Ismo Moilanen

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ismo Moilanen (28. maaliskuuta 1980) on suomalainen lentopalloilija, joka pelasi 2011-12 kaudella Hurrikaani Loimaassa Mestaruusliigassa. Moilanen on kotoisin Kajaanista, josta on hänen lisäkseen kotoisin monia lentopalloilijoita, kuten Janne Heikkinen ja Miika Heikkinen.

Suuren yleisön tietoisuuteen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ismo Moilanen on yksi Mestaruusliigan parhaista hakkureista. Kajaanista kotoisin oleva ja varsin myöhään lentopallon aloittanut Moilanen on ollut jo vuosia yksi pelaamien joukkueidensa tärkeistä pelaajista. Suuren yleisön tietoon Moilanen tuli 2002 vuonna kun sarjanousija Perungan Pojat pelasi loistavan kauden edeten aina loppuotteluihin asti. Tampereen Isku-Volleyta vastaan pelattu finaalisarja oli äärettömän jännittävä, ja päättyi lopulta Moilasen harmiksi tamperelaisten voiton juhlin. Mutta yksi asia kauden jälkeen oli kuitenkin varma, sillä Moilanen oli noussut SM-liigassa tähtipelaajien joukkoon. Seuraavalla kaudella Perungan Pojat lähtivät entistä nälkäisempinä SM-liigaan ja joukkue pelasi taas itsensä finaaleihin. Moilanen oli huippuvireessä yhdessä Normunds Veinbergsin kanssa finaalisarjassa, ja tulos oli sen mukainen. Perungan Pojat juhlivat historiansa ensimmäistä Suomenmestaruutta 2003 Isku-Volleyn kaaduttua finaalisarjassa 3–2.

SM-liigan tähtipelaaja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mestaruuskauden jälkeen Rovaniemellä oli muutama kuiva kausi mitaleista, mutta Moilanen jatkoi hyviä esityksiään Perpon riveissä. Hän oli koko ajan pistepörssin kärkimiehiä ja valittiin jatkuvasti kuukauden pelaajaksi SM-liigassa. Myös maajoukkueeseen hänet valittiin 2005.

Kuiva kausi 2006 päättyi, kun Moilanen ja Perungan Pojat ottivat pronssia kaatamalla verivihollisensa Napapiirin Palloketut pronssipeleissä. 2007 kaudella Rovaniemellä joukkueet yhdistettiin ja joukkueen nimeksi tuli Rovaniemen Santasport. Moilanen oli joukkueen kapteeni ja taas huippuvireessä kuten muillakin kausilla. Santasport voitti Suomenmestaruuden kaatamalla Pielaveden Sammon finaalisarjassa tiukkaakin tiukemmin 3–2.

Mestaruuskauden jälkeen Moilanen päätti siirtyä Salon Piivolleyhin yhdessä Santasportin mestarivalmentaja Ismo Tuomisen kanssa. Piivolleyssa menestys jäi kuitenkin laihaksi, lukuun ottamatta Suomen Cupin hopeaa kaudelta 2008. Moilanen siirtyi Piivolleysta Hurrikaani Loimaaseen vuonna 2010. Menestyksekkään liigauran jälkeen Moilanen jatkoi lentopallouraa kaudella 2013-2014 jäähdyttelemällä 3-sarjassa salolaisen Rikalavolleyn riveissä.

A-maajoukkue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maajoukkueeseen Ismo Moilanen nousi ensimmäisen kerran 2005 vuonna loistavan kautensa ansiosta. Suomen maajoukkueen uusi huippuvalmentaja italiasta Mauro Berruto ei jättänyt huomioimatta tätä Kajaanista kotoisin olevaa nuorukaista valinnoissaan. Moilanen pelasi maajoukkueen mukana Euroopan Liigassa. Lopulta Suomi sijoittui Euroopan Liigassa loistavien esitysten jälkeen toiseksi. Saavutuksen arvoa nostaa myös se että Moskovassa pelatussa lopputurnauksessa maajoukkue oli mukana ns. kakkosjoukkueellaan, kun joitakin ykköspelaajia jätti turnauksen väliin. Moilanen oli kuitenkin mukana Moskovassa ja oli tärkeässä roolissa joukkueessa.

Viime vuosina Moilanen ei ole esiintynyt A-maajoukkueessa.

Saavutuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • A-maajoukkueessa 2005
  • Suomenmestaruus 2003 ja 2007
  • Suomen cupin hopea 2007
  • SM-hopeaa 2002 ja 2012