Ibercivis

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ibercivis on BOINC-alustalla toimiva hajautetun laskennan projekti. Projekti käyttää hyväkseen tietokoneen käyttämätöntä suoritinaikaa. Projekti pyrkii saamaan tutkijoita ensisijaisesti Portugalista ja Espanjasta mutta on avoin tutkijoille ympäri maailmaa.

Ibercivis pyrkii tuomaan tieteen lähemmäksi ihmisen arkea. Samalla se pyrkii lähentämään tavallisia ihmisiä tieteentekijöiden kanssa. Ibercivis antaa tutkijoille tehokkaan laskentatyökalun.

Ibercivis on julkaistu Espanjassa Zaragozan yliopistossa. Ibercivisin infrastruktuuria voidaan hyödyntää laskennassa useilla eri tieteen osa-alueilla kuten ydinfissiossa, proteiinien mallinnuksessa ja materiaalien simuloinnissa. Heinäkuussa 2009 projekti laajeni Portugaliin.

Projektit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ibercivis toimii samalla periaatteella kuin World Community Grid eli projekti ei itsessään tarjoa mitään laskettavaa vaan halukkaat voivat antaa projektille tietynlaisia tehtäviä laskettaviksi. Käyttäjät voivat valita aktiivisina olevista projekteista haluamansa. Tällähetkellä saatavana on 9 eri projektia joista eräs tutkii fuusiovoimaa, eräs magnetismia ja muut lääketieteen proteiini/molekyylimallinnuksia.