Jantsu Puumalainen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jantsu Puumalainen (s. 14. huhtikuuta 1990)lähde? on suomalainen casting director (roolittaja), tv-toimittaja ja näyttelijä.[1] Hän oli Suomen suurimman casting-toimiston Helsinki Casting Oy:n toinen perustaja ja entinen pääroolittaja ja osakas.[2] Tammikuussa 2023 Puumalainen ilmoitti perustaneensa uuden Casting By Me -yrityksen ja tämän myötä jättävän pestinsä Helsinki Castingilla.

Puumalainen on roolittanut tv-sarjoja ja elokuvia kuten Estonia, Hamsterit, Made in Finland, What Remains, Pahan Väri, Jälkeläiset, Kaikki synnit, Justimus esittää: Duo ja Hollywood-elokuva Dual.[3] Hän on näytellyt rooleja sarjoissa ja elokuvissa kuten Harjunpää, Kontio & Parmas, Syke, Tytöt Tytöt Tytöt ja Salatut elämät.[3] Hän myös juonsi Karonkkapuheita-podcastia yhdessä ystävänsä näyttelijä/kirjoittaja/somevaikuttaja Tero Tiittasen kanssa vuosina 2020-2021.[4]

Puumalainen kuuluu kansainväliseen roolittajien International Casting Directors Association -ammattiyhteisöön,[5] johon hänet valittiin ensimmäisenä suomalaisena roolittajana vuonna 2021.

Puumalainen on puhunut julkisesti diversiteetin edistämisestä elokuvissa ja televisiossa roolituksen kautta muun muassa Suomen elokuvasäätiön haastattelussa.[6] Puumalainen sai tunnustuksen "Muutoksen roolittaja" Red Carpet -festareiden yhteydessä järjestetyssä gaalassa 28. elokuuta 2022.

Hän vieraili helmikuussa 2023 Suvi Koivusalon Punaisella Matolla -podcastissa kertoillen kansainvälisestä castingista.