Scandinavian Hunks

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Hunks)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Scandinavian Hunks

Scandinavian Hunks oli suomalainen miehistä koostuva showtanssiryhmä, joka on ilmoittanut lopettavan toimintansa 2022.[1] Ryhmä tekee jäähyväiskiertueen keväällä 2022.[2]

Hunksien toiminta alkoi vuonna 2001, jolloin viisi miestä (Petri Ahonen, Samuli Järvinen, Jucci Hellström, Mikko Nummenmaa ja Tommi Mäkinen), perusti tanssiryhmän[3]. Vuonna 2003 mukaan otettiin kuusi nuorta miestä lisää. Samalla ryhmä otti käyttöön nimen Scandinavian Hunks.

Heti toiminnan alusta esitysten myynti lähti nousuun kokonaismäärän yltäessä yli 200 esitykseen vuodessa. Scandinavian Hunks on saanut osakseen runsaasti huomiota myös tiedostusvälineissä, erityisesti vuosien 2002 ja 2003 aikana, ja ryhmä on nähty useasti erilaisissa televisio-ohjelmissa, niin vieraina kuin esiintyjinäkin, sekä useissa eri printtimedioissa. Hunkseilta on tullut myös kalenteri, jonka tuotto menee rintasyöpätutkimuksiin. Vuoden 2011 kalenterin tuotot menivät hyväntekeväisyyteen, jonka katsojat ja Hunksit päättivät yhdessä.

Scandinavian Hunkseihin kuului kahdeksantoista miestä vuonna 2011. Sen jäseniä ovat muun muassa Esko Eerikäinen ja Niko Nousiainen.

Scandinavian Hunks -tanssiryhmässä oleva tanssija Sami Sarjula näytteli MTV3:n saippuasarjassa Salatut elämät. Myös tanssija Petri Ahonen vieraili sarjassa. Scandinavian Hunks vieraili myös Putous -televisiosarjassa.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tunnetuimmat Hunksit kertovat, mitä heille kuuluu nyt – elämä on muuttunut äärilaidasta toiseen: ”Seurusteluelämäni on täysin kuollut” Ilta-Sanomat. 5.10.2021. Viitattu 5.10.2021.
  2. 20 vuotta esiintynyt Scandinavian Hunks lopettaa vaikka tanssiryhmään olisi tulijoita Yle uutiset 21.1.2022
  3. Tuomo Yrttiaho: Isoin asia on se, kun saa kontaktin yleisöön ja hurmoksen päälle. Helsingin Sanomat, 5.1.2021, s. B 11.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]