Imperial Leather

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Imperial Leather -saippua myyntipakkauksessaan

Imperial Leather on brittiläisen PZ Cussons -kosmetiikkayhtiön tuotemerkki saippuoille ja muille hygieniatuotteille. Tuoteperheen tunnetuin jäsen on palasaippua, jota on valmistettu jo 1930-luvulta saakka. Imperial Leather -tuotteita on saatavilla ainakin Australiassa, Etelä-Afrikassa, Indonesiassa, Intiassa, Iranissa, Keniassa, Pakistanissa, Saksassa, Suomessa, Tanskassa, Uudessa-Seelannissa ja Yhdistyneissä Arabiemiraateissa. Nykyisin saippuan tuotanto on siirretty Thaimaahan.

Imperial Leather -saippuan historia alkaa venäläisestä emigrantista kreivi Orlovista, joka loi Eau de Cologne Imperiale Russe -nimeä kantavan parfyymin vuonna 1768. Tämän hajusteen aromi oli samankaltainen kuin venäläisen nahan (en:Russia leather) käsittelyssä käytetyn tökötin eli koivusta kuivatislatun tervan haju. Tästä on peräisin saippuan nimi. Vuonna 1938 Alex Tom Cussons kehitti alkuperäisen parfyymin pohjalta saippuan ja muita toilettitarvikkeita.[1]

1940-luvulla kaikki saippua oli säännöstelyn alla Englannissa toisesta maailmansodasta johtuen. Sota-aikana Imperial Leather -saippuaa markkinoitiin ja myös pidettiin parhaana saippuavaihtoehtona, koska se kesti käytössä pitempään kuin muut saippuat.

Saippuan koostumus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuoteselosteen mukaan Imperial Leather -palasaippuan ainesosat ovat:[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Stiling, M. (1980). Famous Brand Names, Emblems and Trademarks. Surrey: David & Charles Limited, s. 26. ISBN 0-7153-8098-2.
  2. Imperial Leather 1x100g saippuapaketin tuoteseloste. Saippua ostettu Prismasta 23.1.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Imperial Leather