Holly Taylor

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Holly Taylor
Taylor marraskuussa 2015.
Taylor marraskuussa 2015.
Henkilötiedot
Syntynyt 31. lokakuuta 1997 (ikä 21)
Middleton, Nova Scotia, Kanada
Ammatti Näyttelijä, tanssija
Muut tiedot
Aktiivisena 2008–

Holly Taylor (s. 31. lokakuuta 1997) on Kanadassa syntynyt yhdysvaltalainen näyttelijä ja tanssija. Hän aloitti uransa Broadway-tuotantossa Billy Elliot 11-vuotiaana Sharon Percyn roolissa ja jatkoi roolissa lähes kaksi vuotta. Hän on näytellyt Paige Jenningsiä FX:n tv-sarjassa Americans. Hän on myös näytellyt useissa tv-mainoksia.

Elämä ja ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taylor syntyi Middletonissa, Nova Scotiassa, Kanadassa, 31. lokakuuta, 1997, vanhemmilleen Margaretille ja Markille . Hänellä on vanhempi veli nimeltään Philip. Sen jälkeen, kun hänen perheensä muuttiNew Jerseyyn vuoden 2000 alussa, hän alkoi käydä tanssitunneilla kolmevuotiaasta lähtien. Noin vuotta myöhemmin hän yllätti vanhempansa ilmoittamalla, että hän tulisi tanssimaan Broadwaylla, kun hän kasvaisi isoksi. Kun hän oli 11-vuotias, Taylor tanssi kahdeksana näytöksessä viikossa musikaalissa Billy Elliot Imperial Theatressa New Yorkissa.[1]

Taylor kävi koulua yläasteella kotikaupungissaanNew Jerseyssä niin paljon kuin Billy Elliotin aikataulu teki sen mahdolliseksi, ja piti hänen akateemista menestystään kiitettävällä tasiolla. Hänet kutsuttiinJohns Hopkinsin ohjelmaan lahjakkaille lapsille, ja seuraavana vuonna oli kutsuttu opiskelijoiden kansainväliseen vaihto-ohjelmaan lahjakkaille lapsille.

Hänen aikansa Billy Elliotissa kesti 22 kuukautta. Sen jälkeen hän alkoi suunnata yhä enemmän näyttelemiseen, vaikka hän oli niin ujo, että se oli vaikeaa aluksi. "Mutta sitten, mitä enemmän olen alkanut tehdä sitä, sitä enemmän tulin ulos kuorestani ja enemmän nautin siitä", hän sanoi.

Hän teki koe-esiitymisvideon vakoojatrilleri tv-sarjaan Americans Los Angelesissa ja suostui ohjelmaan tavattuaan sen tuottajat New Yorkissa.

Taylor on asunut Waynessa, New Jerseyssä siitä lähtien, kun hän oli kaksi vuotta vanha. Hän valmistui Wayne Hills High Schoolsta vuonna 2016.[2]

Hän opiskelee Kean Universityssa Unionissa, New Jerseyssä.[3]

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna Nimi Rooli
2011 Love and Zombies Allie
2012 The Cook Gretchen
2013 Ashley Ashley Young
2014 Worst Friends Pikku Tyttö
2016 The Otherworld Dannan
2017 We Still Say Grace Maggie
2017 The Witch Files Claire
2017 July Lina

Televisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna Nimi Rooli Huomioita
2010 Celebrity Nightmares Decoded Tytär Tv-elokuva
2013–läsnä Americans Paige Jennings Tv-sarja, 65 jaksoa

Palkintoja ja nimityksiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna Yhdistys Luokka Työ Tulos
2015 Saturn Awards Paras nuori näyttelijä tv-sarjassa Americans Ehdokkuus
2015 Young Artist Awards Paras nuori naissivuosa tv-sarjassa Voitto

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Holly Taylor, the all-Canadian American girl The Chronicle Herald. February 20, 2014. Viitattu August 16, 2014.
  2. Ung, Elisa. "Wayne teenager now a big part of The Americans", The Record, January 28, 2015. Accessed January 28, 2015. "As The Americans begins its third season tonight, the teenage character played by actress Holly Taylor will become a major focus of the critically acclaimed FX drama. But at Wayne Hills High School, Taylor is no big deal – just a petite 17-year-old junior who juggles honors English, AP environmental science, psychology and art.... 'Those are definitely spy qualities,' the actress said in a recent interview in the rental apartment in Wayne where her family has lived since she was 2."
  3. Silman, Anna. "Holly Taylor’s American Dream", The Cut. (en) 

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]