Jeremías

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jeremías
Henkilötiedot
Syntynyt19. syyskuuta 1973 (ikä 50)
Ammatti laulaja, sanoittaja
Muusikko
Taiteilijanimi Jeremías
Tyylilajit latin pop
Soittimet kitara

Jeremías, oik. Carlos Eduardo López Avila (s. 19. syyskuuta 1973 Lontoo, Britannia) on brittiläis-venezuelalainen laulaja ja sanoittaja.

Jeremíasin vanhemmat olivat venezuelalaisia, ja hän muutti kaksivuotiaana Venezuelaan. Hän kiinnostui musiikista jo varhain ja aloitti laulujen kirjoittamisen kahdeksanvuotiaana. 11-vuotiaana hän otti taiteilijanimen Jeremías. Vuonna 2000 Venezuelalaiset levy-yhtiöt kiinnostuivat hänen musiikistaan. Vuonna 2003 hänen laulunsa "Poco Poco" valittiin suosittuun venezuelalaiseen telenovelaan Mi gorda bella, jonka tuotti RCTV. Telenovelassa käytettiin myös hänen kappalettaan "La cita".

Jeremías teki Venezuelassa albumin, ja siitä tuli suosittu. Syys–joulukuussa 2003 hän teki useita televisioohjelmia, esimerkiksi Aprieta y gana, Ají Picante, Especial de mi gorda bella, Cita Con, El 2 de oro, Sálvese quien pueda, Camino a la fama ja Mañana Viva, sekä haastatteluja Caracasin ja Venezuelan radioon. Vuonna 2004 Jeremías teki konserttikiertueen Tour La Cita Venezuelassa, Argentiinassa, Chilessä, Puerto Ricossa, Kolumbiassa ja Ecuadorissa.

Vuonna 2006 Jeremías julkaisi ensimmäisen albuminsa Ese que va por ahí.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.