Debbie Dingle

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Debbie Dingle
Debbie Dingle
Debbie Dingle
Näyttelijä(t) Charley Webb
Ensi-
esiintyminen
24. joulukuuta 2002 (UK)
Henkilötiedot
Koko nimi Deborah Dingle
Sukupuoli nainen
Ikä 26 (2015)
Asuinpaikka Toivonlähteen tupa (Wishing Well Cottage)
Suhteet
Vanhemmat Cain Dingle (isä)
Charity Sharma (äiti)
Sisarukset Noah Sharma
Lapset Sarah Sugden (tytär)
Jack Sudgen (poika)
Isovanhemmat Zak Dingle (isoisä)
Obadiah Dingle (isoisä)
Faith Dingle (isoäiti)
Tädit ja sedät Tina Dingle (täti)
Chas Dingle (täti)
Belle Dingle (täti)
Nathan Dingle (setä)
Sam Dingle (setä)
Ben Dingle (setä)
Butch Dingle (setä)

Deborah "Debbie" Dingle (Jones) on kuvitteellinen hahmo englantilaisessa saippuasarja Emmerdalessa. Häntä esittää Charley Webb.

Varhaiset juonikuviot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Debbie muutti Emmerdaleen vuonna 2002 (UK) sijaisperheeseen Paddy ja Emily Kirkin luo. Hän ei tiennyt biologisten vanhempiensa asuvan kylässä ennen kuin Sam Dingle tunnisti nuoren naisen kuvasta, joka esitti Debbien biologista äitiä (Charity Tate). Tässä vaiheessa Debbie ei vielä tiennyt kuka hänen biologinen isänsä on, sillä Charity ei sitä suostunut paljastamaan. Debbie vietti aikaa Charityn kanssa Kartanolla ja Charityn silloinen aviomies Chris Tate aikoi adoptoida Debbien. Suunnitelma sai kuitenkin loppunsa kun Charity kertoi, että hänen serkkunsa Cain Dingle on Debbien isä.

Perhe-elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chrisin kuoltua Debbie, Charity ja Cain asuivat yhdessä siihen asti, kunnes Charity joutui (syyttömänä) vankilaan Chrisin murhasta. Tämän jälkeen Debbie ja Cain muuttivat Toivonlähteen tupaan muiden Dinglen klaanin jäsenten kanssa. Talossa oli kuitenkin tungosta, joten he muuttivat Butlerin tilalle asumaan Andy Sugdenin ja tämän velipuolen Daz Edenin kanssa.

Charity sai oikeudenkäyntinsä aikana tietää olevansa raskaana, ja Debbie olettikin saavansa pikkuveljen. Debbie tyrmistyi kun DNA-testi paljasti Chrisin, ei Cainin, olevan pojan isä. Charity antoi pojan Chrisin sisarelle Zoelle vastineena siitä, että Zoe esitti todisteet, ettei Charityä voitu enää syyttää Chrisin murhasta. Charity sai Zoelta myös 20 000 puntaa. Debbie raivostui kuullessaan, että hänen äitinsä oli myynyt lapsensa Zoelle, ja poltti rahat. Hän kuitenkin leppyi, kun Charity otti pojan takaisin hoiviinsa sosiaalityöntekijöiden epäiltyä Zoen kykyä selviytyä lapsensa ja veljenpoikansa hoitamisesta tämän mielenterveysongelmien takia.

Raskaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teini-ikään ehdittyään Debbie alkoi kiinnostua pojista. Daz oli ihastunut häneen mutta Debbietä kiinnosti enemmän kylän apupappi Ethan Blake ja Dazin veli Andy Sugden. Ethan auttoi tyttöä kotiläksyissä ja Debbie suuteli häntä. Kauhistunut pappi teki selväksi, ettei hän ollut kiinnostunut Debbiestä sillä tavoin, hänhän oli kihloissa Niamhin kanssa. Mutta Andy oli kiinnostunut ja heillä olikin lyhyt suhde, jonka Charity sai selville. Charity ei ollut asiasta mielissään, mutta ei sekaantunut asiaan, toisin kuin Cain. Cainin saadessa selville että nuorilla oli suhde, hän raivostui ja oli sitä mieltä, että Andy oli käyttänyt Debbietä hyväkseen. Cain uhkasi houkutella Dazin pahoille teille, jos Andy ei lopettaisi suhdettaan Debbieen. Andy halusi suojella Dazia ja halusi lopettaa suhteen - tietämättä että Debbie oli raskaana.

Debbie salasi raskautensa kaikilta ja aikoi synnyttää vauvan ja jättää sen sairaalan ovelle. Hän kuitenkin synnytti vauvan Sethin vanhassa metsästysmajassa Daz apunaan. Hän antoi tyttövauvalleen nimeksi Sarah Andyn sijaisäidin mukaan ja Andy ja Debbie saivatkin aikaan sovun vähäksi aikaa. Debbiestä alkoi tuntua, että Andy oli kiinnostuneempi Sarahista kuin hänestä ja laittoi välit poikki. Robert Sugden alkoi vihjailla olevansa kiinnostunut Debbiestä ja he seurustelivat lyhyen aikaa. Robert aikoi lähteä kylästä ja pyysi Debbietä mukaansa. Debbie suostui, mutta aikoi jättää Sarahin Emmerdaleen, sillä hän ei osannut olla äiti hänelle. Hän meni sovittuun tapaamispaikkaan ilman Sarahia jolloin Robert suuttui ja kertoi Debbielle, että hän pyysi tätä mukaansa vain koska halusi ottaa Sarahin mukaansa kostaakseen Andylle.

Elämä vauvan jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Debbien mielestä Sarahin olisi parempi olla ilman häntä. Kun hän sai tietää, että Cain oli heittänyt Emilyn ulos Toivonlähteen tuvasta ja että Emily aikoi lähteä kylästä, Debbie pyysi Emilyä ottamaan Sarahin mukaansa. Dinglen ja Sugdenien perheet olivat suunniltaan kun Emily suostui pyyntöön ja lähti Sarah mukanaan. Debbie sai lähdön Toivonlähteen tuvasta ja hän sai muuttaa Ashley Thomasin ja hänen perheensä luo asumaan pappilaan. Hän ystävystyi Ashleyn veljentyttären Jasmine Thomasin kanssa, ja heidän välilleen kehittyi rakkaussuhde. Suhde ei kuitenkaan kestänyt kovin kauaa, sillä Cain vietteli Jasminen.

Kun Debbie sai tietää Cainin ja Jasminen suhteesta hän laittoi välit poikki kumpaankin. Jasmine ja Debbie kuitenkin sopivat riitansa kun Jasmine kertoi olevansa raskaana. Jasmine päätyi tekemään abortin johon Sadie King antoi rahat. Debbie oli Jasminen tukena klinikalla ja nautti kertoessaan Cainille, että abortti on tehty Cainin vastusteluista huolimatta.

Huoltajuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Debbie kaipasi Sarahia koko ajan vain enemmän ja enemmän ja ryhtyi lopulta sukulaisineen etsimään tyttöään kuumeisesti. Monenlaisten käänteiden kautta hän lopulta saikin Sarahin takaisin, tytön oltua ensin Andyn huollettavana Emmerdaleen paluun jälkeen. Vuonna 2009 Debbie lopulta sai Sarahin päähuoltajuuden itselleen. Seuraavaksi hän tapasi tulevan sulhasensa, Cameron Murrayn, ollessaan Sarahin kanssa Jerseyn saarella matkalla. Cameron tuli Debbien perässä Emmerdaleen ja pari muutti yhteen. Pian sen jälkeen Sarahilla todettiin sairaus nimeltä Fanconin anemia, mikä johtui Debbien ja Andyn yhteisestä resessiivisestä alleelista. Sarah oli vaarassa sairastua leukemiaan, ja Debbie oli hermoromahduksen partaalla peläten pienen tyttönsä kuolevan. Kun Debbie ja Andy saivat selville, että vain toinen yhteinen lapsi voisi mahdollisesti pelastaa Sarahin, heidän oli epäonnistuneiden hedelmöityshoitojen jälkeen lopulta pakko mennä sänkyyn. Tämä oli ajaa Debbien ja Cameronin parisuhteen karille. Cameron pettikin jo Debbietä tämän oma tädin Chasin kanssa. Debbie onnistui tulemaan raskaaksi Andylle, ja yhdeksän kuukautta myöhemmin syntyi poika Jack Sugden, jonka luuydinneste kaikeksi onneksi täsmäsi Sarahin kanssa. Tästä alkoi Sarahin toipuminen ja Debbien ja Cameronin suhteen hajoaminen. Debbie sekä Chas olivat autuaan tietämättöminä Cameronin tekemistä hirmuteoista.

Kolmiodraama paisui paisumistaan, kun Debbie sai tietää Cameronin ja Chasin suhteesta. Hän raivostui silmittömästi ja katkaisi välit molempiin, mutta rakasti Cameronia salaa edelleen. Debbie tahtoi kostaa Chasille ja melkein murhasi tämän. Tilanne raukesi, mutta Debbie aloittikin salasuhteen Cameronin kanssa. Kun Cameronin tekemä kolmoismurha lopulta tuli päivänvaloon, se johti karmeaan panttivankitilanteeseen Villapakassa, jossa sekä Debbie että Chas olivat menettää henkensä. Surmansa sai lopulta Cameron, ja Debbie ja Chas saivat lopulta korjattua tulehtuneet välinsä.

Debbie toipui hiljalleen Cameronista ja alkoi seurustella Pete Bartonin kanssa, mutta on silmäillyt myös tämän veljeä Rossia.

Hahmo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Debbie on lyhytpinnainen, temperamenttinen, itsepäinen ja melko hankalasti käsiteltävä ihminen. Hän osaa kantaa kaunaa pitkään, mutta on yleensä aina lopulta leppynyt. Debbie luulee olevansa aina oikeassa, eikä hänen päätään onnistu kääntämään jos hän on päättänyt jotakin. Hän on erittäin ailahtelevainen, minkä vuoksi hän on yleensä onnistunut ajamaan muut ihmiset pois läheltään. Halutessaan Debbie osaa kuitenkin olla myös mukava ja myötätuntoinen. Tämän vuoksi häntä saatetaan pitää melko kaksinaamaisena henkilönä.