Jessica Ransom

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jessica Ransom
Henkilötiedot
Koko nimi Jessica Ransom
SyntynytSheffield, Yorkshire, Englanti
Ammatti näyttelijä kirjailija
Puoliso Ben Wilson
Näyttelijä
Aktiivisena 2009–
Aiheesta muualla
IMDb

Jessica Ransom (s. 1. joulukuuta 1981 Sheffield, Yorkshire, Englanti), on englantilainen näyttelijä ja kirjailija, joka tunnetaan parhaiten roolistaan ​​lääkärin vastaanottovirkailijana Morwenna Newcrossina ITV-draamassa Doc Martin (2011–2022). Hän voitti lasten BAFTA-palkinnon vuonna 2015.

Nuoruus ja koulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ransom syntyi 1. joulukuuta 1981 Sheffieldissä Englannissa. Hän opiskeli GCSE:tä Expressive Arts]]issa ja A Level Theatre -opintoja High Storrs Schoolissa Sheffieldissä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistuttuaan Birminghamin yliopistosta Ransom teki luonnosteluja ja komediaa. Hän esiintyi Edinburgh Festival Fringessä kahdella kappaleella: "Million" ja "Unsung Heroes." Vuodesta 2009 vuoteen 2010 hän esitti useita sivuhahmoja sketsiohjelmassa Armstrong and Miller Show. Sen jälkeen hän esiintyi tv-improvisaatio-ohjelmassa Fast and Loose vuonna 2011 ja samana vuonna myös Morwenna Newcrossina, Doc Martinin lääkärin vastaanottovirkailijana (tunnettu yhteensopimattomista värikkäistä asuistaan) ITV-draamassa Doc Martin, jossa hän näyttelee vieläkin.

Sillä välin Ransom esiintyi muissa tuotannoissa. Ransom astui lavalle, mukaan lukien työ vuoden 2012 Poshin herättämisessä. Myös samana vuonna Ransom esiintyi D.C Mooren näytelmässä Straight Sheffield Cruciblessa ja sitten Bush Theatressa Lontoossa. Vuonna 2014 Ransom äänesti päähenkilön roolia Poppy Cat -elokuvan toisella tuotantokaudella, joka korvasi alkuperäisen ääninäyttelijä Joanna Pagen. Hän esiintyi Sky TV -mainoksessa Bruce Willisin kanssa, jossa hän oli "täysin rajaton" (mainos kiellettiin vuonna 2013 harhaanjohtamisen vuoksi, mutta se on julkaistu uudelleen, ja siinä on näkyvämpiä tietoja hinnoittelusta) ja esiintyi sarjassa 4. Horrible Histories -sarja ja sen vuoden 2015 herätyssarjat 6, 7 ja 8, joka voitti vuoden 2015 lasten BAFTA-palkinnon roolistaan ​​Skotlannin kuningattaren Mariana. Ransom oli myös kirjoittanut The Amazing World of Gumballin kaudet 3–6 ja Elliott from Earth. Ransom kirjoitti myös Danger Mouse -jakson vuonna 2017 nimeltä "Live and Let Cry."

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ransom asuu Lontoossa. Hän on naimisissa tuottajan ja ohjaajan Ben Wilsonin kanssa, ja heillä on kaksi poikaa.

Ransom on juossut Lontoon maratonin neljä kertaa, vuonna 2012 Mencapille, vuonna 2014 Age UK:lle ja vuosina 2015 ja 2017 Bloodwiselle.