Humane

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Humane on suomalainen yhtye, joka perustettiin vuonna 2004. Debyyttialbumi Welcome to this Wonderland julkaistiin kymmenessä maassa vuonna 2005. Ensimmäiset singlet olivat Crucify, Rescue Me, sekä suuren suosion saavuttanut Wish God Was A Woman.

Toinen albumi Dreamcircus julkaistiin 6. syyskuuta 2006. Sen ensimmäinen single oli "Shoot Me Up" (toukokuu 2006). Molempien studioalbumien tuottajana toimi Jaakko Manninen.

Humane osallistui vuoden 2007 euroviisukarsintoihin. Yhtye teki tätä varten kaksi uutta kappaletta: Bubble Shell (taust. Charles Salter ja Pauliina Kokkonen) ja Plane Away (mukana Tom Nyman).

Humanen keulahahmo on laulaja Kim Herold, joka soittaa myös akustista kitaraa. Lisäksi yhtyeen kokoonpanoon kuuluvat Kim Liljeström (kitara, piano), Markku Metsola (basso) ja Raine Kokkinen (rummut). Yhtye jäi tauolle keväällä 2008, kun Herold aloitti soolouran. Ensimmäinen soolosingle Social Butterfly julkaistiin 19. toukokuuta 2008 ja samana vuonna Kim Herold julkaisi myös ensimmäisen sooloalbuminsa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.