Jackie Chan (piirroshahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jackie Chan
Luoja(t) John Rogers
Näyttelijä(t) James Sie[1]
Ensi-
esiintyminen
"The Dark Hand" (syyskuu 2000)
Kustantaja Sony
Henkilötiedot
Status Arkeologi
Asuinpaikka San Francisco
Luonteenpiirteet Itämaisten kamppailulajien taitaja
Suhteet
Muut sukulaiset Setä
Jade (serkuntytär)
Tutut kapteeni Black

Jackie Chan on kuvitteellinen hahmo piirrossarjassa Jackie Chan seikkailee. Hän on sarjan päähenkilö, joka yrittää estää maagisten talismaanien päätymisen rikollisjärjestö Pimeän Kouran käsiin. Jackien perheeseen kuuluu hänen setänsä ja hänen serkuntyttärensä Jade.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen kausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jackie työskentelee setänsä antiikkikaupassa ja hänen serkkunsa lähettää tyttärensä setänsä luo Aasiasta. Jackie löytää Ludvigin kadonneesta temppelistä kultaisen kilven jonka vuoksi kolme rikollista käyvät Jackien kimppuun saadakseen kilven. Salainen palvelu Osasto 13 kuitenkin pelastaa hänet. Paljastuu, että hyökkääjät ovat Pimeä Koura rikollisjärjestöstä, jota johtaa paikallinen hyväntekijä Valmont. Pimeä Koura haluaa kilvessä olevan maagisen esineen joka on ensimmäinen kahdestatoista maagisesta talismaanista. Kaikki 12 talismaania muuttaisivat demonin Shendun kivestä takaisin normaaliksi jolloin tämä valtaisi koko maailman. Jackie ystävineen selviää Pimeän Kouran lähettämistä sumopainijasta Tohrusta sekä Shendun palvelijoista Varjoista ja saavat ensimmäisen talismaanin kukon, jonka avulla voi lentää.

Kun viimeinen talismaani, tiikeri on löytynyt, se luo Jackiestä pahan Jangin, joka luovuttaa talismaanit Shendulle. Shendu palaa ja aikoo tuhota koko Aasian, jonka asukkaiden esi-isät palvelijat Shendua, mutta lopulta pettivät tämän ja muuttivat kiveksi taikasoturi Lo Pein avulla. Jackie saa kuitenkin muutettua Shendun takaisin kiveksi ja Jade tuhoaa patsaan.

Toinen kausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisella kaudella Shendu palaa takaisin hänen sisariensa Paholaisvelhojen avulla. Myös uudelleenjärjestetty Pimeä Koura suunnittelee Chanin eliminoimista. Velhot tekevät loitsun, jonka avulla Shendu saisi kenen tahansa ruumiin omakseen. Hän valitsi Jackie Chanin, mutta Pimeän Kouran johtaja Valmont työnsi vahingossa Chanin pois Shendun tieltä ja sai näin itse demonin sisäänsä. Pimeä Koura vei kaikki talismaanit sekä kirjan, jossa oli tietoja eräällä saarella sijaitsevista vanhoista taikavoimaisista esineistä. Jade kokoaa Tehotiimin heidän talismaanien etsimisessä vastaan tulleista ystävistä: Jackie Chan, juonikas Jade, painija El Toro Furthe, ex-varas Viper ja hyvien puolelle siirtynyt entinen Pimeän Kouran jäsen Tohru.

Tehotiimi saa kaikki talismaanit Pimeältä Kouralta, mutta Shendu saa maagisen Pan Ku -rasian, jonka avulla voitaisiin vapauttaa Paholaisvelhot. Jackie ja muut saavat kuitenkin suljettua Shendua lukuun ottamatta kaikki velhot takaisin omaan ulottuvuuteen yksi kerrallaan. Jade jää kuitenkin vangiksi demonimaailmaan ja ainoa keino hänen saamiseksi takaisin on Hongkongissa sijaitseva viimeinen Shendun portti. Jade saadaan pelastettua ja Shendu joutuu jälleen demonimaailmaan. Shendu palasi vielä ja sai Jackien ruumiin viimein valtaansa. Hän muutti Kohtalon Kirjan avulla maailman demonien valtakunnaksi ja vihollisensa orjikseen. Lopulta Tehotiimi kokoontui kuitenkin uudelleen ja onnistuivat muuttamaan maailman entiselleen. Toisen kauden loput jaksot ovat yksittäisiä tarinoita, jossa Jackie kohtaa mm. japanilaisen rikollisliigan ja erilaisia taikaolentoja.

Kolmas kausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolmannella kaudella Jackie saa uuden vihollisen kun velho nimeltä Daolon Wong haluaa talismaanien voimat haltuunsa, jotka ovat siirtyneet jonkin eläimen sisään. Esimerkiksi näkymättömyyden talismaani, jonka symboli on käärme, on käärmeen sisällä. Wong muuttaa Pimeän Kouran agentit apureikseen ja Jackiella on jälleen maailma pelastettavana. Wong saa 2 talismaanin voimaa haltuunsa, mutta loput Jackie saa pelastettua ja vie eläimet, joissa talismaanivoima on, Osasto 13:een. Wongin havitellessa lohikäärmetalismaanin voimaa hän löytää ainoan elossa olevan lohikäärmeen, joka paljastuu Shenduksi. Shendu ottaa Wongin talismaanivoimat itselleen ja saa lopulta lähes kaikki voimat. Hän hyökkää Osasto 13:een, mutta Wongin loitsun avulla Jackien setä saa muutettua hänet jälleen patsaaksi. Shendu suljetaan Osasto 13:n selliin, lähelle talismaaneja. Kolmannessa kaudessa on myös yksittäisiä tarinoita, kuten kaikissa kausissa.

Neljäs kausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neljännellä kaudella Shendun entiset palvelijat, Varjot, palaavat. Paljastuu, että heitä ovat aluksi hallinneet eri demonit, joiden voimat on erityisissä Oni-naamioissa. Toisen kauden jakso, jossa Jade pystyy komentamaan Varjoja, on eräänlainen alku tälle kaudelle. Oni-demoneiden johtaja on Tarakudo, joka ottaa Pimeän kouran agentit työntekijöikseen yrittäessään vapauttaa muut Oni-demonit maan päälle.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. THANK YOU, UNCLE! EVERYTHING YOU DIDN'T KNOW ABOUT JACKIE CHAN ADVENTURES Syfy Wire. 8.1.2020. Syfy. Viitattu 29.6.2020. (englanniksi)
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.