Ingress

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ingress
Ingress Logo vector.svg
Kehittäjä Niantic Labs
Julkaisija Niantic
Pelimoottori LibGDX ja Unity
Julkaistu 14.12.2013
Lajityyppi Lisätty todellisuus, MMOG
Pelimuoto moninpeli
Ikäluokitus PEGI 3
Alusta Android iOS
Jakelumuoto digitaalinen jakelu
Vaatimukset Android 4.0 / iOS 7, GPS, datayhteys
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Ingress on massiivinen monen pelaajan verkkopeli, joka käyttää avuksi lisättyä todellisuutta ja jota pelataan älypuhelimella. Peliä kehittävä Niantic Labs aloitti kutsupohjaisen beta-testauksen marraskuussa 2012 Android-käyttöjärjestelmälle[1][2] ja peli julkaistiin joulukuussa 2013.[3] Myös iOS-versio on julkaistu kesällä 2014.[4]

Ingressin perusideana on patsaisiin, muistomerkkeihin, rakennuksiin ja muihin todellisiin paikkoihin liittyvien, niinkutsuttujen portaalien valtaaminen, ylläpitäminen ja keskenään linkittäminen. Pelinäkymä pohjautuu pelaajaa ympäröivään, muutaman sadan metrin laajuiseen tyyliteltyyn karttaan ja siinä näkyviin kohteisiin.

Pelissa on kaksi puolta, Enlightened ja Resistance. Taustatarinan mukaan edelliset pyrkivät edesauttamaan salaperäisen, Maan ulkopuolisen älyn vaikutusta maapallolla ja jälkimmäinen on vastarintaliike. Pelaajien valtaamat ja yhteenlinkittämät portaalit muodostavat kenttiä, ja puolet kamppailevat maailman herruudesta.

Pelaajia Washingtonissa järjestetyssä tapahtumassa
Kuvaruutukaappaus Ingress-pelistä Tampereella
Ingress-pelin näkymä, sijaintina Mediamuseo Rupriikki Tampereella

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Nathan Ingraham: Google's 'Ingress' augmented reality game puts Android users into a battle against worldwide mind control The Verge. 15.11.2012. Viitattu 4.6.2013. (englanniksi)
  2. Liz Gannes: Google Launches Ingress, a Worldwide Mobile Alternate Reality Game All Things D. 15.11.2012. Viitattu 4.6.2013. (englanniksi)
  3. Ingress exits open beta Dec. 14 Polygon. 4.11.2013. Viitattu 25.1.2014. (englanniksi)
  4. ingress ingress.com. Viitattu 16.09.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]