Jari Tapani Salo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jari Tapani Salo (s. 1977) on suomalainen professori. Hän aloitti 1.6.2016 Helsingin yliopiston markkinoinnin professorina. Salo nimitettiin syyskuussa 2015 Kapkaupungin yliopiston markkinoinnin professoriksi ja tohtoriohjelman johtajaksi Kapkaupunkiin Etelä-Afrikkaan. Sitä ennen Salo on toiminut markkinoinnin professorina (digitaalinen markkinointi) Oulun yliopiston kauppakorkeakoulussa vuosina 2010–2016. Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun markkinoinnin laitoksen johtajana Salo toimi vuonna 2011 sekä markkinoinnin tohtoriohjelman johtajana vuosina 2012-2015.

Hän on aiemmin toiminut yliassistenttina Helsingin kauppakorkeakoulun markkinoinnin laitoksella. Vuonna 2010 Helsingin kauppakorkeakoulu liittyi perustettavaan Aalto -yliopistoon ja nimettiin Aalto -yliopiston kauppakorkeakouluksi. Salo on Aalto-yliopiston dosenttina alanaan digitaalinen markkinointi.

Salon akateemisen tutkimuksen erikoisalueina ovat olleet digitalisoituvat yritysten väliset liiketoimintasuhteet, digitaalinen markkinointi, teollisten tuotteiden ja palveluiden markkinointi ja brändäys sekä peliteollisuus. Salo on ollut vierailevan professorina Edith Cowan yliopistossa Perthissä Australiassa.

Salolla on syksyllä 2016 yli 150 tieteellistä julkaisua, jotka käsittelevät näitä ja muita aiheita. Hänen artikkeleitaan on julkaistu muun muassa tieteellisissä aikakausikirjoissa Industrial Marketing Management, Management Decision ja Journal of Business and Industrial Marketing. Hän on myös aktiivinen liikkeenjohdon kouluttaja ja konsultti. Vuonna 2010 hän oli mukana perustamassa ajatushautomo Nordic Institute of Business & Societyä. Salo on Oulun lyseon lukion alumni.

Jari Salo väitteli kauppatieteiden tohtoriksi Oulun yliopistosta 2006.

Teoksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Henri Simula, Tuula Lehtimäki, Jari Salo ja Pekka Malinen (2010). Uuden B2B-tuotteen menestyksekäs kaupallistaminen, *Teknologiateollisuus ry, Teknoinfo Teknova Oy.
  • Pedeliento, G., Andreini, D., Bergamaschi, M. and Salo, J. (2016). Brand and product attachment in an industrial context: The effects on brand loyalty. Industrial Marketing Management, 53, 194-206
  • Laukkanen, M., Mattila, P., Salo, J. and Tikkanen, H. (2013). Using Live Cases for Teaching, Industry Collaboration, and Research. Marketing Education Review, 23, (1), 65-71,
  • Jari Salo ja Heikki Karjaluoto (2007). Mobile games as an advertising medium: Towards a new research agenda. The International Research Journal Innovative Marketing, 3, (1), 72-83

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

http://www.oulu.fi/yliopisto/node/35286[vanhentunut linkki]