Hippokrates III

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hippokrates
Ἱπποκράτης
Henkilötiedot
Syntynyt400/300-luku eaa.
Kos
Kuollut300-luku eaa.
Ammatti lääkäri
Vanhemmat Thessalos ja ?

Hippokrates (III) (m.kreik. Ἱπποκράτης, Hippokratēs; lat. Hippocrates; 300-luku eaa.) oli antiikin kreikkalainen lääkäri, joka oli kotoisin Kosilta ja kuului asklepiadien sukuun. Johannes Tzetzeen mukaan hän oli 19:ttä sukupolvea Asklepioksesta laskettuna. Hippokrates oli Thessaloksen poika, tunnetuimman Hippokrateen eli Hippokrates II:n pojanpoika ja Gorgiaan ja Drakon II:n veli. Sudan mukaan hän kirjoitti joitakin lääketieteellisiä teoksia.[1][2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Smith, William: ”Hippocrates (13)”, Dictionary of Greek and Roman Biography and Mythology. Boston: Little, Brown and Company, 1849–1867. Teoksen verkkoversio. (englanniksi)
  2. Galenos: Kommentaari Hippokrateen teokseen Ruumiinnesteistä (De humoribus) 1.1, vol. xvi, s. 5; Tzetzes, Johannes: Khiliades 155, teoksessa Fabricius, Johann Albert: Bibliotheca Graeca, s. 680–. Vol. XII. -, 1724. Teoksen verkkoversio. (muinaiskreikaksi) (latinaksi); Ἱπποκράτης Suda On Line: Byzantine Lexicography. The Stoa Consortium. (muinaiskreikaksi) (englanniksi)