Jesse Brinkley

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jesse Brinkley
JesseBrinkley.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt 14. marraskuuta 1976
Yerington, Nevada
Kansallisuus Yhdysvallat
Nyrkkeilijä
Painoluokka ylempi keskisarja
Kätisyys oikeakätinen
Ammattilaistilastot
Ottelut 40
Voitot 35
– tyrmäysvoitot 22
Tappiot 6
Ratkaisemattomat 0

Jesse Lee Brinkley (s. 14. marraskuuta 1976 Yerington, Nevada) on yhdysvaltalainen nyrkkeilijä. Hän esiintyi Contender-Haastaja -ohjelmassa, jossa hän saavutti neljännen sijan. Hänellä on kaksi lasta tyttöystävänsä Colleen Ritterin kanssa.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brinkley syntyi Yeringtonissa, Nevadassa. Hän on otellut 40 ottelua, joista 35 on voittoja ja 22 voitettu tyrmäyksellä. Kuusi ottelua on päättynyt tappioon, joista kolme tyrmäyksellä.

The Contender[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tosi-tv -ohjelmassa Contender - Haastaja Brinkley päätyi Lännen joukkueeseen.

 • Jessen ensimmäinen ottelu käytiin toisella viikolla. Kun länsi voitti toisenkin joukkuehaasteen, oli Ishen tarkoitus kohdata Ahmed,mutta Ishe peräänty. Jesse astui valinnan edessä viivalle ja haastoi idän suurimman jäljellä olevan uhan,Jonathan Reidin. Reidin tilasto 33-1 kun taas Jessen 23-1, kokemus ollen Reidin puolella. Ottelu kesti viisi erää,joiden aikana Jesse todisti voimansa ja taitonsa. Tuomarit pisteyttivät Jessen voittajaksi pistein 49-46,50-45 ja 50-45.
 • Kolmannella viikolla Jesse palkittiin kaulakorulla ja hänen joukkueensa palkittiin puvuilla. Jesse alkoi kyllästyä Ishen pelkuruuteen,kuten myös heidän muukin joukkueensa. Ishe oltiin valmiina pakottamaan otteluun,kun Ishe olikin itse valmis.
 • Kuudennella viikolla Jesse osallistui ensimmäistä kertaa joukkuehaasteeseen sitten ensimmäisen viikon. Lännen voittaessa Anthony Bonsanten oli tarkoitus haastaa Jimmy Lange,mutta hänellä oli muuta mielessä. Anthony valitsi Brent Cooperin,kaikkien hämmästykseksi ja suututti heidät. Anthonya lukuun ottamatta kaikki muut päättivät lähteä ulos tuulettumaan ja rauhoittumaan. Jesse löysi nopeasti tiensä baaritiskille ja 30-45 minuutin sisällä hän ryyppäsi itsensä sellaiseen kuntoon, ettei hänelle enää tarjoiltu juotavaa. Takaisin salille päästyään hän otti Sergion kanssa painimatsin. Jessen nukkuessa ja käydessä oksentamassa,kirjoittivat muut haastajat hänet tekstiä täyteen tusseilla.
 • Kahdeksannella viikolla, Joeyn voiton jälkeen, Juan De La Rosa lähti kisasta loukattuaan kätensä. Jesse, Peter, Anthony ja Joey kyllästyivät lopullisesti Ishen töykeään käytökseen ja päättivät hankkiutua tästä eroon. Kun tuli aika äänestää Juanille korvaaja äänestivät muut kolme miestä Jimmyä, kun taas nämä neljä äänestivät Ahmedia. Ahmed palasi salille,mutta ei aloittanut riitaa Ishen kanssa mikä tuotti Jesselle ja muille pettymyksen.
 • Yhdeksännellä viikolla Jesse joutui suureen riitaan Ishen kanssa,melkein hyökäten Ishen kimpuun. Jesse voitti viikoittaisen haasteen ja asetti Ishen ja Sergion vastakkain. Sergio voitti ottelun ja Ishe poistui talosta. Seuraavalla viikolla takaisin äänestetty Ahmed hävisi Alfonsolle.
 • Yhdennellätoista viikolla Jesse voitti jälleen haasteen,mutta sai pienen kinnerjänne-venähdyksen. Hän asetti ystävänsä Joeyn ja Peterin vastakkain,jättäen Anthony omaksi vastustajakseen.
 • Kahdennellatoista viikolla Jesse alkoi pudottaa painoaan,koska oli kahdeksan kiloa ylipainoinen. Jesse vietti paljon aikaa juosten saunapuku päällään. Ottelussa Jesse yritti selvästi tyrmäystä koko ajan. Anthony teki viiden iskun yhdistelmiä,kun taas Jesse kahden iskun yhdistelmiä. Bonsante voitti kaksi ensimmäistä erää. Jesse nosti tasoaan kolmannessa. Neljännessä Bonsante nosti rimansa todella korkealle. Jesse oli nyt tappiolla 3-1 ja tarvitsi tyrmäyksen. Kun ottelua oli oteltu 2 minuuttia ja 29 sekuntia, Jesse onnistui tyrmäämään Bonsante ja jatkoi kolmannelle kierrokselle.
 • Neljästoista viikko oli Jessen kolmannen ottelun hetki. Peter oli jo finaaleissa. Se oli myös Jessen määränpää. Vastustaja hänellä oli Latinokäärme Sergio. Ottelu oli seitsemäneräinen. Sergio voitti ottelun ensimmäisen erän nopeutensa ansiosta. Toisessa erässä Jesse nosti tahtia. Jesse voitti toisen erän oikean pystykoukkunsa avulla. Kolmennessa erässä Sergion pitkä jabi teki tuhojaan. Neljännessä erässä Sergion nopeus ja Jessen voima kävivät sotaansa. Erä voitti meni niukasti Sergiolle. Jessen haava aukesi uudestaan ja kasasi lisää paineita. Viidennessä Jesse tykitti suurella voimalla,voittaen tämän erän. Kuudennessa Jesse aloittaa vahvasti,mutta Sergio varastaa erän loppuhetkillä. Seitsemännen erän kohdalla tiedettiin taas että Jesse tarvitsee tyrmäysvoiton. Jesse kävi jälleen voimalla päälle, melkein tyrmäten Sergion, mutta lopulta Sergio löi takaisin. Jesse voitti viimeisen erän,mutta pisteet olivat häntä vastaan. Tuomari pistetyttivät 67-66,68-65 ja 69-64 voittajaksi yksimieliseti Sergio Moran.
 • Pronssiottelussa Jesse kohtasi Alfonso Gomezin. Jessen vahvasta aloituksesta huolimatta Alfonso voitti ottelun pistein 48-47,48-47 ja 49-46.

The Contender Challenge: UK vs USA[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Contender-Haastajan kolmannella kaudella Brinkley otteli Ison-Britannian Robin Reidiä vastaan. Hän hävisi ottelun yksimielisellä tuomaripäätöksellä.

Haastajan jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • 15.10.2005 Jesse kohtasi Anthony Bonsanten uusintaottelussa. Ottelu kesti viisi erää ja päättyi Jessen voittoon yksimielisesti pistein 49-46,48-47 ja 48-47. Lopputulos oli suuresti kiistelty. Monet ovat sitä mieltä, että Bonsante voitti ottelun,mutta tuomarit antoivat voiton Brinkleylle.
 • 10. huhtikuuta 2006 Brinkley kohtasi voittamattoman Joey Spinan. Brinkley pysyi hyvin ottelussa mukana, mutta 11. erässä Spina iski voimakkaasti Brinkleyn kehoon, minkä jälkeen tämä romahti nurkkaansa. Tuomari päätti keskeyttää ottelun ja julistaa Spinan voittajaksi.
 • 22.2.2008 Brinkley kohtasi Otis Griffinin. Ottelu päättyi 11. erässä Brinkleyn voittoon. Voitosta hän ansaitsi WBC USNBC ylemmän keskisarjan tittelin.
 • 13.6.2008 Jesse kohtasi Jason Nauglerin 12 eräisessä ottelussa.Ottelu kesti kaikki 12 erää ja viimeisessä erässä Brinkley löi Jasonin maihin. Ottelu päättyi yksimielisellä tuomaripäätöksellä Jessen voittoon pistein 120-107, 120-107 ja 120-107.
 • 14. helmikuuta 2009 Brinkley kohtasi Haastajassa tapaamansa Joey Gilbertin. Ottelu kesti 12 erää, ja Brinkley voitti yksimielisellä tuomaripäätöksellä pistein 120-107,120-107 ja 120-107.
 • Brinkley kohtasi Mike Paschallin 10.7.2009. Ottelu päättyi Brinkleyn voittoon yksimielisesti pistein 97-93,97-93 ja 96-94.
 • Brinkley kohtasi Curtis Stevensin 29.1.2010. Ottelu päättyi Brinkleyn yksimieliseen voittoon.[1]
 • Brinkleyn oli tarkoitus kohdata Sakio Bika 28.5.2010, mutta hän sairastui flunssaan eikä voinut valmentautua tarpeeksi ja jättäytyi ottelusta pois. [2]
 • Brinkley kohtasi Lucian Buten 15.10.2010. Brinkley hävisi ottelun yhdeksännen erän tyrmäyksellä. Ottelun panoksena oli IBF:n ylemmän keskisarjan maailmanmestaruus. Seuraavaksi Brinkley kohtasi voittamattoman Peter Quillinin. Quillin pysäytti Brinkleyn kolmannessa erässä. Ottelun jälkeen Brinkley jäi eläkkeelle.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]