Jevgeni Novikov (ralliautoilija)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jevgeni Novikov
ADAC Rallye Deutschland 2013 - Empfang der Stadt Köln - Evgeny Novikov-4588.jpg
Kansalaisuus Venäjän lippu Venäjä
WRC-ura
Aktiivivuodet 2007
Entiset tallit M-Sport Ford
Stobart
Citroën Junior Team
Kilpailuja 42
Maailmanmestaruuksia 0
Voittoja 0
Palkintosijoja 2
Erikoiskoevoittoja 15
MM-pisteitä 135
Ensimmäinen kilpailu Walesin ralli 2007

Jevgeni Maksimovitš Novikov (ven. Евгений Максимович Новиков, s. 19. syyskuuta 1990) on venäläinen ralliautoilija, joka kilpaili rallin maailmanmestaruussarjassa vuosina 2007–2009 ja vuonna 2011, sekä WRC kalustolla ALM Russia tiimissä kaudella 2012.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Novikov aloitti uransa vuonna 2006 voittamalla Venäjän rallicupin, ja seuraavana vuonna hän oli paras tulokas Viron ja Venäjän mestaruussarjassa.

Novikov debytoi MM-sarjassa vuoden 2007 Walesin rallissa, jossa keskeytti. Vuonna 2008 Novikov ajoi kuusi kilpailua sarjan nuorimpana kuljettajana. Hän oli parhaimmillaan 11. Japanin rallissa. Tuotantoautojen MM-sarjassa (PWRC) hän sijoittui 13:ksi. Hän oli lähellä voittaa oman luokkansa kilpailun Japanissa, mutta tekniset ongelmat pudottivat hänet toiseksi Juho Hännisen taakse.

Vuonna 2009 Novikov ajoi Citroën Junior Teamissa kahdeksan kilpailua ja sijoittui parhaimmillaan viidenneksi Sardinian rallissa. Seuraavassa Akropolis-rallissa Novikov ajoi ensimmäisen erikoiskoevoittonsa ollen sarjan nuorin kuljettaja, joka on voittanut erikoiskokeen. Kaudella 2010 Novikov piti välivuotta kunnes 4. marraskuuta hän ilmoitti vetäytyvänsä autourheilusta toistaiseksi. Novikov teki paluun MM-sarjaan vuonna 2011 Fordilla. Hän oli viidentenä Meksikon rallissa, kunnes joutui keskeyttämään teknisten ongelmien seurauksena. Katalonian rallissa Novikov ajoi seitsemänneksi saavuttaen kuusi pistettä. Hän toisti saman Walesin rallissa. Novikov saavutti yhteensä 12 pistettä sijoittuen 17:nneksi sarjapisteissä.

Vuonna 2012 Novikov saavutti ensimmäisen palkintosijansa sijoittumalla toiseksi Portugalin rallissa ollen ensimmäinen venäläinen, joka on yltänyt palkinnoille MM-rallissa. Myös Sardinian rallissa Novikov sijoittui toiseksi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.