Isabelle Fuhrman

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Isabelle Fuhrman vuonna 2010.

Isabelle Fuhrman (s. 25. helmikuuta 1997 Washington, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän on näytellyt muun muassa Estheriä elokuvassa Ottolapsi ja Clovea elokuvassa Nälkäpeli.

Elämä ja ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Isabelle Fuhrman vietti lapsuutensa Atlantassa. Hänen vanhempansa ovat Nick Fuhrman ja neuvostoliittolaissyntyinen toimittaja Elina Fuhrman. Hänellä on vanhempi sisko laulaja Madeline Fuhrman.

Fuhrmanin näyttelijänura alkoi seitsemänvuotiaana, kun Cartoon Networkin näyttelijöiden valitsija löysi hänet ja laittoi hänet "Cartoon Fridays" -ohjelmaan. Fuhrman teki suuren elokuvadebyyttinsä vuoden 2007 draamassa Hounddog. Samana vuonna hänet valittiin Ottolapsi-elokuvan päähenkilöksi Peter Sarsgaardin ja Vera Farmigan kanssa. Fuhrmanin esiintyminen Estherinä sai kriitikoilta kehuja: se oli kuulemma "palkintojen arvoinen" ja "yksi lapsinäyttelijöiden ikimuistoisimmista esiintymisistä vuosiin".lähde?

Fuhrmanin muita esiintymisiä ovat roolit Gretchen Dennisinä Aavekuiskaaja-televisiosarjassa, Grace O'Neilinä Lain kourat -televisiosarjan pilottijaksossa sekä erinäiset roolit monissa mainoksissa. Hän on esiintynyt kahdeksassa jaksossa Masters of Sex -draamasarjassa.

Fuhrman on pääroolissa Angie Vanderveerina tulevassa komediatrillerissä Salvation Boulevard.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvaroolit
Vuosi Elokuva Rooli
2007 Hounddog Grasshopper
2009 Ottolapsi Esther
2009 Maissilapset (ääni)
2010 Pleading Guilty Carrie
2011 Salvation Boulevard Angie Vandermeer
2012 Nälkäpeli Clove
2013 Don't Let Me Go Michelle
2013 After Earth Rayna
2014 All the Wilderness Val
2016 Cell Alice Waxman
2016 Dear Eleanor Max the Wax
2016 1 Night Bea
2018 Down a Dark Hall Izzy
2018 Hellbent Danni

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]