Jeremy Sumpter

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jeremy Sumpter

Jeremy Robert Myron Sumpter (s. 5. helmikuuta 1989 Monterey, Kalifornia) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän näytteli nimiroolia elokuvassa Peter Pan (2003). Muita merkittäviä rooleja hänellä on ollut mm. elokuvissa: Just a Dream (2002) ja Local Boys. Sumpter on toiminut myös mallina. Hänellä on kolme sisarusta, veli Travis, pikkusisko Jennifer ja kaksoissisko Jessica. Molemmat hänen siskoistaan toimivat myös viihdealalla.

Lapsuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sumpter syntyi Carmel-by-the-Sea, Californiassa,Sandy (née Johnson) ja Gary Sumpterille. Hänellä on kaksois-sisko, Jessica, ja kaksi muuta sisarusta, Owen (äidin edellisestä avioliitosta) ja Jennifer. Hänen perheensä muutti hänen äitinsä vanhaan kotikaupunkiin, Mount Sterlingiin, Kentuckyn,kun hän oli 10 noin kuukautta vanha.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Sumpter oli 11 vuotias, hän liittyi International Modeling and Talent Association:iin ja aloitti mallina Kentuckyssa. Hän myös voitti Vuoden paras teinimalli-tittelin, jonka hän allekirjoitti Mark Robertsin hänen managerinsa kanssa. Sumpter päätti muuttaa takaisin Los Angelesiin, Californiaan perheensä kanssa ja alkoi toimia jälkeenpäin .

Sumpterin ensimmäinen elokuvarooli oli vuonna 2001 elokuvassa Frailty.Sumpter sai a Saturn Award nimityksen "paras roolisuoritus nuorelta näyttelijältä" hänen suorituksistaan. Sen seurauksena hän esiintyi Danny Gloverin kanssa Showtimee elokuvassa Just a Dream.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.