Jessica Stroup

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jessica Stroup
Jessica Stroup San Diegon Comic-Conissa vuonna 2014.
Jessica Stroup San Diegon Comic-Conissa vuonna 2014.
Henkilötiedot
Syntynyt23. lokakuuta 1986 (ikä 37)
Anderson, Etelä-Carolina, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä, malli
Näyttelijä
Aktiivisena 2005–
Merkittävät roolit Erin Silver (90210)
Max Hardy (Pahan jäljillä)
Joy Meachum (Iron Fist)
Aiheesta muualla
IMDb

Jessica Stroup (s. 23. lokakuuta 1986 Anderson, Etelä-Carolina, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä ja malli. Hänet tunnetaan parhaiten roolistaan Erin Silverina nuortensarjassa 90210.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stroup syntyi 23. lokakuuta 1986 Etelä-Carolinassa, mutta kasvoi Charlottessa, Pohjois-Carolinassa. Hänen äitinsä, entinen Miss Pohjois-Carolina, toivoi, että Jessicasta tulisi malli. Hänellä on myös isoveli nimeltään Dave Stroup.

Stroup valmistui Providence High Schoolista 2004. Kun Stroup oli 17-vuotias, hän sai stipendin Georgian yliopistoon, mutta hylkäsi sen näyttelijäuratoiveiden takia. Stroup muuttikin pian työn perässä Los Angelesiin, missä hän asuu nykyään. Hän seurusteli 90210-sarjan kollegansa Dustin Milliganin kanssa. Stroupin ystäväpiiriin kuuluvat muun muassa Torrey DeVitto ja Brittany Snow.lähde?

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stroupin malliura alkoi 15-vuotiaana ja näyttelijänura 18-vuotiaana. Malliuransa aikana hän kiinnostui näyttelemisestä. Hänen ensimmäinen työnsä oli vieraileva rooli Nickelodeonin nuortensarjassa Unfabulous.

Vuonna 2005 Stroup debytoi sivuroolissa CBS:n televisioelokuvassa Vampire Bats, jonka pääosaa näytteli Lucy Lawless. Kaksi vuotta myöhemmin hän sai pienen roolin elokuvasta Luuseriopisto ja oli ensimmäistä kertaa päärooleissa elokuvassa The Hills Have Eyes 2.

Vuonna 2008 Stroup sai todellisen läpimurtoroolinsa nuortensarjassa 90210. Samana vuonna hän näytteli ystävänsä Brittany Snow’n rinnalla elokuvassa Prom Night. Stroup on vieraillut monissa televisiosarjoissa, kuten Greyn anatomia, October Road, Reaper ja True Blood, sekä esiintynyt lukuisissa televisiomainoksissa.

Vuonna 2009 Stroup nähtiin muun muassa elokuvassa Homecoming, jonka pääosaa esittää Mischa Barton.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]