Irene Vilvas

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Aino Irene Pekkarinen (27. joulukuuta 1911 Kuopio5. toukokuuta 1971 Kuopio) oli suomalainen pankkivirkailija ja runoilija joka käytti nimimerkkiä Irene Vilvas. Hän oli myös hengellisten laulujen sanoittaja ja säveltäjä.

Pekkarisen vanhemmat olivat räätäli Aaro Pekkarinen ja Johanna Julkunen. Hän suoritti keskikoulun Kuopion tyttölyseossa 1923–1929.

Teoksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimellä Irene Vilvas:

  • 16 runoa teoksessa Tähtiyö : ensikertalaisen uskonnollisia runoja ; toimittanut Lauri Pohjanpää. Kuva ja sana, Helsinki 1946
  • Kevätihme : runoja. Gummerus 1948

Nimellä Aino Pekkarinen on julkaistu hänen säveltämänsä ja sanoittamansa suosittu hengellinen laulu Yksin en kulje en hetkeäkään. [1] Hänen säveltämänsä laulun Helmiportin kautta kuljen[2] on sanoittanut Seppo Partti[3]. Aino Pekkarinen on sanoittanut myös laulut Laulajan rukous (säv. Eino Kirvessalo) [4], Maan turhuudella tyydyttääkö voisit (säv. Lauri Parkkinen)[5], Surutonna vain (säv. Vilho S. Heikkinen) [6], Vieras on mulle maailma tää (säv. Vilho S. Heikkinen) [7], Yön varjoihin (säv. Anssi J. Gardemeister / Anssi Myyryläinen) [8][9], Yö yrttitarhassa (säv. Seppo J. Järvinen) [10] ja Yö Öljymäellä (säv. Tero Kuparinen) [11]. Lauluja on julkaistu useilla äänitteillä ja nuottikokoelmissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Aino Pekkarinen, Aino Pekkarinen, Olli Heikkilä: Yksin en kulje. Helsinki: Musiikki Fazer, 1985. ISBN 978-951-757-133-3. Teoksen verkkoversio (viitattu 16.5.2023).
  2. Pirkon yhtye: Helmiportin kautta kuljen. Siiloan herätyskokous. N:o 160. -, {{{Vuosi}}}. Artikkelin verkkoversio.
  3. Elinan yhtye: Helmiportin kautta kuljen. Siiloan herätyskokous. N:o 160. -, {{{Vuosi}}}. Artikkelin verkkoversio.
  4. Eino Kirvessalo, Aino Pekkarinen: ”N:o 9”, Laulajan rukous. Helsinki: Suomen kirkkomusiikkiliitto. Teoksen verkkoversio (viitattu 16.5.2023).
  5. Angels (yhtye : Suomi): Maan turhuudella tyydyttääkö voisit. Kaupunki tuolla / Viktor Klimenko & The Angels. -, {{{Vuosi}}}. Artikkelin verkkoversio.
  6. Vilho S. Heikkinen, Aino Pekkarinen, Raimo Joensuu, Leo Niemelä: Surutonna vain. Aamurusko. -, {{{Vuosi}}}. Artikkelin verkkoversio.
  7. Kotkan Siionseurakunnan kitarakuoro: Vieras on mulle maailma tää. Turvaa kuin lintunen vuoriin. -, {{{Vuosi}}}. Artikkelin verkkoversio.
  8. Anssi J. Gardemeister, Aino Pekkarinen: Yön varjoihin. Anssin albumi, {{{Vuosi}}}. Artikkelin verkkoversio.
  9. Anssi Myyryläinen, Aino Pekkarinen: Yön varjoihin. Ylistän vapahtajaa. -, {{{Vuosi}}}. Artikkelin verkkoversio.
  10. Rómanos: Yö yrttitarhassa. Kuninkaan sukulaiset / Romanos. -, {{{Vuosi}}}. Artikkelin verkkoversio.
  11. Tero Kuparinen, Tero Kuparinen, Aino Pekkarinen: Yö Öljymäellä. Sano että rakastat : lauluja matkalla särkymisestä eheyteen. -, {{{Vuosi}}}. Artikkelin verkkoversio.
Tämä kirjailijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.