Horacio Zeballos

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Horacio Zeballos
Henkilötiedot
Syntynyt27. huhtikuuta 1985 (ikä 39)
Kansalaisuus  Argentiina
Tennispelaaja
Pituus 188
Paino 78
Kätisyys vasen
Ammattilaisena 2003–
Palkintorahat 8 230 062 USD
Kaksinpeli
Paras sijoitus 41. (16.11.2009)
Voitot/tappiot 91–133
Grand Slam -turnauksissa
Australian avoimet 1. kierros (2010, 2013, 2014, 2017, 2018)
Ranskan avoimet 4. kierros (2017)
Wimbledon 2. kierros (2018)
Yhdysvaltain avoimet 2. kierros (2009, 2016)
Nelinpeli
Paras sijoitus 1 ()
Voitot/tappiot 352–209
Aiheesta muualla
ITF
ATP

Horacio Zeballos Jr. (s. 27. huhtikuuta 1985 Mar del Plata) on argentiinalainen tennispelaaja. Parhaimmillaan hän on ollut ATP-listan sijalla 41 marraskuussa 2009. Zeballos pelaa vasemmalla kädellä, ja hän siirtyi ammattilaiseksi vuonna 2003. Nelinpelissä hän on voittanut kaksi ATP-turnausta.

Zeballos pelasi suurimman osan turnauksistaan ATP-haastajaturnauksissa. Hän voitti viisi kaksinpeliturnausta ja kuusi nelinpeliturnausta. Hän pelasi St. Petersburg Openissa ja pääsi finaaliin voittamalla Juri Štšukinin, Aleksandr Dolgopolovin, Ernests Gulbisin ja Igor Kunitsynin, kunnes hävisi Serhi Stah’ovskyille kolmieräisen ottelun.

Zeballosin kausi alkoi vaisusti. Aucklandissa hän hävisi Juan Mónacolle, Australian avoimissa Philipp Kohlschreiberille ja Santiagossa Łukasz Kubotille. Zeballos sai hyvän avauksen nelinpelikaudelle. Ensimmäisessä turnauksessaan, Heineken Openissa, Zeballos ja Rogier Wassen voittivat maailmanlistan ykkösparin Bob ja Mike Bryanin. Australian avointen nelinpelissä Zeballos ja Leonardo Mayer pääsivät kolmannelle kierrokselle asti ja Movistar Openissa Zeballos pääsi finaaliin parinsa Potito Staracen kanssa. Tämän jälkeen hän aloitti massakauden Copa Telmexissä, jossa hän ensimmäisellä kierroksella voitti entisen Ranskan avointen mestarin, Gastón Gaudion luvuin 6–3, 3–6, 6–3. Zeballos voitti myös entisen maailmanlistan nelospelaajan, Carlos Moyàn 6–4, 6–4. Näin Zeballos pääsi ensimmäisen kerran puolivälierään ATP-turnauksessa sitten viime vuoden lokakuun. Puolivälierässä hän kuitenkin hävisi maanmiehellensä, Juan Monacolle. Nelinpelissä Zeballos ja Sebastian Prieto voittivat neljänneksi sijoitettuna koko turnauksen. Finaalissa he päihittivät parin Simon Greul ja Peter Luczak luvuin 7–6, 6–1. Tämä oli Zeballosin ensimmäinen ATP-turnausvoitto.

US Men's Clay Court Championships -turnauksessa hän voitti Taylor Dentin, Dudi Selan ja maailmanlistan sijalla 11 olevan Fernando Gonzálezin. Semifinaalissa hän hävisi Juan Ignacio Chelalle, joka voitti lopulta turnauksen. Monte Carlo Masters -turnauksessa hän hävisi 1. kierroksella Tommy Robredolle ja Barcelona Openissa Pablo Cuevasille. Rome Masters -turnauksessa hän hävisi John Isnerille. Ranskan avoimissa hän selviytyi toiselle kierrokselle voitettuaan ensimmäisellä kierroksella Martin Fischerin. Toisella kierroksella hän hävisi turnauksen lopulta voittaneelle Rafael Nadalille.

Ensimmäistä kertaa Wimbledonin pääsarjassa pelannut Zeballos putosi jo avauskierroksella jatkosta hävittyään Lu Yen-hsunille. Yhdysvaltain avoimissa Zeballos hävisi avauskierroksella Igor Andrejeville.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]