Jensen-Healey

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jensen-Healey

Jensen-Healey

Valmistustiedot
Valmistusmaa Englanti
Valmistaja Jensen
Valmistusvuodet 1972–1976
Luokka korimalli = 2-ovinen roadster
Edeltäjä -
Koko ja tekniset tiedot
Moottori R4
Iskutilavuus 1 973 cm3
Teho 144 hv
Huippunopeus 193 km/h
Kiihtyvyys 8,7 s (0–97 km/h)
Vetotapa takaveto

Jensen-Healey on brittiläinen vuosina 19721976 valmistettu avomallinen urheiluauto. Tätä mallia valmistettiin West Bromwichin tehtaalla noin 10 000 kappaletta, joten se on Jensenin malleista eniten valmistettu.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Austin-Healey-mallin tuotannon loputtua autojen maahantuoja Kjell Qvale etsi uutta tehdasta samanlaisen mallin tuottamista varten, joten hän otti yhteyden Donald Healeyhyn ja Jensen Motorsiin, joka oli rakentanut korit Austin-Healeylle. Kjell Qvalesta tuli Jensenin osakeomistaja ja Donald Heleystä yhtiön johtaja.

Muotoilu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Auton muotoilussa jäljiteltiin Austin-Healeyä. Sisustan väri on tumma ja autossa on muovinen keskikonsoli.

Kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Autoon tuli vuonna 1974 kumipuskurit. Vuonna 1976 mallin pohjalta tehtiin shooting brake -tyyppinen malli, Jensen GT.

Tekniikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Auton jousitus on yksinkertainen, mutta tehokas. Sekä edessä että takana on kierrejouset. Takana on rumpujarrut ja edessä levyjarrut. Jousitus, ohjausmekaniikka, jarrut ja taka-akseli ovat peräisin Vauxhall Firenzasta, lukuun ottamatta etujarruja jotka ovat Triumph TR6:sta.

Moottorit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Euroopan malleissa kaasuttimina on kaksi Dellorton kaasutinta, Yhdysvaltojen malleissa Strombergit. Ensimmäisissä malleissa ei ollut myöhemmin vakiovarusteeksi tullutta öljynjäähdytintä. Vaihteistona on Sunbeam Rapierista peräisin oleva nelivaihteinen Chryslerin vaihteisto. Myöhemmin käytettiin myös viisivaihteista Getragia.

  • 2.0 (1973 cm3) (Lotus 907) – 144 hv
Renault 4 1961.jpg
Tämä artikkeli tai sen osa perustuu Autowikin artikkeliin, ja siitä saattavat puuttua lähdemerkinnät tai lähdemerkinnät tarvitsevat tarkistamista. Voit auttaa Wikipediaa etsimällä sopivat lähteet tai tarkistamalla lähteet.