Hilary ja Jackie

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hilary ja Jackie
Hilary and Jackie
Ohjaaja Anand Tucker
Käsikirjoittaja Frank Cottrell Boyce
Tuottaja
Säveltäjä Barrington Pheloung
Kuvaaja David Johnson
Leikkaaja Martin Walsh
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Iso-Britannia
Levittäjä Film4 Productions
Netflix
Ensi-ilta 1998
Kesto 121 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Hilary ja Jackie (engl. Hilary and Jackie) on Anand Tuckerin ohjaama, vuonna 1998 valmistunut brittiläinen elämäkertaelokuva, joka kertoo englantilaisen sellistin Jacqueline du Prén perhe-elämästä, urasta ja erityisesti myrskyisestä suhteesta sisareensa Hilaryyn. Jackie sairastuu MS-tautiin, joka päättää hänen sellistin uransa ja melko nopeasti myös hänen elämänsä. Elokuva perustuu du Prén veljen ja sisaren, Piersin ja Hilaryn, kirjoittamiin muistelmiin.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuva on jaettu kahteen osaan. Ensimmäisessä tapahtumat kerrotaan Hilaryn näkökulmasta ja toisessa Jackien. Elokuvan alussa sisarukset ovat lapsia, ja saavat tanssi- ja soitinopetusta äidiltään. Hilary soittaa huilua ja Jackie selloa. Jackiestä tulee virtuoosi, joka nousee nopeasti kansainväliseen maineeseen. Hän menee myöhemmin naimisiin pianisti/kapellimestari Daniel Barenboimin kanssa.

Toisaalla Hilary soittaa amatööriorkesterissa ja menee naimisiin Christopher Finzin, säveltäjä Gerald Finzin pojan, kanssa. Jackie ei tahdo olla yhdessä miehensä kanssa ja pakenee Hilaryn luokse maaseudulle. Hilary auttaa Jackien jaloilleen tämän hermoromahduksesta ja antaa hyväksyntänsä Jackien ja miehensä Christopherin seksisuhteelle, Jackien pyynnöstä.

Elokuvan viimeinen osa keskittyy yksityiskohtiin Jackien elämän viidestätoista viimeisestä vuodesta. Hänellä diagnosoidaan MS-tauti, hän menettää hermostonsa hallinnan, halvaantuu, muuttuu kuuroksi ja lopulta menehtyy. Elokuva loppuu hetkeen, jossa Jackien henki seuraa tämän ja siskonsa leikkiä rannalla pieninä tyttöinä.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Emily Watson  Jacqueline ”Jackie” du Pré  
 Rachel Griffiths  Hilary du Pré  
 James Frain  Daniel Barenboim  
 David Morrissey  Christopher Finzi  
 Charles Dance  Derek du Pré  
 Celia Imrie  Iris du Pré  
 Rupert Penry-Jones  Piers Du Pré  

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.