John Edwards (muusikko)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
John "Rhino" Edwards
Rhino lavalla Bristolissa 2005.
Rhino lavalla Bristolissa 2005.
Henkilötiedot
Syntynyt9. toukokuuta 1953 (ikä 71)
Chiswick, Lontoo, Yhdistynyt kuningaskunta
Muusikko
Taiteilijanimi RhinoView and modify data on Wikidata
Aktiivisena 1973–
Tyylilajit hard rock
Soittimet bassokitara
Yhtyeet Judie Tzuke
Dexys Midnight Runners
Status Quo
Aiheesta muualla
www.rhinosrevenge.com

John Victor "Rhino" Edwards (s. 9. toukokuuta 1953, Chiswick, Lontoo, Yhdistynyt kuningaskunta) on englantilainen basisti. Hän on tullut tunnetuksi yhtyeistä Dexys Midnight Runners ja Status Quo.

Rhino Edwards syntyi Suur-Lontoon alueella Chiswickissä. Hän opiskeli lapsena klassista viulunsoittoa ja sai 11-vuotiaana stipendin London College of Music -oppilaitokseen.

1970-luvun alussa Rhino soitti kahdessa eri pubibändissä Hounslown The White Bear -pubissa. Yhtyeistä ensimmäinen oli nimeltään The Sunday Band, koska se esiintyi vain sunnuntaisin, ja toinen nimeltään Rococo. Rhinon ohella myös bändien vokalistina toimi sama henkilö. Rococo jopa julkaisi urallaan yhden singlen "Ultrastar/Wildfire" Decca-levymerkille vuonna 1973.

Ensimmäisen kerran Rhino pääsi listoille, kun ranskalaisen bändin, Space, single Magic Fly ylsi Englannin singlelistoilla top 10:n joukkoon. Hieman myöhemmin Edwards liittyi Judie Tzuken taustabändiin ja sai lempinimensä Rhino kömpelyytensä vuoksi.

Edwards soitti yhdessä rumpali Jeff Richin kanssa Status Quon kitaristi Rick Parfittin ottaessa yhteyttä ja pyytäessä heitä molempia mukaan sooloprojektiinsa Recorded Delivery. Kun Parfitt ja Francis Rossi saivat oikeustaisteluiden jälkeen heinäkuussa 1986 oikeudet Status Quon nimeen, Edwards ja Rich pyydettiin mukaan korvaamaan rumpali Pete Kircher ja yhtyeen perustajajäsen, Australiaan asettunut ja yhtyeen kanssa riitautunut Alan Lancaster.

Vuonna 2000 Edwards julkaisi soololevyn Rhino's Revenge jonka joillakin raidoilla mukana on myös Status Quon jäseniä. Viime aikoina Edwards on myös harvakseltaan kiertänyt Eurooppaa kokoonpanolla Woodedz, jossa soittavat Rhinon ohella mm. hänen poikansa Freddie (kitara) ja Max (rummut).

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rhinon poika Freddie on kitaristi. Hän esiintyi lokakuussa 2014 Status Quon kanssa keikalla Lontoon Roundhousessa. Konsertti esitettiin livenä BBC Radio 2 -kanavalla, ja se julkaistiin Aquostic (Stripped Bare) -nimisenä albumina. Rhinon toinen poika Max ja tytär Mae ovat rumpaleita.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:John Edwards (musician)
Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.