Jeff Garcia

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jeff Garcia
Syntymäaika 1976
Syntymäpaikka Yhdysvallat La Puente, Kalifornia
Aktiivisena 1994–
Oikea nimi Jeffrey Garcia
Muut nimet Jeff Garcia
Merkittävät roolit Sheen Estevez
(Roni Neutroni)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Palkinnot

Jeffrey Garcia (s. 1976 La Puente, Kalifornia) on yhdysvaltalainen Annie-palkittu ääninäyttelijä ja koomikko, joka tunnetaan parhaiten roolistaan Sheen Estevezinä tietokoneanimaatiosarjassa Roni Neutroni. Hän oli myös Pip-hiiren äänenä elokuvassa Tallipihan bilehileet sekä Oscar-palkitussa Happy Feet -elokuvassa Rinaldon äänenä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Garcia aloitti uransa koomikkona 15-vuotiaana osallistuttuaan amatöörien komediakilpailuun Los Angelesin klubilla. Esityksessään hän käytti sarkasmia ja katuvitsejä, joiden myötä Garcia sijoittui kilpailussa toiseksi. Palkinnoksi hän sai 20 senttimetriä pitkän pokaalin ja 50 dollaria rahaa.

Vuonna 1994 Garcia teki ensimmäisen televisioroolinsa HBO:n komediasarjassa "Loco Slam", jonka myötä hän esiintyi yli kymmenessä televisiosarjassa vierailevissa rooleissa, joissa Garcia esitti koomisia kykyjään. Sittemmin Bud Friedman antoi hänelle mahdollisuuden esittää useammin stand up komiikkaa eri yökerhoissa Las Vegasissa, jonka myötä Garcia on nykyisin tehnyt kiertueita pitkin Yhdysvaltoja yökerhoissa ja kouluissa.

Vuodesta 2000 lähtien Garcia on tehnyt koomikko uransa ohella äänirooleja animaatioihin, joista hänen merkittävimmäksi rooliksi nousi Sheen Estevez vuoden 2001 Oscar-ehdokkuuden saaneessa tietokoneanimaatioelokuvassa Jimmy Neutron – neropatti. Elokuvan jälkeen Garcia jatkoi rooliaan elokuvaan perustuvissa sarjoissa ja videopeleissä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.