Luettelo televisiosarjasta Emmerdale poistuneista hahmoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tässä artikkelissa on listattu televisiosarja Emmerdalen poistuneita henkilöitä.

Dinglet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aaron Dingle (ent. Livesy)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aaron Dingle, jota esittää Danny Miller, on Chas Dinglen ja Gordon Livesyn poika. Hän kasvoi isänsä ja äitipuolensa Sandran kanssa, mutta muutti Emmerdaleen pysyvästi vuonna 2009. Aaronilla oli aluksi vaikeuksia sopeutua, ja hän oli tunnettu kovapintaisuudestaan. Aaron seurusteli Victoria Sugdenin ja Holly Bartonin kanssa kunnes tuli ulos kaapista teini-ikäisenä, mikä johti monimutkaisiin suhteisiin ja itsemurhayritykseen. Aaron rakastui Jacksoniin, jonka traaginen onnettomuus ja myöhempi armokuolema jättivät Aaroniin syvät arvet. Palattuaan Ranskaan pakomatkalta, Aaron palasi Emmerdaleen ja jatkoi elämäänsä, mukaan lukien suhteen salaisen rakastajan Robert Sugdenin kanssa. Suhde oli täynnä draamaa, kuten Robertin kihlatun sisaren kuolema, josta Aaron piti salassa. Robertin ja Aaronin suhdeessa oli haasteita, kuten Aaronin vankeusaika ja huumeriippuvuus. He erosivat, kun Robertin yhden yön seikkailusta Rebecca Whiten kanssa syntyi, mutta lopulta he palasivat yhteen.

Debbie Dingle (ent. Barton)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Debbie Dingle

Eli Dingle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Eli Dingle

Eli Dingle on Marlonin veli, joka saapui kylään samana päivänä, kun Kingien esittelytalo räjähti. Eli on ollut vankilassa, eikä kukaan Dingleistä ollut iloinen nähdessään hänet ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Hän on tunnetusti rettelöitsijä ja onkin jo onnistunut aiheuttamaan pahennusta käymällä käsiksi useisiin kyläläisiin, tosin ei kuitenkaan täysin aiheetta. Hän asuu muiden Dinglejen kanssa Toivonlähteen tuvassa, mutta on "koeajalla". Hän lähestulkoon jo lensi ulos tapeltuaan Cainin kanssa, mutta Sam sai taivuteltua Zakin antamaan Elin jäädä. Hän onkin läheinen Samin kanssa.

Lisa Dingle (ent. Clegg, o.s. Greaser)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lisa Dingle.

Lisa Dingle (es. Jane Cox) nähtiin sarjassa ensimmäisen kerran marraskuussa 1998 (UK elokuu 1996). Hänellä oli tuolloin sikafarmi sekä keksijämies, joka lähti omille teilleen. Lisalla oli tuolloin jo romanssi Zakin kanssa, ja häitä vietettiin Suomessa huhtikuussa 1999. Joulupäivänä 1998 sikalan pahnoille syntyi tytär Belle, joka on Lisan ensimmäinen lapsi ja Zakin seitsemäs sekä iltatähti (Suomessa maaliskuussa 2000). Lisa on hyvin tarmokas ja aikaansaava nainen, ja hänen varassaan on myös perheen talous. Lisalla oli oma autokorjaamo hyvällä alulla, jossa hän työskenteli mekaanikkona, mutta Zak onnistui sabotoimaan tätä bisnestä. Lopulta autokorjaamolta tuli lähtö maksamattomien vuokrien takia. Lisalla ja Zakilla oli ensimmäinen aviokriisi, kun Zakin entinen vaimo Nellie ilmaantui maisemiin ja jäi Dinglen talon nurkkiin. Äärimmäisen raskaat ajat koittivat, kun häntä pidettiin osasyyllisenä kuorma-auton ja kauppakyytiauton kolariin. Onnettomuudessa kuoli Zakin toiseksi vanhin poika Butch, joka oli ollut Lisallekin kuin oma poika. Tutkintalautakunta totesi Lisan syyttömäksi. Korvaamaton tuki hänestä tuli Emilylle, joka asui Dingleillä nuorena leskenä. Emilyn muutto pois Zakin käskyvallan alta oli Lisalle suuri menetys, vaikka hän ymmärsikin tytön itsenäistymisen tarpeen. Lisa teki remonttitöitä Jasonin kanssa ja he saivat Pollardilta suuren urakan Dinglen navetan uudistamisesta pajaksi, mutta meinasivat jäädä nuolemaan näppejään Pollardin kieroilun takia.

Avioliitto Zakin kanssa alkoi rakoilla tämän sairastuttua kivessyöpään. Zakin vetäydyttyä täysin kuoreensa ja asuessa jopa poissa kotoa sairautensa vuoksi Lisa sai olla ajoittain kotonaan nyrkin ja hellan välissä, kun Cain heittäytyi väkivaltaiseksi. Hän osoitti jälleen pitkämielisyyttään hommaamalla poikapuolelleen kämpän Chez Marlonin yläkerrasta, kun Zak heitti hänet ulos Toivonlähteentuvasta. Toivuttuaan syövästä Zak palasi vanhaksi itsekseen, eikä Lisa saanut tietää tämän syrjähypystä. Maaliskuussa 2004 Dingeille saapui Lisan nuoruudenrakastettu Wally, joka yritti hurmata entistä naikkostaan. Taloudellisten huolien lisääntyessä Zak lähti Chileen etsimään isänsä rahoja ja jätti Lisan taistelemaan velkojen kanssa.

Vaikka Lisa kaipaili miestään, hän sopeutui hyvin Dinglen miesporukan matriarkan osaan yksinhuoltajanakin. Zakin ulkomaanreissun pitkittyessä Dinglelään majautunut lankomies Shadrach alkoi kuvitella perineensä veljen vaimon, ja hänen lähentelynsä rassasivat jopa Lisankin hermoja. Lisa sai kuitenkin jämerästi ukon pysymään kurissa. Loppusyksystä 2005 Lisa alkoi uskoa, ettei Zak enää palaisikaan, sillä Shadrach oli pimittänyt hänen Lisalle kirjoittamia kirjeitä. Zakin palattua tammikuussa 2006, hän sai kaikkea muuta kuin lämpimän vastaanoton. Välirikon kautta solmittiin kuitenkin hellä sopu.

Kun Lisan poikapuoli Sam löysi kumppanikseen Alicen, oli äitipuoli riemuissaan. Ilo vaihtui kuitenkin kaipaukseksi näiden muuttaessaan Norfolkiin. Stephanien johtama Paja suljettiin, joten Lisa jäi ilman työpaikkaa. Hän joutui myös hyvästelemään Charityn ja Noahin tammikuussa 2008. Hyvästelyt jatkuivat, kun Zakin veljentytär Chas lähti armeijaan, mutta uusi tulokas teki Lisasta isomummun.

Syksyllä 2008 Lisa sai tehdä tilaa Dinglelään, kun poikapuoli Cainin tytär Debbie saapui sinne Sarah-vauvan kanssa ja kohta tavaroitaan sinne kantoivat myös Delilah-serkku, Emily, Sam ja Alice. Sopu antoi sijaa, mutta Lisaa huolestutti raskaana olevan Alicen huononeva kunto. Hän oli myös vimmoissaan Debbien käytöksestä ja siitä, ettei tämä huolehtinut Sarahista vaan sysäsi lapsen Emilylle. Suuren järkytyksen koko klaanille toi seuraava Debbien tempaus. Hän päätti luovuttaa tyttärensä pysyvästi Emilylle. Lisan kauhuksi myös Belle katosi. Syksyllä 2009 Lisa suri Alicea tämän kuoltua syöpään, ja auttoi tuoretta isää Samia pienen Samson-vauvan hoidossa. Debbiestä hän oli saanut jo tarpeekseen ja heittänyt tytön ulos, ja Emilyyn hän suhtautui nyreästi. Hän sai potkut Scottin autokorjaamolta ja työskenteli sen jälkeen pimeästi ompelemalla verhoja, mutta pääsi vielä Ericin palkkaamana töihin uudelleenavattuun ompelimoon. Ensin hän oli jättänyt arvostetun työnsä Valin ompelimossa. Nykyinenkin yritys meni konkurssiin.

Nyt Lisa on töissä Sharman makeistehtaalla. Dinglen perheen elättäminen ja sen jäsenistä huolehtiminen ja pitäminen kaidalla tiellä on rankkaa työtä, josta Lisa suoriutuu hienosti ja päättäväisesti. Hän on ahkera, iloinen ja temperamenttinen sekä tarvittaessa ankara.

Heinäkuussa 2020 (UK toukokuu 2019) Lisa kuoli amyloidoosiin. Hän oli mennyt aiemmin samana päivänä uudelleen naimisiin Zakin kanssa.

Shadrach Dingle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shadrach on Chasin isä ja asuu tällä hetkellä veljensä Zakin talossa. Shadrach on juoppo, ja pyrkii aina käyttämään tilaisuutta hyväkseen huijatakseen ihmisiltä rahaa tai lähennelläkseen Lisaa. Hän oli ryhtynyt Zakin kanssa kuukaudeksi juomislakkoon, ja jos he olisivat onnistuneet, olisi kumpikin saanut 250 puntaa. Shadrach tosin ryyppäsi jo heti seuraavana päivänä, mutta Rodney antoi tälle uuden mahdollisuuden. Shadrach on itsekäs laiskuri ja valehtelija, joka jotenkin lähes aina selviää monenlaisista pinteistä. Hän on jokseenkin koominen ja huonoilla käytöstavoillaan saa nauramaan. Kuitenkin Shadrachin paheneva alkoholismi koituu kohtaloksi, ja hän hukkuu kännipäissään jokeen.

Kingit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Carl King[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Carl on Tom Kingin poika, muttei suuremmin välitä perheyrityksestä, vaan on enemmän kiinnostunut huolettomasta elämästä. Carlilla on kaksi lasta, Thomas ja Anya, ex-vaimonsa Colleenin kanssa. Carl on useimmiten mukava, rento ja huumorintajuinen mies, mutta toisaalta osaa myös kieroilun ja ilkeilyn taidon. Taten autoa ajaessaan Carl hakattiin ja kiilattiin ojaan.

Carl saapui kylään valenimellä syyskuussa 2006 (UK 2004), kun hänet palkattiin Taten kuljetusfirmaan töihin. Scott Windsor uskoutui Carlille monissa firman asioissa. Pian kävi ilmi, että Carl oli ollut vakoojana, vienyt kaikki tiedot perheensä yhtiölle ja mukiloijanakin oli oma veli Jimmy. Tom King poikineen saapui rytinällä kylään.

Carl vikitteli Louisea innokkaasti saaden vastakaikua, mutta vakoojan paljastuessa Louise suuttui. Olihan mies valehdellut sukunimensä ja salannut avioliittonsa. Carl ei masentunut pakeista eikä isänsä saarnasta huolimatta parantanut tapojaan, vaan alkoi piirittää Chastityä. Hurmurin elkeet tehosivat lopulta naiseen. Kingin perhe ei kuitenkaan railakasta miniäehdokasta hyvällä katsonut. Isäänsä miellyttääkseen korkeanpaikankammoinen Carl meni korjaamaan rännejä. Sopua hieromaan tullut Paul kipusi telineille ja ylhäällä tapahtui onnettomuus. Paul putosi ja kuoli. Matthew otti ohjat käsiinsä, kehitti uuden selityksen Paulin kuolemalle ja Jimmyn kanssa lähetti Carlin Eurooppaan. Tämä palasi melko pian ollen murtumispisteessä; lopulta hän tunnusti kaiken isälleen. Carlin uudeksi alivuokralaiseksi tuli Chloe, ja viekas punapää yritti kaikin tavoin vampata vuokraisäntäänsä. Yhden yön jälkeen Carl katui ja sanoi, ettei halua suhdetta.

Carl ja Chas muuttivat yhteen Chloen harmiksi. Carl tunnusti Chasille totuuden Paul Marsdenin kuolemasta. Tom ei innostunut Carlin ideasta erota Colleenista. Chloe juonitteli itsensä töihin Kingien sihteeriksi ja nappasi samalla Carlin, saaden tämän ja Chasin eroamaan. Chloe hermostui kuitenkin nähdessään Carlin flirttailevan Libbylle ja Tamsinille, jolloin hän päätti omia Carlin tosissaan, ja ilmoitti olevansa raskaana. Carl ei innostunut asiasta ja pari päätti yhdessä abortista. Chloen teeskentelemä onnettomuus sai Tomin innostumaan raskaudesta ja abortti peruttiin. Chas oli kuitenkin yhä Carlin mielessä eikä tuleva isä ollut onnellinen. Hän päätti selvittää herjauskirjeiden kirjoittajan. Chloe paljastui lopulta syylliseksi ja saatuaan selville raskaushuijauksen Carl heitti naisen ulos. Nöyryytetty Chloe lähti kylästä.

Carl yritti tunnustaa rakkautensa Chasille, mutta tämä käsitti asian väärin ja lähti lopulta armeijaan. Marraskuussa 2008 Tom-isä jäi Maxin ajaman auton alle ja täten joutui pois firmasta, jolloin vanhemmat Kingin veljekset alkoivat juonia saadakseen firman johdon itselleen. Tom vaistosi tämän ja teki Carlista yhtiön hallituksen jäsenen arvellen saavan tästä liittolaisen.

Maxin kuoleman jälkeen Kingin perhe oli alamaissa, jolloin Valerie usutti Delilah Dinglen piristämään Carlia. Tämä viihtyi pirteän tummaverikön kanssa, mutta tunnusti ikävöivänsä edelleen Chasia. Chasin palattua hän ja Carl muuttivat jälleen yhteen, mutta Aaron aiheutti kunnon välienselvittelyn kertomalla äidilleen Carlin ja Delin yhteisestä yöstä. Tästäkin pari kuitenkin selvisi. Syksyllä 2009 Carl seurusteli onnellisesti Chasin kanssa, joka asui myös Kartanossa, mutta keväällä 2010 Tom heitti Chasin ulos. Carlille ei kerrottu syytä, mutta sen paljastuttua hän tappoi pikaistuksissaan isänsä. Murha ei koskaan paljastunut muille kuin veljille ja Carrielle, jotka olivat lojaaleja.

Myöhemmin Carl vikitteli Chasia, mutta meni kuitenkin naimisiin Lexin kanssa. Lexi haaveili lapsesta, mutta Carl ei ollut innostunut ajatuksesta. Pari erosi pian sairaalassa sattuneen episodin jälkeen, ja Carl palasi yhteen Chasin kanssa. Tämäkin suhde rikkoutui, kun Carl jäi kiinni pettämisestä Ednan sukulaistytön kanssa.

Syyskuussa 2014 (UK lokakuu 2012) Cameron Murray tappoi Carlin lyömällä tätä tiilellä päähän.

Matthew King[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matthew on vahvasti mukana Kingien yrityksessä ja Tomin poika. Matthew on itsevarma, ahkera ja ovela ihminen sekä hyvin taitava bisnesmies. Hän myös epäilee vahvasti Sadien puuhia. Hän oli ihastunut Louiseen ja piiritti tätä melko röyhkeästikin, vaikka Louise seurusteli Terryn kanssa. Louisen jättäessä Terryn Matthewin vuoksi, hänen kiinnostus kuitenkin lakkasi. Matthewilla on ollut teerenpeliä myös Jimmyn ex-vaimon Sadien kanssa. Matthew tuntuu olevan ikuinen poikamies, vaikka kova naistenmies onkin.

Maxwell Harold "Max" King[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Max oli Tom Kingin nuorin poika, joka työskenteli Paddy Kirkin alaisena eläinlääkärinä. Hän saapui kylää myöhemmin kuin muut Kingeistä, sillä hän oli matkustelemassa tyttöystävänsä Amyn kanssa. Kylään saapumisen syy oli isän häät Charityn kanssa. Maxin oli alun perin tarkoitus jatkaa matkusteluaan, mutta Tom päätti olla kustantamatta poikansa huvittelua, ja vaati tätä tekemään töitä ansaitakseen rahaa, niin kuin muutkin tekevät. Max päätyi vastentahtoisesti töihin kylän eläinlääkäriasemalle, tosin Tom maksoi Paddylle hänen työhönotostaan, mutta vannotti, ettei Paddy saisi kertoa siitä Maxille. Max kuitenkin oppi aikaa myöten pitämään työstään , ja oli iloinen, ettei hänen tarvinnut olla töissä perheyrityksessä. Max ei nimittäin hyväksynyt kieroja keinoja, joilla hänen perheensä hoitivat asioitaan omaksi hyödykseen. Max kuitenkin joutui mukaan perheensä asioihin epämukavalla tavalla. Hän joutui hoitamaan eläinlääkäriasemalla Jimmyn pistohaavat, jotka hän sai mennessään polttamaan Andy Sugdenin ladon Cain Dinglen ja Robert Sugdenin kanssa. Max ei halunnut enää jäädä kylään, koska ei halunnut muuttua samanlaiseksi kuin muut Kingin veljeksistä. Max aikoikin lähteä kylästä, humaltuneena autolla ajaen, mutta ajoikin vahingossa isänsä yli, joka yritti estää häntä lähtemästä. Jimmy otti syyt niskoilleen, ettei Max joutuisi vankilaan. Myöhemmin Max tarjoutui hankkimaan isälleen palan maata, jota hän oli kauan aikaa yrittänyt ostaa rakennushankkeen aloittamiseksi. Hän annosteli tahallaan liikaa lääkettä karjan rehuun, ja sai sen näyttämään Paddyn vahingolta. Karjan omistajien menettäessä rahaa, he joutuivat myymään pellon Kingeille. Max päätti lopettaa työt Paddylle, ja siirtyi työskentelemään King & Pojille. Tämä kaikki oli kuitenkin liikaa Maxin omalletunnolle, ja hän päättikin ottaa itselleen lahjusrahat, jotka hänen piti viedä kunnanvaltuutetulle rakennushankkeen eteenpäinviemiseksi, ja lähteä kylästä. Hän kuitenkin kuoli matkalla juna-asemalle, Andy Sugdenin auton suistuttua tieltä, Max kyydissään.

Sadie Jacqueline King (ent. Sinclair, o.s. Cambpell)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sadie oli Jimmyn vaimo. Hän on tottunut olemaan huomion keskipisteenä ja saamaan aina tahtonsa läpi. Hän on ilmeisesti iskenyt silmänsä perheen suureen perintöön, ja juoni Charityn ulos perheestä, jottei tämä veisi itselleen puolta rahoista. Sadiella on koira Damon. Sadie on ahne, älykäs, ovela ja julma nainen, joka ei pelännyt pelehtiä Robertin kanssa, tehdä hämäriä bisneksiä Cainin kanssa Charitya vastaan ja tunkeutua miehensä isän suosioon. Hän työskentelee kiristettyään Tom Kingiä tämän haluamalla maapalalla taas Kingien firmassa. Oikeastaan hän on vain raukkis. Kuitenkin Tom antoi Sadielle pian lähtöpassit Kartanolta kun huomasi että Sadie rakastaa Matthew'tä. Sadie katosi kylästä pian ja palasi myöhemmin uuden sulhasensa Alasdair Sinclairin kanssa. Suhdetta kuitenkin hiillosti Alasdairin pelottava äiti Rosemary ja Sadien rakastaja Matthew.

Thomas Albert "Tom" King[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Tom King

Tom on Kingin yrityksen johtaja ja Jimmyn, Matthewin, Carlin ja Maxin isä. Tom oli menossa naimisiin Charityn kanssa. Hän luotti sokeasti miniäänsä Sadieen, jonka lavastuksen vuoksi ei tiennyt, voiko enää luottaa Charityyn ja hän jätti tämän julmasti alttarille. Kingien uusi rakennushanke on herättänyt vastatuulta kyläläisissä. Tom on ahkera, töykeä, määrätietoinen ja tiukka mies. Tomilla on ongelmia jälkikasvunsa kanssa erityisesti Matthew'n ja Jimmyn kanssa, jotka yrittävät saada isäänsä siirtymään eläkkeelle perheyhtiöstä. Tomin nuorin poika Max ajoi humaltuneena isänsä jalan ylitse tämän yrittäessä estää häntä lähtemästä Holdgateen tilalta. Tomin nilkka on leikattu, ja hän kävelee kyynärsauva tukenaan. Tomin poika Max kuoli traagisesti matkalla juna-asemalle Andy Sugdenin auton suistuttua tieltä Robertin vuoksi Max kyydissään. Auto syttyi palamaan ja Robert onnistui pelastamaan Andyn, mutta Maxin kohdalla oli liian myöhäistä ja Auto räjähti. Tom murtui tapahtuneesta ja syytti Andya tapahtuneesta, mutta antoi myöhemmin tälle anteeksi.

Sugdenit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Andrew "Andy" Sugden (ent. Hopwood)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Andy Sugden

Andy Sugden (es. Kelvin Fletcher) on sarjan alkuperäisen keskushahmon Annie Sugdenin lapsenlapsi. Jack ja Sarah Sugden adoptoivat Andyn, kun tämä oli pieni poika. Andy sytytti tilan siilon tuleen, tietämättään äitinsä olevan sisällä, ja tämä kuoli palossa. Robertin ja Andyn välit ovat olleet aina vaikeat. Andy ja Katie Addyman menivät nuorina naimisiin, ja myös Debbien kanssa Andylla oli lyhytkestoinen teinisuhde, josta syntyi myös hänen ensimmäinen lapsensa Sarah. Myöhemmin Andy on seurustellut mm. Alicia Hardingin, sekä Amy ja Kerry Wyattin kanssa. Andylla on nykyään kaksi lasta Debbie Dinglen kanssa, tytär Sarah ja poika Jack Sugden, joka pantiin alulle Sarahin vuoksi, kun tämä sairasti leukemian ja tarvitsi täsmäävän luuydinnesteen. Sarahin sairastuminen toi Andylle paljon huolta ja surua, ja suhde Alician kanssa kariutui lopulta tämän vuoksi. Huhtikuussa 2017 (UK elokuu 2016) Andy joutui pakenemaan maasta hänen tyttöystävänsä Chrissien lavastettua hänet syylliseksi Lawrencen ampumiseen, kostoksi siitä että Andy petti häntä Bernicen kanssa.

Diane Sugden (ent. Blackstock, o.s. Lambert)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diane Sugden.

Diane Sugden (es. Elizabeth Estensen) saapui Emmerdaleen tapaamaan tytärtään Bernice Thomasia. Diane jäi aikanaan pysyvästi kylään, ja omisti Villapakan yhdessä Louise Appletonin, ja myöhemmin Chas Dinglen kanssa. Diane ja Jack Sugden ihastuivat ja menivät naimisiin. Samalla kertaa Dianesta tuli Robert, Andy ja Victoria Sugdenin äitipuoli. Lisäksi Diane on isoäiti Bernicen lapsille Gabbylle ja DeeDeelle, sekä Andyn lapsille Sarahille ja Jackille. Diane on vuosien saatossa muodostunut arvostetuksi ja keskeiseksi hahmoksi kylässä, ja häntä pidetään ahkerana ja päättäväisenä matriarkkana. Hän toipui paksusuolensyövästä, johon hän sairastui vähän ennen häitään Jackin kanssa. Diane ei aina tule toimeen siskonsa Valerien kanssa, koska tämä ei osaa aina kertoa totuutta, ja hän jopa varasti Villapakan kassasta rahaa. He saavat kuitenkin aina lopulta sovittua erimielisyytensä. Jack kuoli muutaman aviovuoden jälkeen, jonka jälkeen Diane on pysynyt äidin paikalla Robertille, Andylle ja Victorialle. Diane on Jackin jälkeen rakastunut Laurel Thomasin isään Douglas Pottsiin. Dianen sisar Val kuoli helikopterionnettomuuden aiheuttamassa turmassa elokuussa 2015. Post-traumaattisesta stressioireyhtymästä kärsinyt Chas iski Dianea veitsellä, jolloin tämä joutui sairaalaan, ja paljastui, että tämän syöpä oli uusiutunut. Joulukuussa 2022 (UK lokakuu 2021) Diane muutti Portugaliin.

John Jacob ”Jack” Sugden[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jack on maanviljelijä, joka nyt auttaa poikaansa Andya. Hänellä on kolme lasta; Rob ja Victoria sekä adoptiopoika Andy, ja hän on naimisissa Dianen kanssa. Hän osti poikansa Robertin osuuden autokorjaamosta. Jackilla oli viileät välit Andyyn, joka erehdyksessä ampui häntä, niin että hän oli hengenvaarassa. Mutta nyt he ovat lähentyneet. Hän on lempeä perheenisä, mutta liian huolehtiva mies. Zoe Tate myi Jackille maatilkun pilkkahintaan kostoksi Kingeille. Marraskuussa 2011 (UK 2009) Jack kuoli sydänkohtaukseen ollessaan tapaamassa äitiään Espanjassa.

Robert Jacob ”Rob” Sugden[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Robert (es. Ryan Hawley) on juonitteleva nuorimies, joka on biseksuaali. Rob työskenteli omistamassaan autokorjaamossa. Hän petti pitkään veljeään Andyä tämän vaimon Katien kanssa, sitten Katie jätti Andyn ja alkoi seurustella Robin kanssa. Katie sai kuitenkin pian tarpeekseen kaikkien halveksunnasta ja jätti Robin, mutta otti tämän pian takaisin. Seurustellessaan Katien kanssa Robert pelehti Sadienkin kanssa, mutta jätti tämän ehkä kiinnijäämisen pelossa. Robin petos paljastui, ja juuri, kun hän oli kosinut Katieta, Katie kuuli siitä ja lähti kylästä. Andy ja Rob eivät tulleet ollenkaan toimeen keskenään, ja heidän välilleen syntyikin useita nyrkkitappeluita. Robin isä Jack sai tarpeekseen pojan toilailuista ja heitti tämän ulos talostaan, asettuen ottopoikansa Andyn puolelle. Rob päätti kostaa tämän Andylle, ja alkoi viettää aikaa Andyn lapsen (Sarahin) äidin Debbie Dinglen kanssa. Hän uskotteli Debbielle, että hän rakastaa tätä, ja haluaa olla vain Debbien ja Sarahin kanssa. Sen jälkeen kun Jack käski Robertin häipyä kylästä, Rob suostuttelikin Debbien lähtemään kylästä hänen kanssaan, ja ottamaan Sarahin mukaan. Robert sai tarvitsemansa rahat Jackin ostaessa Robertin osuuden autokorjaamosta. Andy ei kuitenkaan päästänyt Debbietä ja Sarahia lähtemään, ja meni tapaamaan Robertia paikalle, jossa Debbien ja Robin piti tavata. Max King oli myös aikonut lähteä kylästä, ja pyysi Robilta kyytiä asemalle. Andy ja Rob tappelivat Maxin yrittäessä estää heitä. Loppujen lopuksi Rob oli lähdössä kylästä yksin, Andyn tarjottua kyytiä Maxille. Rob kuitenkin käänsi autonsa ympäri, ja aikoi ajaa Andyn auton kanssa tahallaan kolarin, mutta Andyn kyytiläinen Max käänsi rattia auton suistuessa ulos tieltä kiviaidan läpi. Robert tuli järkiinsä ja ehti pelastaa Andyn palavasta autosta, mutta Max jäi autoon sen räjähtäessä, ja kuoli. Jack tuli onnettomuuspaikalle, ja käski Robin lähteä kylästä, ettei tämän tarvitsisi tunnustaa syyllisyyttään kolariin poliisille. Jack ja Andy kertoivat poliisille Andyn väistäneen lampaita, ja sen takia suistuneen tieltä. Robert lähti kylästä.

Tammikuussa 2016 (UK lokakuu 2014) Robert palasi kylään kihlattunsa Chrissie Whiten kanssa. Robert aloitti salasuhteen Aaron Livesyn kanssa, joka paljastui Katielle. Hääpäivänään Robert ja Katie joutuivat taisteluun, jonka seurauksena Katie putosi lahonneen lattian läpi ja kuoli. Robert salasi tapahtumien kulun kaikilta, kunnes yli puoli vuotta myöhemmin Andy sai asian selville. Pian tämän jälkeen Robertia ammuttiin, ja suuri joukko ihmisiä oli asiasta epäiltynä.

Vuonna 2018 (UK 2017) Robert sai lapsen Chrissien siskon Rebeccan kanssa. Samaan aikaan Robert vietteli Chrissien ja Rebeccan isää, Lawrencea.

Tatet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jamie Tate[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jamie Tatea näyttelee (es. Alex Lincoln) on Kimin lapsi. Opiskellut sisäoppilaitoksessa, jonne hänet sijoitettiin äitinsä Kimin jouduttua vankilaan. Jamie palasi Emmerdaleen opiskeltuaan itsensä eläinlääkäriksi vuonna 2019, mutta Jamie ei tullut yksin, hän tuli vaimonsa Andrean ja tyttärensä Millien kanssa, mutta Andrea ja Millie tulivat jonkun ajan päästä perässä.

Zoe Tate[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zoe on sinnikäs liikenainen, joka hoitaa Taten yritystä. Hänellä on tytär Jean, lisäksi hän huolehtii veljensä pojasta Josephista. Hän on biseksuaali. Hänellä on ollut skitsofrenia. Hänen veljensä Chrisin itsemurha oli hänelle kova paikka, ja hän tuntee Charityn aiheuttaneen sen. Zoe on varautunut ja itsenäinen, mutta pohjimmiltaan iloinen nainen. Hän ystävystyi Sadie Kingin kanssa joka muutti tämän luo asumaan erotessaan Jimmy Kingistä. Sadie kuitenkin juoni itsensä takaisin Kingien firmaan ja yritti saada Zoelta erään maatilkun valehtelemalla. Tämä paljastui, Zoe myi maapalan Jackille, heitti Sadien ulos ja muutti pois. Scott kosi Zoea,joka järkyttyi eikä tietenkään suostunut. Scott yritti raiskata hänet ja Zoe yritti tappaa Scottin. Oikeudenkäynnissä Zoe voitti. Sadie kiristi Zoen myymään Kartanotilan, ja Zoe myi sen Kingeille. Mutta ennen lähtöään juuri kun Kingit tulevat Kartanolle hänen asentama räjähde kaasuvuotoineen räjähtää Kartanossa, se on mainio kosto Kingeille.

Woodsit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dawn Woods (o.s. Hope)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dawn on Jean ja Bob Hopen tytär, ja pienen TJ: äiti. Hänellä on myös veli Jamie Hope. Hän on eronnut aviomiehestään Terrystä, jonka kanssa kihlautui ollessaan vain 19-vuotias. Hän hoitaa lastaan hyvin, mutta se on joskus raskasta, ja Terryn aivohalvaus jokin aika sitten osaltaan aiheutti avioliiton kariutumisen. Dawn alkoikin seurustella eron jälkeen Scott Windsorin kanssa, ja suhteessa oli monia ylä- ja alamäkiä. Lopulta Dawn ei enää halunnut seurustella Scottin kanssa tämän väkivaltaisuuden takia. Dawnilla ei ole vakituista työpaikkaa, mutta hoitaa joskus Ashleyn tytärtä Gabriellea maksua vastaan, oman poikansa hoidon lomassa. Scottin ollessa vankilassa pahoinpideltyään Paddyn, Dawn aloitti seurustelun Danny Daggertin kanssa. Kaikki meni hyvin siihen asti kun Scott vapautui vankilasta takaisin asumaan Dawnin luo. Dawn ei kuitenkaan halunnut vakavaa suhdetta kenenkään kanssa, ja jätti Dannyn muutaman viikon seurustelun jälkeen. Scott yritti saada Dawnin takaisin itselleen, mutta epäonnistuessaan yrityksessä, hän päätti kostaa Dawnille ilmiantamalla hänet sosiaaliavustuspetoksesta. Nyt Dawn joutuu oikeuteen, koska hänellä oli ns. pimeitä tuloja, ja hän nosti kuitenkin toimeentuloavustuksen. Oikeus päätti tehdä Dawnin jutusta esimerkkitapauksen, ja Dawn joutui vankilaan kuudeksi viikoksi. Dawnin palatessa vankilasta takaisin kylään hänen äitinsä ja ex-miehensä olivat aloittaneet suhteen. Dawnin oli vaikea sulattaa asiaa, mutta viimein hän kuitenkin antoi hyväksyntänsä. Dawn kuitenkin haluaa uuden alun itselleen ja pojalleen ja onkin muuttamassa ystävänsä luo Cornwalliin, jossa kävi äskettäin lomailemassa. Terry kuitenkin halusi lisää aikaa poikansa kanssa ennen Dawnin ja lapsen muuttoa, ja viivytteli tahallaan heidän lähtöään. Dawn joutui jäämään yhdeksi ylimääräiseksi päiväksi Emmerdaleen, ja ehti katsomaan ystäviensä Donnan ja Marlonin uutta taloa. Kaasuvuodon takia talo kuitenkin räjähti ja sortui jättäen alleen monta kyläläistä, Dawn mukaan lukien. Dawn saatiin elävänä pois rojun alta ja hänet vietiin sairaalaan jossa hän yllättäen kuoli saamiinsa sisäisiin vammoihin.

Terence "Terry" Woods[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Terryllä on poika Terence Junior eli TJ ex-vaimo Dawnin kanssa. Terry kihlautui Dawnin kanssa tytön ollessa vain 19-vuotias, menivät pian sen jälkeen naimisiin, ja saivat lapsen. Terry sai vähän TJ:n syntymän jälkeen aivohalvauksen, ja joutui olemaan jonkin aikaa sairaalassa. Kun Terry kotiutui, sekä uuden vauvan että Terryn hoitaminen kävi liian rankaksi nuorelle Dawnille, ja he päätyivät avioeroon. Terry alkoi seurustella Louisen kanssa, johon oli ihastunut jo kauan ennen Dawnia. Heillä meni hyvin, ja he aikoivat ostaa Alan Turnerilta Majatalon. He alkoivat jo kunnostaa paikkaa, mutta ennen kuin he saivat lopulliset kauppakirjat tehtyä tuli ilmi, että Louise petti häntä Matthew Kingin kanssa. Louise ilmoittikin Terrylle, että hän haluaa tulevaisuuden Matthewin kanssa. Matthewin jätettyä Louisen, nainen tuli madellen Terryn luo, anelemaan häntä takaisin. Terry ei kuitenkaan enää halunnut Louisea takaisin. Nykyään Terry pyrörittää omaa taksi-firmaansa ja seurustelee Brenda Walkerin kanssa. Vuonna 2013 (UK 2011) Terry sai surmansa kahvilan tulipalossa.

Muut hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Louise Appleton[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Louise on Villapakan osaomistaja ja tarjoilija, joka vaihtaa miestä usein. Louise koki kerran karvaan yllätyksen, kun miesystävä Ray osoittautui psykopaatiksi. Lopulta, kun Ray kolarin jälkeen verisenä ilmaantui tyhjään, pimeään kylään, oli Louisen itsepuolustukseksi tapettava Ray. Hän seurusteli Terryn kanssa, mutta oli samanaikaisesti palavasti ihastunut Matthewiin, jonka kanssa teki syrjähypyn. Hän jätti Terryn Matthewin vuoksi, mutta Matthew ei ollutkaan tosissaan Louisen suhteen, ja mies jätti Louisen. Louise päätti kostaa Matthewille mm. leikkelemällä tämän työpuvut suikaleiksi, ja sen takia Matthew alkoi uhkailla Louisea. Louise huomasi haluavansa tappaa myös Matthewin, ja katsoi parhaakseen lähteä vähäksi aikaa kotiseuduilleen Australiaan. Louise jaksaa aina hymyillä ja kuunnella asiakkaidensa juttuja. Hän on iloinen, mutta joskus epävarma nainen.Seurustelee poliisina työskentelevän Martinin kanssa. Louise kumminkin erosi Martinista. Nykyään seurustelee Jamie Hopen kanssa, joka on Bob Hopen poika.

Seth Armstrong[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seth oli Betty Eagletonin miesystävä, joka kuoli sydänkohtaukseen lentokoneessa, kun oli palaamassa takaisin Emmerdaleen Australiasta. Hän oli innostunut tietotekniikasta, ja Australiassa ollessaan hän olikin yhteydessä Bettyyn sähköpostin kautta. Nuorempana Seth työskenteli Kartanon riistanvartijana ja tuntikin metsät kuin omat taskunsa. Hän oli myös lyhyen aikaa töissä Eric Pollardin Pajalla. Seth rakasti salakalastamista Zak Dinglen kanssa, ja vedonlyöntiä laukkakisoissa, josta Betty taas ei pitänyt.

Emma Barton[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Emma (es. Gillian Kearney) saapui Emmerdalen kylään vuonna 2015 (UK). Hän oli Pete, Ross ja Finn Bartonin äiti sekä James Bartonin ex-vaimo. Emma oli jättänyt perheensä poikien ollessa pieniä sen jälkeen, kun hän oli yrittänyt kuristaa Rossin hengiltä. Emma oli ammatiltaan sairaanhoitaja.

Kun Emma saapui kylään 20 vuoden eron jälkeen, pojat ja James eivät halunneet aluksi olla missään tekemisissä Emman kanssa. Pian perheen välit kuitenkin lämpenivät, ja Emma ja James palasivat yhteen. Pojat alkoivat rakastaa taas lämpimäksi ihmiseksi kokemaansa äitiään. Emmasta alkoi kuitenkin paljastua pimeitä puolia. Hän muun muassa vainosi Jamesin ex-vaimoja Moiraa ja Chasia. Myös hänen poikiensa tyttöystävät saivat kokea Emman vainon.

James ja Moira olivat suudelleet kiihkeästi, ja kun Emma kuuli tästä, hän vangitsi aviomiehensä Jamesin ja alkoi kiduttamaan tätä. James pääsi pakenemaan, mutta Emma sai hänet kiinni. Pariskunta alkoi riitelemään sillalla, jonka seurauksena Emma työnsi Jamesin alas sillalta. James kuoli sairaalassa.

Emma onnistui salailemaan murhaansa vuoden ajan, kunnes asia selvisi Laurel Thomasille. Kun murha oli paljastumassa kaikille, Emma pakeni ja ampui poikansa Finnin kuoliaaksi. Emma kaappasi myös Moiran juuri synnyttämän pojan, mutta jätti pojan kuitenkin pian kirkkoon. Emma ja Moira kohtasivat maasillalla, jossa Emma alkoi haukkua Moiraa huonoksi äidiksi. Moira tulistui ja työnsi Emman alas kohti kuolemaa. Tippuessaan alas, Emma hymyili leveästi. Emma kuoli syksyllä 2017 (UK).

Noreen Bell[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Noreen on suorapuheinen eläkeläisrouva, jonka kanssa Val joutuu tekemisiin suorittaessaan yhdyskuntapalvelua. Noreen tekee kepposia Valille ja naisten sananvaihto on terävää. Loppujen lopuksi he kuitenkin ystävystyvät ja Noreenkin saa toimintaa yksinäiseen elämäänsä. Hän paheksuu yleensä Valin tempauksia, mutta joskus myös lähtee niihin mukaan, kuten ryhtyessään kunnallisvaaliehdokkaaksi. Noreen käyttää tekokulmakarvoja sekä peruukkia, joka hänen mukaansa kuului Isadora Duncanille. Noreen sai traagisesti surmansa koko kylää koskettaneessa Kingien rakentaman esittelytalon räjähdyksessä.

Edna Birch (o.s. Burrows)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Edna Birch

Ethan Blake[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ethan on kylän uusi apupappi. Hän oli kihloissa Niamhin kanssa, mutta he erosivat. Hänelle papin maine ja siveys ovat hyvin tärkeitä periaatteita. Hän on joskus huolissaan Ashleyn viran puolesta. Hän auttoi Stephiä, kun tämä oli vankilassa. Ethan on ystävällinen ja päättäväinen nuori mies, joka ajaa upealla punaisella avoautolla. Ethan on kuitenkin kehittänyt kiellettyjä tunteita Ashleyn tyttöystävää, Laurelia kohtaan. Vivin tytärpuoli Kelly on huomannut nämä tunteet, ja muistuttelee kiusallaan Ethania niistä aina kun he tapaavat. Ethan tunnusti tunteensa Laurelille naisen järjestämissä naamiaisjuhlissa, ja jopa suuteli häntä, mutta Laurel torjui hänet. Seuraavana aamuna yleensä raitis Ethan oli heti aamusta Villapakassa tilaamassa viskiä. Sen jälkeen hän jatkoi juopotteluaan kirkon ehtoollisviineillä, ja Kellyn satuttua paikalle, he päätyivätkin lihan himon vietäviksi kirkossa. Laurel löysi heidät kuhertelemasta sakastista eikä ollut uskoa silmiään. Ethanin pään selvittyä hän tajusi mitä oli mennyt tekemään, ja antoi Kellyn kuulla mitä mieltä oikeastaan onkaan hänestä. Kelly loukkaantui ja totesi olevansa parempi ihminen, ei tekopyhä kuin Ethan. Ethan yritti vielä vakuuttaa Laurelille, että olisi tälle parempi mies kuin Ashley, mutta turhaan. Kyläläiset olivat kuulleet Kellyltä Ethanin ja Laurelin suudelmasta, ja osa oletti Laurelin suudelleen Ethania, ei toisin päin. Piispakin oli saanut kuulla asiasta, Ethanin version tosin. Ashleyn palatessa Israelin matkaltaan piispa oli jo ehtinyt informoida häntä tapahtumista. Ethan ehti kertomaan oman version tarinasta Ashleylle ensin, ja Ashley uskoikin häntä aluksi. Huomatessaan ettei Laurel halunnut häntä sen jälkeenkään kun Ashleyn ja Laurelin suhde oli karikolla, hän päätti kertoa totuuden. Hän paljasti himoinneensa lähimmäisensä puolisoa, ja valehdelleensa piispalle Ashleyn ja Laurelin suhteen toimivuudesta kirkossa pitämässään saarnassa. Koko kirkkokansa piispa mukaan lukien sai kuulla tämän tunnustuksen, ja Ethan päättikin lähteä kylästä kerrottuaan totuuden.

Daniel "Danny" Daggert[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Danny työskentelee Rodneyn antiikkiliikkeessä. Danny on ahkera ja reipas nuori mies. Len on hänen entinen appiukkonsa ja hyvä ystävä. Hän asuu vuokralla Lenin ja Pearlin luona. Hän tulee hyvin toimeen myös Rodneyn kanssa, jota hän avustaa myös viinibisneksissä. Dannyllä on ollut suhde Val Lambertin kanssa, joka kuitenkin päättyi, kun Val valitsi Rodneyn Dannyn sijasta. Danny on seurustellut myös Donnan kanssa. Danny oli kiinnostunut eläinlääkäriaseman uudesta vastaanottoapulaisesta Jo Stilesista, mutta he päätyivät kuitenkin olemaan vain ystäviä. Danny ihastui Dawn Woodsiin, ja Jo toimikin cupidona heidän suhteelleen. Danny ja Dawn yrittivät seurustella normaalisti, vaikka Dawn asui edelleen entisen poikaystävänsä Scottin kanssa. Heidän suhteensa ei kuitenkaan kestänyt kauaa, ja Danny on taas vapailla markkinoilla.

Elizabeth "Betty" Eagleton (o.s. Prendegast)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Betty Eagleton.

Elizabeth "Betty" Eagletonia näytteli Paula Tilbrook. Betty kuuluu kylän vanhempaan kaartiin, ja on Ednan ja Pearlin hyvä ystävä. Hän oli töissä Nicolan siivousfirmassa, kunnes jäi eläkkeelle. Hän asui ystävänsä Alan Turnerin kanssa tämän kuolemaan asti, mutta he eivät kuitenkaan seurustelleet. Bettyn miesystävä Seth Armstrong lähti Australiaan hoitamaan terveyttään, mutta kuoli matkalla takaisin. Myöhemmin hän löysi uuden miesystävän, Jerryn, matkallaan Etelä-Afrikassa, mutta tämäkin kuoli. Betty on aina ajan tasalla kylän asioista, ja varsinaisena juorukellona pitää myös huolen siitä, että muutkin tietävät toistensa asiat.

Bettyllä on kipakoita yhteenottoja milloin kenenkin naisen kanssa, kun hän vartioi haukkana kylän moraalia, mutta on tosi paikan tullen myös lojaali ja ymmärtäväinen, eikä käännytä oveltaan ketään onnetonta yösijan puutteessa olevaa kyläläistä. Hän on myös romanttinen ja neuvoo mielellään kylän nuorempia naisia seurusteluasioissa.

Kesäkuussa 2016 (UK toukokuu 2015) Betty muutti Australiaan uuden miesystävänsä Reuben Archibaldin kanssa.

Vivienne "Viv" Hope (ent. Dawson, Windsor)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viv hoitaa kauppaa ja kahvilaa, ja hän oli Bobin vaimo. Hän on Scottin ja Donnan äiti, jotka eivät hössöttävää äitiään usein kestä. Viv rakastaa juoruilua ja puuttuu usein toisten asioihin. Lapsistaan hän usein suosii Scottia, ja puolustaa tätä, vaikka tämä tekisi mitä. Kun Viv asettui poikansa puolelle vakavassa riidassa ja Bob taas tyttärensä Dawnin puolelle, Viv luokkaantui suunnattomasti ja halusi avioeron ja sen sai. Viv tuli pian epätoivoiseksi ilman miestä, ja alkoi roikkua lapsissaan. Hän meni useasti sänkyyn ennen inhoamansa Paddy Kirkin kanssa, parhaan ystävänsä ja työntekijänsä Emilyn miehen kanssa. Kun tämä paljastui, Viv sai monen syyttävät katseet niskaansa. Emily erosi työstään postityöntekijänä kaupassa, ja Viv jäi pulaan. Viv kuitenkin salaa haikaili Bobin perään, vaikka julkisesti yrittikin esittää välinpitämätöntä. Hän tuli erittäin mustasukkaiseksi Bobin löytäessä uuden naisystävän, Avrilin, ja loppujen lopuksi tunnusti tunteensa Bobille. Bob tunsi samoin, ja he päättivätkin mennä uudelleen naimisiin. Samana päivänä Marlon kosi Vivin tytärtä Donnaa, ja he päättivät pitää kaksoishäät. Viv on utelias, räiskyvä ja temperamenttinen nainen. Vivin aviomiehen Bobin tytär Dawn sai traagisesti surmansa koko kylää koskettaneessa Kingien rakentaman esittelytalon räjähdyksessä. Tämä oli iso isku murtuneelle Bobille, ja hän oli etääntynyt Vivistä ja lähentynyt ex-vaimonsa Jeanin kanssa. Myös Vivin tytär Donna oli talossa sen räjähtäessä, mutta selvisi naarmuilla. Myöhemmin Viv sai selville olevansa raskaana, ja synnytti kaksoslapset, tytön ja pojan. Vivin aikuiset lapset ovat lähteneet kylästä aikoja sitten, ja Viv ei enää palannut yhteen Bobin kanssa, koska tämän tunteet olivat häntä kohtaan kuolleet. Vuonna 2013 (UK 2011) Viv Hope sai surmansa kahvilan tulipalossa. Hänen lisäkseen tulipalossa kuoli Brendan mies Terry Woods.

Ivan Jones[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ivan saapui kylään roskakuskiksi Kingeille. Hän oli Jarviksen työpari, ja he tulivatkin hyvin toimeen toistensa kanssa. Hän asuu Simonin ja Nicolan alivuokralaisena. Ivan on iloinen ja huumorintajuinen mies, ja laskeekin leikkiä melkein kaikesta. Hän oli naimisissa ennen kuin saapui Emmerdaleen, ja eron takia hän kylään päätyikin. Ivanilla oli yhden illan suhde baarineiti Toni Daggertin kanssa, joka suututti Nicolan, sillä hän on hieman ihastunut Ivaniin. Ivan on kuitenkin iskenyt silmänsä Nicolan velipuoleen Pauliin, mutta ei halua kenenkään muun tietävän biseksuaalisuudestaan.

Priya Kotecha (o.s. Sharma)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Priya Sharma

Pearl Ladderbanks (o.s. Hartbourne)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pearl Ladderbanks (es. Meg Johnson) työskentelee siivoojana ja seurustelee Lenin kanssa. Luonteeltaan Pearl on iloinen ja hieman kiero välillä, mutta käyttää oveluuttaan vain hyvään. Hänellä on poika Frank Bernard, joka oli vankilassa raiskauksesta. Kun tämä vapautui ja tuli kylään Lenin ja Pearlin luo, lähes koko kylä hylkäsi heidät ja kääntyi heitä vastaan. Frank lähti ja kylä alkoi taas olla ystävällinen. Pearl on ystävällinen mutta herkkä ja antoi nopeasti anteeksi kyläläisille.

Lizzie Lakely[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lizzie Lakely on brittiläisten saippuasarjojen ensimmäinen sokea hahmo. Häntä näyttelee Kitty McGeever, joka on itse sokeutunut aikuisiällä.

Lizzie on sokea mutta räväkkä, entinen rikollinen, joka saapui Emmerdalen kylään marraskuussa 2011 (UK marraskuu 2009). Hän on Lisa Dinglen vanha tuttu, joka suoritti samaa yhdyskuntapalvelua kuin Laurel. Lizzie lähti Laurelin mukana Villapakkaan, josta hän sai reippaan asenteensa vuoksi heti ystäviä. Pian hän muutti Marlonin ja Elin kämppikseksi ja aiheutti veljeksille sekä hupia että murhetta esiintymällä puhelinennustajana. Lizzie pääsi Davidin palkkaamana hetkeksi siivoustöihin Bettyn rinnalle, mutta siitä ei seurannut mitään hyvää ja hänen siivojanuransa loppui lyhyeen. Nykyään Lizzie työskentelee Sharman makeistehtaalla. Lizzie nähtiin sarjassa viimeistä kertaa joulukuussa 2014 (UK maaliskuu 2013).

Simon Meredith[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Simon on kalakauppias ja Nicolan kihlattu. Simon on avoin, sanavalmis ja rehellinen ihminen, jolla on omalaatuinen huumorintaju. Simon kutsuu kihlattuaan Nicolaa Frostyksi (vap.suom. jääprinsessa).

Valerie "Val" Pollard (o.s. Lambert)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valerie "Val" Pollardia näytteli Charlie Hardwick. Val on Dianen sisko ja Ericin aviovaimo. Hän työskentelee miehensä kanssa heidän omistamassaan majatalossa. Val on hyvin puhelias ja utelias.

Elokuussa 2016 (UK elokuu 2015) Val sai surmansa koko kylää järkyttäneessä helikopterionnettomuudessa.

Callum Rennie[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Callum työskenteli tilanhoitajana Zoe Tatelle. Hän oli ihastunut työnantajaansa, mutta koska Zoe ei ollut kiinnostunut miehistä, hän ei saanut tunteilleen vastakaikua. Callum auttoi Zoen pakoyrityksessä, ja aluksi luulikin virheellisesti pääsevänsä mukaan pakoretkelle. Hän auttoi Zoea järjestämään Kartanon kaasuräjähdyksen. Zoen lähdettyä kylästä Callumkin lähti, vaikka ei päässytkään Zoen matkaan.

Len Reynolds[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Len työskentelee korjaamossa ja seurustelee Pearlin kanssa. Hän oli ihastunut Ednaan ja molempien epäröinnin takia jutusta ei tullut mitään. Len on ystävällinen ja hauska mies, joka on aina ystäviensä tukena. Hän seisoi Pearlin rinnalla, kun tämän poika tuli kylään. Lenin oli vaikea antaa anteeksi kyläläisille, jotka kääntyivät heitä vastaan. Huhtikuussa 2010 (UK 2007) Len kuoli sydänkohtaukseen.

Nikhil Sharma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Nikhil Sharma

Jarvis Skelton[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jarvis on eläkkeellä. Hän puuhailee joskus hieman outoja juttuja. Hän puolustaa periaatteitaan vankasti, minkä takia hän asettui hyviä ystäviään Leniä ja Pearlia vastaan. Tätä Lenin on vaikea antaa anteeksi. Luonteeltaan Jarvis on iloinen mutta kiivas.

Mary Stephanie "Steph" Stokes (ent. Forsythe, o.s. Turner)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Steph työskenteli pajalla Ericin avustajana. Hän tavoitteli itselleen rahaa ja menestystä välillä kieroinkin tempuin. Eric kyllästyi tähän ja ajoi hänet vähän aikaa sitten pois kodistaan. Steph onnistuu aina jotenkin selviämään kuivalle maalle. Hänellä on psyykkisiä ongelmia, joiden ansiosta hän mm. kidutti isäänsä ja tämän naisystävää Shellyä, yritti tappaa isänsä ja itsensä ja väitti lopulta tappaneensa Shellyn (ja lopulta tappoikin, tyrkkäämällä tämän vahingossa laidan yli matkalaukun perään heittäen eikä pelastusrengasta). Hän oli vankilassa, mutta pääsi pois ja asuu nyt pappilassa. Hän auttaa seurakunnan asioissa, mm. myyjäisissä. Steph on muuttunut ihan kivaksi. Toukokuussa 2015 (UK lokakuu 2013) Steph vieraili kylässä isänsä Alanin hautajaisissa.

Ashley Thomas[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ashley Thomas (es. John Middleton) oli kylän pappi. Hänellä on kaksi lasta Gabriel ja Arthur. Hän hylkäsi papin uran saadakseen mennä naimisiin Laurelin kanssa, mutta ottikin työn takaisin. Ashley on työnsä kautta mukana monissa kyläläisten tärkeissä hetkissä, huolehtii usein seurakuntalaistensa ongelmista, ja lähes kaikki pitävät hänestä. Ashley on mukava ja huumorintajuinen ihminen. Erottuaan Laurelista Ashley alkoi seurustella Harrietin kanssa. Myöhemmin he kuitenkin erosivat ja Ashley palasi yhteen Laurelin kanssa. Syksyllä 2016 (UK lokakuu 2015) Ashleyllä diagnosoitiin vaskulaarinen dementia, johon hän kuoli syksyllä 2017 (UK huhtikuu 2017).

Terence Turner[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Terence oli Alanin poika ja Stephanien veli. Terence käytti Stephiä seksuaalisesti hyväksi heidän ollessa lapsia. Alan ei tiennyt hyväksikäytöstä mitään, eikä aluksi uskonut Stephiä kun tämä paljasti asian isälleen. Terence oli alkoholisti, ja hän oli ollut naimisissa. Terence oli ollut kuivilla jo jonkun aikaa ennen Emmerdaleen palaamistaan, mutta Stephin paljastettua heidän salaisuutensa hän tarttui pulloon. Eräänä iltana Terence tappeli juopuneena isänsä Alanin kanssa, kolkkasi hänet, otti häneltä ison tukun rahaa ja lähti Alanin autolla pois kylästä. Pian Terence kuitenkin alkoi piinata Stephin miesystävää Adam Forsytheä uhkaamalla paljastaa tämän salaisuuden. Hän vaati Adamilta rahaa, ja kerran tullessaan Majataloon hakemaan rahojaan Adam huumasi Terencen eetterillä ja raahasi tämän Majatalon kellariin. Terence virkosi ja kapusi ylös kellarista. Adam ja Steph kamppailivat Terencen kanssa ja Adam otti jauhesammuttimen ja löi Terenceä päähän tappaen hänet. He hautasivat Terencen yöllä metsään, mutta kaikkien hämmästykseksi hänen ruumiinsa löytyi Kingien rakentaman esittelytalon perustuksista. Poliisit epäilevät Stephiä, mutta tämä väittää Adamin tappaneen Terencen.

Genesis "Gennie" Walker[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gennie Walker.

Genesis Walkeria näyttelee Sian Reese-Williams. Näpsäkkä, herttainen ja värikkään teini-iän taakseen jättänyt, itsekin värikkään rohkeasti pukeutunut tyttö Genesis oli tulossa mopedillaan tapaamaan biologista isäänsä Shadrachia, kun Ross Kirkin ohjaama Paddyn auto törmäsi häneen ja matka katkesi sairaalaan. Tytön henkilöllisyyden selviäminen oli mieluisa yllätys isälle, joka oli jo ehtinyt pelätä syytä sovitun tapaamisen peruuntumiseen.

Muut Dinglet ottivat Gennien avosylin vastaan, mutta Chas oli aluksi mustasukkainen uudelle siskolleen isältä saamasta huomiosta. Gennien biologinen äiti oli kuollut synnytyksessä, ja tämä oli ollut Shadrachin suurin rakkaus, ei suinkaan Chasin äiti. Dinglejen boheemi elämäntyyli kiehtoi keskiluokkaisen kasvatuksen saanutta Gennietä, joka alkoi viettää yhä enemmän aikaa Toivonlähteentuvassa salaa adoptioäidiltään Brendalta. Kun Brenda sai lopulta tietää totuuden Gennien uudesta biologisesta suvusta, hän paheksui tyttären valintaa ja muutti tämän harmiksi itsekin kylään.

Gennie olisi paljon mieluummin hengaillut Dinglejen, etenkin Elin seurassa, mutta äitinsä painostuksesta yritti hankkia töitäkin. Hän pärjäsi huomattavasti paremmin Valin ompelimossa kuin Paddyn vastaanottoapulaisena. Ompelimossakin hän mokasi, mutta valoisan persoonallisuutensa takia onnistui pysymään johtajiston kanssa väleissä. Gennien harmiksi hänen serkkunsa Eli ei vastannut hänen tunteisiinsa, joten hän keskittyi järjestämään miesseuraa äidilleen muutettuaan asumaan kyläkaupan yläkertaan tämän kanssa. Syksyllä 2011 upean lauluäänen omaava Gennie loisti kylän kuorossa mutta jännitti esiintymistä valtavasti.

Keväällä 2012 Gennie päätyi sänkyyn Bobin kanssa, mikä pilasi Gennien ja Jamien orastavan suhteen. Gennietä pidetään usein yksinkertaisena, mutta todellisuudessa hän on välittävä, puhelias, hauska ja romanttinen persoona, joka tuntee muodin viimeisimmät virtaukset ja saa paljon ystäviä. Erityisen läheiseksi ystäväksi Gennielle muodostui Katie, joka oli elämää nähnyt määrätietoinen nainen ja jonka kanssa hän löysi paljon yhteisiä kiinnostuksen kohteita. He jakavat toistensa kanssa kaiken: uudet suhteet, miehiin liittyvät epäilykset ja sydänsurut.

Gennie pääsi töihin Sharman makeistehtaaseen ja yleni lopulta Jain ja Nikhilin sihteeriksi (UK syksy 2009). Gennie ja Nikhil rakastuivat ja saivat tyttären. Keväällä 2015 (UK kesä 2013) Gennie sai tietää Cameron Murrayn tappaneen Carlin salakuunneltuaan häntä ja Debbietä, mikä johti takaa-ajoon ja Gennie ajoi ulos tieltä. Gennie selvisi onnettomuudesta, mutta Cameron tukehdutti Gennien, jottei tämä paljastaisi murhaa poliisille.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelijä Hahmo Mukana
Danny Miller Aaron Dingle 2003, 2004, 2006, 2008–2012, 2014–2021, 2022
Adam Thomas Adam Barton 2009–2018
Richard Shelton Adam Forsythe 2005–2006
Shila Iqbal Aiesha Richards 2018–2019
Michael Wildman Al Chapman 2019–2022
Richard Thorp Alan Turner 1982–2013
Ray Coulthard Alasdair Sinclair 2006, 2008
Bobby Knutt Albert Dingle 1995–1998, 2004
Kurtis Stacey Alex Moss 2011–2012
Kelli Hollis Ali Spencer 2011–2015
Ursula Holden-Gill Alice Dingle 2004–2006
Natalie Anderson Alicia Metcalfe 2010–2015
Ava Jayasinghe Amba Metcalfe 2014–2023
Ronald Magill Amos Brearly 1972–1991, 1992, 1993, 1994, 1995
Anna Nightingale Andrea Tate 2019–2021
Kelvin Fletcher Andy Sugden 1996–2016
Tony Pitts Archie Brooks 1983–1993
Emma Davies Anna De Souza 2008–2009
Sheila Mercier Annie Sugden 1972–1994, 1995, 1996, 2009
Lauren Sheriston Anya King 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2012
John Middleton Ashley Thomas 1996–2017, 2018
Steve Fury Ben Dingle 1994
Simon Lennon Ben Tucker 2020–2021
Paula Tilbrook Betty Eagleton 1994–2015
Stuart Wade Biff Fowler 1994–1999, 2005
Teddy Turner Bill Whiteley 1989–1990
David Crellin Billy Hopwood 1997–1998, 2003, 2007
Paul Loughran Butch Dingle 1994–2000
Andrew Whipp Callum Rennie 2004–2005
Dominic Power Cameron Murray 2011–2013
Carryl Thomas Cara Robinson 2020
Tom Lister Carl King 2004–2012
Gemma Atkinson Carly Hope 2001, 2006, 2015–2017
Diana Davies Caroline Bates 1984–1996, 1997, 1999
Sarah Moyle Caroline Swann 2007, 2009, 2015
Linda Lusardi Carrie Nicholls 2007–2008
David Fleeshman Charlie Aindow 1990–1992
Amy Nuttall Chloe Atkinson 2000–2005
Peter Amory Chris Tate 1989–2003
Louise Marwood Chrissie White 2014–2018
Melanie Ash Colleen King 2004, 2005, 2010
Cleveland Campbell Danny Daggert 2001–2006, 2007
Ian Kelsey Dave Glover 1994–1997
Martyn Whitby David Hughes 1989–1990
Julia Mallam Dawn Woods 2003–2006
Luke Tittensor Daz Eden 2003–2009
Mark Jordon Daz Spencer 2014, 2017–2019
Jason Merrells Declan Macey 2010–2014
Mia Gibson-Reed Dee Dee Willis 2017, 2019
Charley Webb Debbie Dingle 2002–2016, 2017–2019, 2020–2021
Hayley Tamaddon Delilah Dingle 2005–2007
Stephen Bent Derek Benrose 2010–2011
Frank Kelly Dermot Macey 2010–2011
Elizabeth Estensen Diane Sugden 1999–2021, 2022
Jean Rogers Dolly Skilbeck 1977–1979, 1980–1991
Wil Johnson Dom Andrews 2012–2014
Michael Jayston Donald De Souza 2007–2008
Verity Rushworth Donna Windsor 1993–1997, 1998–2009, 2014
Alan Convy Donny Cairn 2015, 2019
Duncan Preston Douglas Potts 2007–2011, 2014–2020
Mikey Thomasson Dylan Murray 2011, 2013
Nigel Betts Eddie Hope 2003, 2007
Shirley Stelfox Edna Birch 2000–2015
Joseph Gilgun Eli Dingle 2006–2010
Kate Dove Elisabeth Pollard 1990–1993
Kyrena Robinson Eliza Sharma 2016–2019
Corrine Wicks Ella Hart 2010–2011
Aaron Anthony Ellis Chapman 2018–2022
Natasha Gray Elsa Chappell 1990–1991, 1994, 1999, 2001
Kate McGregor Emily Kirk 1999–2005, 2006–2007, 2008
Gillian Kearney Emma Barton 2015–2017
Liam O'Brien Ethan Blake 2003–2005, 2006
Suzanne Shaw Eve Jenson 2001–2002, 2006, 2010–2011
Sally Dexter Faith Dingle 2000, 2004, 2017–2019, 2021–2022
Kim Thomson Faye Lamb 2009–2011
Joe Gill Finn Barton 2013–2017
Michael Praed Frank Clayton 2016–2019
Norman Bowler Frank Tate 1989–1997
Tendai Rinomhota Gemma Andrews 2012–2014
Sian Reese-Williams Genesis Walker 2008–2013
Peter Cartwright George Postlethwaite 2000–2002, 2003, 2004–2005, 2007–2010
Trudie Goodwin Georgia Sharma 2011–2015
Shaun Thomas Gerry Roberts 2017–2018
Gary Mavers Gordon Livesy 2003, 2004, 2006, 2008, 2015–2016
Andrew Scarborough Graham Foster 2017–2020
Christopher Villiers Grayson Sinclair 2006–2008
Katherine Dow Blyton Harriet Finch 2013–2022
Alfie Middlemiss Harry Murray 2011, 2013
Pauline Quirke Hazel Rhodes 2010–2012
Arthur Pentelow Henry Wilks 1972–1991
Paula Wilcox Hilary Potts 2007–2008
Sophie Powles Holly Barton 2009–2012, 2016
Eithne Browne Irene Stocks 2018–2019
Daniel Brocklebank Ivan Jones 2005–2006
Clive Hornby Jack Sugden 1972–1973, 1976, 1980–2008
Seth Ball Jack Sugden (nuorempi) 2012–2016, 2017–2019
Mark Silcock Jackson Walsh 2010–2011
Bill Ward James Barton 2013–2016, 2017
Alex Carter Jamie Hope 2006–2010
Alexander Lincoln Jamie Tate 1996–1999, 2019–2021
Roberta Kerr Jan Glover 1994–1998
Richard Moore Jarvis Skelton 2002–2005
Jenna-Louise Coleman Jasmine Thomas 2005–2009
Susan Penhaligon Jean Hope 2003, 2004, 2006
Meg Pearson Jean Tate 2003–2005
Micah Balfour Jermaine Bailey 2015–2016
Michael J. Jackson Jerry Walsh 2010–2011
Sandra Marvin Jessie Grant 2017–2019
Roxanne Pallett Jo Stiles 2005–2008
Denise Black Joanie Dingle 2013, 2015–2017
Drew Dawson Jock MacDonald 1981, 1983–1990
Frazer Hines Joe Sugden 1972–1983, 1984, 1986–1994
Ned Porteous Joe Tate 1995–2005, 2017–2018
James Thornton John Barton 2009–2012
Kate Maravan Josephine Abbott 2006, 2008–2013
Mark Silcock Josh Hope 2001, 2006
Andy Wear Jude Watson 2011–2014
Amelia Curtis Juliette Holliday 2014, 2016, 2021
Andrew Langtree Justin Gallagher 2010–2011, 2012
Ethan Kai Kasim Sabet 2016–2017
Sally Knyvette Kate Sugden 1988–1991
Sammy Winward Katie Sugden 2001–2005, 2006–2015
Malandra Burrows Kathy Glover 1985–2001, 2005
Lily Jane Stead Kayleigh Gibbs 2005–2006, 2007, 2008, 2009–2010
Adele Silva Kelly Windsor 1993–2000, 2005–2007, 2011
Laura Norton Kerry Wyatt 2012–2020, 2021–2022
Rish Shah Kirin Kotecha 2014–2016, 2020
Thomas Atkinson Lachlan White 2014–2018, 2019
John Bowe Lawrence White 2014–2018
Mimi Slinger Leanna Cavanagh 2018–2021
Kris Mochrie Lee Posner 2019
Peter Martin Len Reynolds 2001–2007
Sally Oliver Lexi King 2007–2009
Tonicha Jeronimo Linda Fowler 1994–1997
Jane Cox Lisa Dingle 1996–2019
Isobel Steele Liv Dingle 2016–2022
Kitty McGeever Lizzie Lakely 2009–2013
Emily Symons Louise Appleton 2001–2008
Max Parker Luke Posner 2019–2021
Fionnuala Ellwood Lynn Whiteley 1989–1994
Alice Coulthard Maisie Wylde 2009–2011
Rocky Marshall Mark Bails 2014–2015, 2018
Craig McKay Mark Hughes 1988–1994
Mark Womack Mark Malone 2020
Maxwell Caulfield Mark Wylde 2009–2010
Frederick Pyne Matt Skilbeck 1972–1989
Matt Healy Matthew King 2004–2008
Charlie Kemp Max King 2005
Louisa Clein Maya Stepney 2018–2019
Paige Sandhu Meena Jutla 2020–2022
Gaynor Faye Megan Macey 2012–2019
Sapphire Elia Mia Macey 2010–2011
Matthew Vaughan Michael Feldmann 1990–1994, 2010–2011
Ayden Callaghan Miles De Souza 2007–2008
Willow Bell Millie Tate 2019–2021
Hedydd Dylan Misty Allbright 2018
Ei ilmoitettu Molly Sharma 2012–2013, 2015–2016
Amanda Donohoe Natasha Wylde 2009–2010
Lyndon Ogbourne Nathan Wylde 2009–2010
Johnny Leeze Ned Glover 1994–1999, 2000
Scarlett Archer Nell Fairfax 2017
Cy Chadwick Nick Bates 1985–1996, 1999
Michael McKell Nick Henshall 2008–2009, 2010–2011
Rik Makarem Nikhil Sharma 2009–2013, 2015–2016
Jenny Tomasin Noreen Bell 2005–2006
Reece Dinsdale Paul Ashdale 2020–2021
Mathew Bose Paul Lambert 2004–2009, 2010, 2015
Matthew Booth Paul Marsden 2003–2004
Meg Johnson Pearl Ladderbanks 2003–2020
Georgia Slowe Perdita Hyde-Sinclair 2006–2008
Anthony Quinlan Pete Barton 2013–2020
Jim Millea Pete Whiteley 1989–1990
Jonathan Wrather Pierce Harris 2016–2017, 2020
Fiona Wade Priya Kotecha 2009–2010, 2011–2023
Gemma Oaten Rachel Breckle 2011–2014, 2015
Glenda McKay Rachel Hughes 1988–1999
Pasha Bocarie Rakesh Kotecha 2014–2017
Emily Head Rebecca White 2016–2018
Ryan Hawley Robert Sugden 1986–2005, 2009, 2014–2019
Jamie Shelton Robbie Lawson 2012–2014
John McArdle Ronnie Hale 2016–2017
Kirsty-Leigh Porter Roz Fielding 2010–2011, 2012
Linda Thorson Rosemary King 2006–2007
Michael Parr Ross Barton 2013–2018
Nicky Evans Roy Glover 1994–2000
Alicya Eyo Ruby Haswell 2011–2015
James Sutton Ryan Lamb 2009–2011
Patsy Kensit Sadie King 2004–2006
Siân Reeves Sally Spode 2009–2010
Benjamin Whitehead Samuel Skilbeck 1982–1991
Joanne Mitchell Sandra Flaherty 2006, 2008, 2016, 2021, 2022
Freddie Jones Sandy Thomas 2005–2008, 2009–2018
Alyson Spiro Sarah Sugden 1988–2000
Kelsey-Beth Crossley Scarlett Nicholls 2007–2011, 2012
Ben Freeman Scott Windsor 1993–1996, 1998–2007
Luke Roskell Sean Spencer 2011–2014
Lily Westmoreland Sebastian White 2017–2019
Stan Richards Seth Armstrong 1978–2003, 2004
Andy Devine Shadrach Dingle 2000–2001, 2002, 2003–2010
Victoria Hawkins Sharon Lambert 2007, 2008
Carolyn Pickles Shelley Williams 2003–2004, 2005
Dale Meeks Simon Meredith 2003–2006
Lorraine Chase Steph Stokes 2002–2006, 2013
Tom Mannion Steve Harland 2012–2013
Connor Lee T.J. Woods 2003–2011
Nick Brimble Terence Turner 1985, 2006
Billy Hartman Terry Woods 1995–2011
Nicola Stephenson Tess Harris 2015–2016
Amy Walsh Tracy Metcalfe 2014, 2015–2022
Mark Flanagan Thomas King 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2012, 2013
Jacqueline Pirie Tina Dingle 1994–1996
Ken Farrington Tom King 2004–2006
Sheree Murphy Tricia Dingle 1998–2004
Charlie Hardwick Val Pollard 2004–2015, 2017
Michelle Hardwick Vanessa Woodfield 2012–2020, 2021–2022
Alun Lewis Vic Windsor 1993–1998
Deena Payne Viv Hope 1993–2008, 2009–2011
Oscar Lloyd Will Wylde 2009–2011
Leah Bracknell Zoe Tate 1989–2005