Intohimon iltapäivä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Intohimon iltapäivä
The Passion of Darkly Noon
Ohjaaja Philip Ridley
Käsikirjoittaja Philip Ridley
Tuottaja Dominic Anciano
Frank Henschke
Alain Keytsman
Säveltäjä Nick Bicât
Kuvaaja John de Borman
Leikkaaja Les Healey
Pääosat Brendan Fraser
Ashley Judd
Viggo Mortensen
Valmistustiedot
Valmistusmaa Iso-Britannia
Saksa
Belgia
Tuotantoyhtiö Fugitive Features
Ensi-ilta Ranska19. toukokuuta 1995 (Cannesin elokuvajuhlat)
Iso-Britannia14. kesäkuuta 1996
Kesto 101 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Intohimon iltapäivä (engl. The Passion of Darkly Noon) on Philip Ridleyn ohjaama ja käsikirjoittama draamaelokuva vuodelta 1995. Sen pääosissa esiintyvät Brendan Fraser, Ashley Judd ja Viggo Mortensen.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Darkly Noon on nuori mies, joka on asunut koko elämänsä äärivanhoillisen kristityn lahkon kanssa Appalakeilla Pohjois-Carolinassa. Lahkon parissa syntyy väkivaltainen kiista, jossa Darklyn vanhemmat kuolevat. Lahko hajoaa ja sekava Darkly harhailee metsiin. Sieltä hänet nääntyneenä löytävät ruumisarkkuja työkseen myyvä Jude ja hänen ystävänsä Callie.

Callie hoivaa Darklyn kuntoon, ja tämä ihastuu häneen. Darkly kuitenkin ahdistuu, koska hänen uskonnollinen kasvatuksensa on ristiriidassa Callieta kohtaan tuntemiensa tunteiden kanssa. Darkly turhautuu yhä, kun Callien mykkä poikaystävä Clay, joka rakentaa Juden myyvät arkut, palaa oltuaan muutamia päiviä poissa.

Kun Darkly tapaa Clayn äidin, Roxyn, hänen sisäiset konfliktinsa kasvavat entisestään. Roxy halveksii Clayn ja Callien suhdetta, ja kertoo Darklylle, että Callie on noita, joka on tullut tuhoamaan hänen perheensä.

Elokuvan kliimaksissa Darklyn raivo lopulta purkautuu. Hän käärii kehonsa piikkilankaan ja aseistautuu yhdellä Clayn taltoissa ja murtautuu Callie ja Clayn taloon murhatakseen pariskunnan. Hän löytää heidät rakastelemassa ja alkaa tuhota paikkoja. Lopulta Darklyn saa rauhoittumaan Callien rakkaudentunnustus. Sitten Jude saapuu paikalle kiväärin kanssa pelastaakseen Callien ja Clayn, ja ampuu Darklyn. Maatessaan kuolemankielissä Darkly valittaa viimeisiksi sanoikseen: ”Kuka minua nyt rakastaa?”

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Brendan Fraser  … Darkly Noon  
 Loren Dean  … Jude  
 Ashley Judd  … Callie  
 Viggo Mortensen  … Clay  
 Grace Zabriskie  … Roxy  
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.