James Bowen

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
James Bowen ja Bob

James Bowen (15. maaliskuuta 1979, Surrey) on brittiläinen, Lontoossa asuva kirjailija ja katusoittaja. Hänen yhteistyössä Garry Jenkinsin kanssa kirjoittamat teokset Katukatti Bob ja Bobin maailma ovat olleet maailmanmenestyksiä.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bowenin lapsuus ja nuoruus olivat rikkinäiset. Vanhemmat erosivat ja Bowen muutti äitinsä kanssa Australiaan. Äiti muutti usein paikkakunnalta toiselle ja juuri kun poika oli ystävystymässä uusien koulukavereiden kanssa tuli koulun ja asuinpaikkakunnan vaihto. Yksinäinen Bowen joutui koulukiusatuksi ja hän ajautui päihdekokeiluihin, kuten imppaamiseen.

Bowen lähti aikuistuttuaan Lontooseen tullakseen pop- ja rockmuusikoksi. Vaatimattoman alun jälkeen Bowen ryhtyi käyttämään heroiinia ja päätyi asunnottomaksi. Kadulta hänen onnistui kuitenkin päästä huumevieroitukseen ja tukiasuntoon. Käyttörahat hän hankki soittamalla Lontoon keskustassa.

Vuonna 2007 Bowenin elämä muuttui tavalla jota hän ei voinut odottaa. Bowenin palatessa tukiasuntoonsa hänen seuraansa lyöttäytyi nälkäinen ja huonokuntoinen oranssiraidallinen kollikissa. Bowen päätti ruokkia kissan ja hoitaa sen kuntoon ja sen jälkeen hankkiutua siitä eroon. Vaikka Bowen yritti karkottaa kissan luotaan, se palasi aina takaisin. Kissa sai nimen Bob, sillä sen ajoittaiset riehumiskohtaukset toivat Bowenin mieleen Twin Peaks- televisiosarjan Bobin.

Aluksi Bowen suhtautui ideaan kissan omistamisesta vastahakoisesti. Hänen oma elämänsä oli veitsenterällä eikä häneltä riittäisi voimaa kissan hoitamiseen. Kissan hoitaminen toi elämään mielekkyyttä ja tunne siitä, että se hyväksyy hänet sellaisena kuin on, oli voimauttava.

Bowen lopetti kadulla musisoimisen ja ryhtyi myymään Big Issue lehteä Bob mukanaan. Miehen hartioilla tai vieressä istuva kissa herätti vähitellen myönteistä huomiota. Tietämättään ystävykset olivat päässeet turistien valokuviin ja YouTubeen. Internetjulkisuutta seurasi kirja ja kaverusten vaiheista suunnitellaan elokuvaa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.