Irelande Douze Pointe

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Irelande Douze Pointe
Dustin (keskellä) esittämässä kappaletta viisujen 1. semifinaalissa.
Dustin (keskellä) esittämässä kappaletta viisujen 1. semifinaalissa.
Kappaleen tiedot
Esittäjä(t) Dustin the Turkey
Säveltäjä(t) Darren Smith, Simon Fine, Dustin the Turkey
Sanoittaja(t) Darren Smith, Simon Fine, Dustin the Turkey
Euroviisutiedot
Vuosi 2008
Maa Irlanti
Kieli englanti, espanja, italia, ranska, saksa
Sanat sanoitus

"Irelande Douze Pointe" on parodinen musiikkikappale, jonka esittää Irlannin television lastenohjelmista tuttu käsinukke Dustin the Turkey. Kappale voitti Limerickissä järjestetyn Irlannin euroviisukarsinnan finaalin 23. helmikuuta 2008, jonka perusteella se pääsi edustamaan maata vuoden 2008 Eurovision laulukilpailuun Serbian Belgradiin. Kappale esitettiin viisujen ensimmäisessä semifinaalissa 20. toukokuuta, mutta se ei päässyt finaaliin.[1]

Vaikka kappaleen nimi on ranskaa muistuttava, sen sanat ovat silti lähes kokonaan englantia. (Ranskankielinen sana Irlannille on Irlande, ei Irelande sekä 12 pistettä on douze points, ei douze pointe.) Nimi viittaa Eurovision laulukilpailun pistelaskujärjestelmään, jossa 12 pistettä (ransk. douze) on korkein mahdollinen pistemäärä ja ne lausutaan aina englanniksi ja ranskaksi.

Irelande Douze Pointe sai paljon mediahuomiota maailmalla, erityisesti Espanjassa ja Australiassa. Kappaleelle hurrattiin ja buuattiin maan finaalissa. Se oli ensimmäinen Irlannin edustuskappale, jossa lauletaan englanniksi, espanjaksi, italiaksi, ranskaksi ja saksaksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Eurovision Song Contest 2008 Semi-Final (1) Eurovision.tv. EBU. Viitattu 22.7.2016. (englanniksi)