Jaakko Sahimaa (psykologi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Psykologi Jaakko Sahimaa puhumassa Keva-päivässä keväällä 2020

Jaakko Sahimaa (s.1992) on suomalainen psykologi, tutkija ja kirjailija (PsM ja TuTa DI). Hän on työssään keskittynyt erityisesti työ- ja organisaatiopsykologian aihealueisiin sekä positiivisen psykologian alueelle. Hän on perehtynyt työssään ja tutkimuksessaan mm. työelämän merkityksellisyys -teemaan. Hän on kirjoittanut kollegoidensa kanssa aiheesta kirjan Johda Merkitystä (2020), joka valittiin Ekonomiliiton Bisneskirja-kilpailussa top3-kirjojen joukkoon.

Sahimaa työskentelee organisaatiopsykologina työelämän kehittämisen parissa. Hän on myös Meaningful Work Finland ry:n toiminnanjohtaja sekä Työ- ja organisaatiopsykologit ry:n varapuheenjohtaja. Sahimaan omien kotisivujen mukaan hän haluaa "tehdä suomalaisesta työelämästä entistä mielekkäämpää ja merkityksellisempää sekä auttaa yksilöitä merkityksellisyyden löytämisessä niin työssä, parisuhteessa kuin elämässä ylipäänsä".

Vuonna 2021 Sahimaa on toteuttamassa akateemisen tutkimuksen ohessa käytännön tutkimusta suomalaisesta työelämästä #Koeaika-projektin puitteissa. Projektin kautta hän tutustuu 12 erilaiseen työhön 12 eri toimialalla.

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Aaltonen, Tapio; Ahonen, Pirjo; Sahimaa, Jaakko: Johda merkitystä. Helsinki: Alma Talent, 2020. ISBN 978-952-14-3904-9.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]