Hiljaisuus (romaani)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hiljaisuus
The Silence
Alkuperäisteos
Kirjailija Don DeLillo
Suomennos
Suomentaja Helene Bützow
Kansitaiteilija Markko Taina
Kustantaja Tammi
Julkaistu 2022
ISBN 9789520432737[1]
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Hiljaisuus (engl. The Silence) on Don DeLillon vuonna 2020 julkaistu romaani. Teos ilmestyi suomeksi 2022. Tarinassa Yhdysvaltoihin vuonna 2022 palaavien Jimin ja Tessan lentokone tekee hätälaskun. New Yorkissa sähköt katkeavat ja ihmiset joutuvat pimeyden keskelle.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomen Kuvalehden Herman Raivion mukaan teos ei ole tyypillinen teknodystopia. Sen hiljaisuus on tyhjyyttä. Teos sisältää DeLillon lempiaiheita, kuten ihmisen teknologiasuhteen, katastrofin, ihmisten välisen etäisyyden ja melankolian. Lauseista on karsittu kaikki turha. Raivio kiitti suomentaja Helene Bützowia, joka ymmärtää kirjailijan omintakeista kieltä.[2]

»Hiljaisuus asettuu DeLillon tuotannossa Esittäjän ja Omegapisteen rinnalle. – – DeLillo on kulkenut vähitellen sinne, minne Samuel Beckett lopetti uransa, mykkään pimeään. Jos Hiljaisuus on hänen hyvästijättönsä, se on loistokkaan uran hienostunut päätös.»

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Don DeLillo - Hiljaisuus tammi.fi. Viitattu 26.9.2022.
  2. Raivio, Herman: Kun valot sammuvat. Suomen Kuvalehti, 17.02.2022, s. 54. Artikkelin verkkoversio. Viitattu 23.2.2022.
Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.