Iguazún kansallispuisto

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee kansallispuistoa Argentiinassa. Joen toisella puolen Brasiliassa sijaitsee Iguaçun kansallispuisto.
Iguazún kansallispuisto
Iguazu Décembre 2007 - Panorama 4.jpg
Sijainti kartalla
Sijainti kartalla
Sijainti Misionesin maakunta, Argentiina
Koordinaatit 25°37′S, 054°20′W
Pinta-ala 55 000 ha
Perustettu 1934
Hallinto Administración de Parques Nacionales

Iguazún kansallispuisto on 55 000 hehtaarin kansallispuisto Argentiinassa Misionesin maakunnassa. Vuonna 1934 perustetun puiston kuuluisin nähtävyys on Iguassun putoukset, jota ympäröi subtrooppinen sademetsä. Iguaçu-joen toisella rannalla Brasiliassa on Iguaçun kansallispuisto. Molemmat ovat listattu UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Valinta tapahtui vuonna 1984.[1]

Kansallispuistossa elää monia harvinaisia eläimiä, kuten jaguaareja, tapiireja, oselotteja ja muurahaiskarhuja. Lisäksi alueella asuu myös muun muassa kuohukiitäjä, suuria tukaaneja, coati ja useita perhoslajeja.

Iguaçu päättyy 23 kilometriä putousten jälkeen Paraná-jokeen. Puiston alueella Iguaçusta tulee 1,5 kilometriä leveä ja sen uoma tekee U-kirjaimen muotoisen kuvion. Joen rannoilla on tiheää metsää, jossa kasvaa muun muassa korallipensasta, jonka kukka on Argentiinan kansalliskukka ja bignoniakasvien heimon puita.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Iguazu National Park UNESCO. Viitattu 19.7.2016. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]