Hirvensalon Heitto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hirvensalon Heitto on Hirvensalossa toimiva urheiluseura. Seura on perustettu vuonna 1926 jatkamaan aiemmin paikallisen työväenyhdistyksen alaisena toimineen Sorron Veikkojen toimintaa. Työväen Urheiluliiton jäseneksi se hyväksyttiin vuotta myöhemmin. Alkuperäisinä lajeina seuralla olivat voimistelu, yleisurheilu, hiihto ja nyrkkeily.

Seura lakkautettiin vuonna 1931 kommunistisena järjestönä. Ajatus omasta seurasta jäi kuitenkin edelleen itämään ja seura perustettiinkin uudelleen loppuvuodesta 1944. Seuraavana vuonna toimintansa aloittivat urheilujaoston alaisuudessa jalkapallo, yleisurheilu, hiihto ja nyrkkeily. 1970-luvulta lähtien seuran päälajeina olivat jalkapallo ja suunnistus.[1] Nykyisin seura on paljolti keskittynyt kuntoliikunnan järjestämiseen, mutta sen riveissä voi silti harrastaa kilpailumielessä jalkapalloa, suunnistusta ja salibandya.[2] Hirvensalon Heiton jalkapallojaosto pelaa kaudella 2016 Turun Piirin Nelosessa.

Salibandyjaosto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hirvensalon Heiton salibandyjaosto on SB Hirvensalo.

Jalkapallojaosto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hirvensalon Heiton jalkapallojaosto herätettiin henkiin vuonna 2006, kun seura ilmoittautui Turun piirin Kutoseen. Tätä ennen Heitolla oli ollut vilkasta junioritoimintaa, ja miesten uusi edustusjoukkue koostuikin suurilta osin omista kasvateista. Joukkue pelasi vuosina 2007-2010 Turun piirin Kutosen ylälohkossa, mutta ei onnistunut nostamaan sarjatasoa. Vuonna 2011 astui voimaan uusi sarjajärjestelmä, jossa syksyn tasolohkot poistettiin ja koko kausi pelattiin kolmessa eri lohkossa. Heitto voitti oman lohkonsa näytöstyyliin, häviten vain kaksi ottelua koko kauden aikana. Näin varmistui myös joukkueen nousu 5. divisioonaan.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]