Isabelle Fuhrman

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Isabelle Fuhrman vuonna 2010.

Isabelle Fuhrman (s. 25. helmikuuta 1997 Washington, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän on näytellyt muun muassa Estheriä elokuvassa Ottolapsi ja Clovea elokuvassa Nälkäpeli.

Elämä ja ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Isabelle Fuhrman vietti lapsuutensa Atlantassa. Hänen vanhempansa ovat Nick Fuhrman ja neuvostoliittolaissyntyinen toimittaja Elina Fuhrman. Hänellä on vanhempi sisko laulaja Madeline Fuhrman.

Fuhrmanin näyttelijänura alkoi seitsemänvuotiaana, kun Cartoon Networkin näyttelijöiden valitsija löysi hänet ja laittoi hänet "Cartoon Fridays" -ohjelmaan. Fuhrman teki suuren elokuvadebyyttinsä vuoden 2007 draamassa Hounddog. Samana vuonna hänet valittiin Ottolapsi-elokuvan päähenkilöksi Peter Sarsgaardin ja Vera Farmigan kanssa. Fuhrmanin esiintyminen Estherinä sai kriitikoilta kehuja: se oli kuulemma "palkintojen arvoinen" ja "yksi lapsinäyttelijöiden ikimuistoisimmista esiintymisistä vuosiin".

Fuhrmanin muita esiintymisiä ovat roolit Gretchen Dennisinä Aavekuiskaaja-televisiosarjassa, Grace O'Neilinä Lain kourat -televisiosarjan pilottijaksossa sekä erinäiset roolit monissa, kuten Pizza Hutin ja Kmartin, mainoksissa.

Fuhrman on pääroolissa Angie Vanderveerina tulevassa komediatrillerissä Salvation Boulevard. Hänen seuraava projektinsa on päärooli Sara Crewenä modernissa uudessa versiossa Shirley Templen klassikosta Pikku Prinsessa.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
2006 Lain kourat Grace O'Neil
2007 Hounddog Grasshopper
2008 Aavekuiskaaja Gretchen Dennis
2009 Ottolapsi Esther
2009 Maissilapset (ääni)
2009 The Cleveland Show (ääni)
2010 Pleading Guilty Carrie
2010 Sammy's Adventures: The Secret Passage Hatchling Shelly (ääni)
2011 Pleading Guilty Carrie
2011 Salvation Boulevard Angie
2012 Nälkäpeli Clove
2012 The Healer Michelle
2013 After Earth Rayna
2013 Suspiria Suzy
2013 The Wilderness of James Val

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]