Israel Aerospace Industries

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Israel Aircraft Industries)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Israel Aerospace Industries Ltd.
Israel Aerospace Industries logo.png
Yritysmuoto valtionyhtiö
Perustettu 1953
Toimitusjohtaja Joseph Weiss
Kotipaikka Israel Lod, Israel
Toimiala ilmailu- ja aseteollisuus
Henkilöstö 16 000milloin?
Kotisivu www.iai.co.il

Israel Aircraft Industries (Bedek Aviation 1953) on israelilainen lentokoneenvalmistaja, joka tarjoaa myös muunnoksia ja järjestelmiä vanhoihin sotilaslentokoneisiin. Yhtiö perustettiin 1953 pääministeri David Ben-Gurionin, puolustusministeriön kansliapäällikkö Shimon Peresin myötävaikutuksella amerikanjuutalaisen Al Schimmerin johdolla. Vuonna 2005 yhtiöllä oli 14 000 työntekijää.lähde?

Yhtiö sovittaa Israelin ilmavoimien pääasiassa Yhdysvalloista hankkimia lentokoneita ja tarjoaa uudistuksia entisiin neuvostoliittolaisiin sotilaslentokoneisiin. Se valmistaa myös miehittämättömiä tiedustelulennokkeja.lähde?

Viimeisimmät suuret muunnokset liittyvät F-15I- ja F-16I-hävittäjiin ja uudistukset Israelin ilmavoimien F-4-hävittäjiin sekä Yasur 2000 ja CH-53-helikoptereihin sekä Dvora-vartiolaivoihin.lähde?

Yhtiö valmistaa myös Gabriel-merimaaliohjuksia sekä Phalcon Early Warning -lentokoneita sekä Arrow-torjuntaohjuksia.lähde?

IAI:n tuotteet Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomessa käytetään RUAG Aerospacen Israel Aircraft Industriesilta hankkimalla lisenssillä SF:n, Swiss Aircraft and System Enterprisesin ja Oerlikon-Contravesin valmistamaa miehittämätöntä lentotiedustelujärjestelmää RUAG Rangeria. Suomen lainsäädännössä on rajoituksia puolustusvälineiden kauppaan sotaa käyvien maiden kanssa.lähde?

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.