Isla de Lobos (Kanariansaaret)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Isla de Lobos
Sijainti
Saariryhmä
Sijaintipaikka
Vesialue
Korkein kohta
127 m
Pinta-ala
4,6 km²
Väestö
Asukasluku
1 ()[1]View and modify data on Wikidata
Kartta
Saaren laavakivikkoista rantaa
Laguuni Isla de Lobosilla

Isla de Lobos (suom. Susien saari) on tuliperäisesti syntynyt Espanjan Kanariansaariin kuuluva saari, joka sijaitsee noin kaksi kilometriä pohjoiseen Fuerteventuran saaresta ja sadan kilometrin päässä Afrikan rannikosta. Hallinnollisesti saari kuuluu La Olivan kuntaan. Pinta-alaltaan Isla de Lobos on pieni, noin 4,6 neliökilometriä. Susia saarella ei ole koskaan ollut, vaan se on saanut nimensä sen rannoilla ennen eläneistä hylkeistä, joita kutsuttiin merisusiksi.

Saaren korkein kohta, romahtanut tulivuoren kaldera, kohoaa 127 metriin. Saari on ollut asumaton luonnonsuojelualue vuodesta 1982 lähtien, mutta se on suosittu päiväretkikohde, jonne on lauttayhteys Corralejon kaupungista. Saaren rannoilta löytyy vielä muutamia hippien majoja, joissa he viettävät aikaa kalastellen. Viimeiset pysyvät asukkaat muuttivat pois 1960-luvulla, kun saaren majakka automatisoitiin.

Luonto saarella on hyvin karua pensaikkoista laavakivikkoa ja dyynejä. Nähtävyyksiä on muun muassa laguuni ja 127 metriä korkea tulivuoren kaldera. Kasvilajeja saarella on yli 130. Puita saarella ei ole lainkaan. Ilmasto on hyvin aridi ja erittäin tuulinen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. https://www.ine.es/nomen2/index.do?accion=busquedaRapida&subaccion=&numPag=0&ordenAnios=ASC&nombrePoblacion=isla+de+lobos. Tieto on haettu Wikidatasta.