Jamie Hope

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jamie Hope
Jamie Hope
Jamie Hope
Luoja(t) Kathleen Beedles
Näyttelijä(t) Alex Carter
Ensiesiintyminen 16. helmikuuta 2006 (UK)
Henkilötiedot
Koko nimi James Hope
Sukupuoli mies
Suhteet
Vanhemmat Bob Hope
Jean Hope
Sisarukset Dawn Woods
Carly Hope (siskopuoli)
Josh Hope (velipuoli)
Sisarusten lapset TJ Woods

James "Jamie" Hope on kuvitteellinen henkilö saippuasarja Emmerdalessa. Häntä näyttelee Alex Carter.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jamien Emmerdaleen kotiutuminen kesti kauan. Hänen mielestä hänen isänsä Bob oli hylännyt hänet ja hänen siskonsa Dawnin kun he olivat pieniä. Vaikka Dawn kykenikin rakentamaan uudestaan suhteen isäänsä, Jamie ei ollut varma pystyisikö hän. Kun Bob meni (toisen kerran) naimisiin neljännen vaimonsa Viv Hopen kanssa, Jamie antoi menneiden olla menneitä ja saapui häihin. Kun isä ja poika tapasivat, oli heti selvää että he ovat samasta puusta veistettyjä.

Suhde isään[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka Jamie saapuikin häihin, hän ei kuitenkaan ollut heti valmis antamaan anteeksi ja unohtamaan. Jamie löi isäänsä hääjuhlassa koska tämä raivosi Jamien äidille, ja sanoi hölmistyneelle sulhaselle ettei pystyisi koskaan antamaan anteeksi. Kun Jamie lähti takaisin Espanjaan, Bob oli surullinen koska hän olisi halunnut uuden mahdollisuuden saada olla isä pojalleen. Jamien palatessa Emmerdaleen muutamaa viikkoa myöhemmin, Bob oli onnessaan.

Jamie ei kuitenkaan tullut takaisin tehdäkseen sovinnon isänsä kanssa. Näytellen tottelevaista poikaa Jamie yritti huijata Bobilta 2 000 puntaa maksaakseen ex-tyttöystävälleen lunnaat, jotta tämä luovuttaisi Jamien rakkaan Snoop koiran. Kun Bob huomasi juonen, Jamie pettyi pahasti. Bob uhkasi katkaista välit Jamieen kokonaan jos tämä ottaisi rahat ja lähtisi pois, mutta mietittyään asiaa Jamie päätti haluavansa kuitenkin tutustua isäänsä paremmin. Bob päätti kuitenkin lainata rahat Viviltä lainatakseen ne Jamielle, jotta hän saisi koiransa takaisin.

Työelämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jamiella oli monenlaisia bisnesideoita jotka olivat kuitenkin liian isoja toteutettavaksi Emmerdalessa. Jamie kyllästyi työskentelemään äitipuolensa kahvilassa, varsinkaan kun hänen uudistusideoita ei kuunneltu. Hän kuitenkin tarvitsi työn maksaakseen lainansa takaisin Viville ja tarttui tilaisuuteen, kun kylän antiikkikauppias Rodney Blackstock antoi hänelle tilaisuuden näyttää kuinka hyvä myyntimies hän on. Hän tekikin hyvät kaupat, mutta ei saanut työpaikkaa. Sen jälkeen Jamie osti vanhan jäätelöauton, kunnosti sen ja myy nyt sieltä jäätelöä ja vuokraa elokuvia.

Dawnin kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Dawn kuoli Kingien esittelytalon räjähdyksessä, Jamie ei pystynyt menemään siskonsa hautajaisiin. Bob luuli että Jamie teki kaikkensa auttaakseen Dawnin pois sortuneen talon alta, kun oikeasti Jamie vain jähmettyi paikalleen eikä pystynyt toimimaan. Tämä kävi Jamien omatunnolle niin pahasti, että hän alkoi ajatella olevansa vastuussa Dawnin kuolemasta, ja lähti kylästä hautajaisten aikaan. Hänen palatessa Bob oli niin suuttunut Jamielle, ettei edes puhunut tälle. Loppujen lopuksi Jamie sai kerrotuksi isälleen, miksei osallistunut hautajaisiin ja aluksi Bob suuttui hänelle vielä enemmän. Jamie oli jo jättämässä kylän, mutta Bob lähti etsimään Jamieta. Bob löysi hänen jäätelöautonsa tienposkesta ja Jamien sisältä humalassa nukkumasta. He saivat asiat puhuttua ja tekivät sovinnon.

Rakkauselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dawnin kuoleman jälkeisen välirikon takia Jamie asui vähän aikaa Andy ja Katie Sugdenin maatilalla. Tuona aikana Jamie ihastui Katieen. Suhdetta heidän välilleen ei kuitenkaan syntynyt, sillä Katie oli naimisissa. Jo Stiles kuitenkin uskotteli Andylle Jamiella ja Katiella olevan vispilänkauppaa, jotta saisi avioparin erotettua ja Andyn itselleen. Suunnitelma ei toiminut, ja Katie ja Jamie ovat edelleenkin vain hyviä ystäviä.