Jaakko Impiö

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jaakko Impiö (s. 15. marraskuuta 1996 Rovaniemi, Suomi) on suomalainen ruoka-alan yrittäjä, kokki ja tuottaja. Hän on Tastery-reseptipalvelun perustaja ja päätoimittaja. Tastery tuottaa mm. ruokavideoita, reseptejä ja tietoa ruoanvalmistukseen liittyen.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Impiö aloitti työskentelyn ammattikeittiössä 15-vuotiaana Porvoossa. Myöhemmin hän työskenteli muutosyhtiö Trainers’ Housella seniormarkkinoijan ja sittemmin sisäisen valmentajan roolissa. Tuona aikana Impiö päätti ryhtyä tavoittelemaan uraa ruoan parissa ja hakeutui Ravintolakoulu Perhoon. Hän suoritti lähes kaikki opintonsa harjoittelemalla helsinkiläisissä huippuravintoloissa, kuten legendaarisessa ravintola Palacessa. Kokin opintojensa jälkeen Impiö päätti lähteä Ranskaan hiomaan taitojaan gastronomian parissa. Hän pääsi töihin 3 Michelin-tähden ravintolaan, Mirazuriin, Ranskan Rivieralle. Tuona samana vuonna Mirazur valittiin The World's 50 Best Restaurants -äänestyksessä maailman parhaaksi ravintolaksi. Impiö työskenteli ravintolassa ensin tarjoilijana ja sitten mm. ravintolan leipurina.

Ranskasta palattuaan vuonna 2020 Jaakko Impiö perusti Tastery-reseptipalvelun. Tarkoitus oli hänen mukaansa luoda aidosti hyödyllinen palvelu, jonka avulla ihmiset voisivat helposti oppia ruoanlaitosta. Lähes alusta alkaen Tastery on tuottanut videoreseptiikkaa, mikä Impiön mukaan on sisältöformaattina ylivertainen. Tastery tuottaa myös kaupallista sisältöä mm. elintarvikeyhtiöille ja ruokakauppaketjuille. Maaliskuussa 2021 Tastery lanseerasi Tastery TV -ruokamedian, joka tuottaa lyhyen formaatin ruokaviihdettä. Vähintään kerran kuussa julkaistavassa uudessa Tastery TV -jaksossa nähdään aina eri kokki ja pääpaino esiintyjissä on nuorissa huippukokeissa ja ruoka-alan ammattilaisissa.

Samana vuonna Jaakko Impiö lanseerasi oman illallismenunsa The Platform.pro -alustalle. Illallinen koostuu erityisesti ranskalaisen keittiön innoittamista annoksista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]