The Big Issue

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

The Big Issue (Suomessa Iso Numero-lehti) on englantilainen asunnottomien myymä katulehti, jonka John Bird ja Gordon Roddick perustivat syyskuussa 1991.[1] Lehden sisällön toimittavat ammattimaiset journalistit. Se myös antaa äänen vailla vakinaista osoitetta oleville ja kampanjoi asuntopulan poistamiseksi.

Samalta pohjalta Big Issue -hankkeita on aloitettu sittemmin myös Australiassa, Japanissa, Etelä-Afrikassa ja Namibiassa.

Iso Numero -lehti Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomessa aloitettiin lehden julkaisu samankaltaisen idean pohjalta alkuvuonna 2011, ja ensimmäinen lehti Iso Numero tuli myyntiin kesäkuussa 2011. Lehden takana on Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry.

Kultin mukaan "Iso Numero on kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien yksittäinen teko inhimillisen hädän helpottamiseksi. Lehden myynti tarjoaa vaihtoehdon, jonka avulla pystyy täydentämään tulojaan rehellisellä ja ihmisarvoisella tavalla." Lehden myynnistä myyjä saa kolme euroa. Lehden paino- ja toimitus tehdään vapaaehtoisin voimin, ja mukana olevat lehdet antavat materiaalia lehteen ilmaiseksi.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Big Issue History Big Issue
  2. Hanna-Kaisa Hellsten: Vastauksia Isoa Numeroa koskeviin kysymyksiin Iso Numero, nettisivut. Viitattu 8.6.2011.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä lehtiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.