhytelokuvan What Babies Do ja kirjoitti sekä näytteli komediassa Friday Night. Vuonna 2005 Daley näytteli elokuvassa Waiting - luuserit liemessä ja FOX:in sitcom sarjassa Kitchen Confidental. Vuonna 2007 Daley liittyi FOX:in draamasarjan Bones näyttelijäkaartiin, esittäen psykologi Lance Sweetsiä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]