Heroes of Newerth

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Heroes of Newerth
Kehittäjä S2 Games
Julkaisija S2 Games
Säveltäjä Arnej
Julkaistu 12.5.2010[1]
Lajityyppi Strategia
Pelimuoto Moninpeli
Alusta Linux, Mac OS X ja Windows
Jakelumuoto Internet-lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Heroes of Newerth eli HoN on S2 Games -pelistudion tekemä Warcraft III:n moninpelikartta Defense of the Ancientsiin perustuva tietokonepeli. Toisin kuten Defense of the Ancients, Heroes of Newerth on kokonaan oma pelinsä. Vuonna 2015 pelin tekijöiksi vaihtui Frostburn Studios.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heroes of Newerthissä on kaksi vastakkain taistelevaa puolta, Legion ja Hellbourne. Tarkoituksena on voittaa vastapuoli tuhoamalla vastapuolen päärakennus samalla puolustaen omaa päärakennusta.[1] Voiton voi myös saavuttaa jos vastustaja päättää luovuttaa taistelun.

Peliin voi osallistua maksimissaan 10 pelaajaa, viisi kummallekin puolelle. Pelissä on valittavana 136[2] erilaista sankaria, joista kukin pelaaja valitsee itselleen ennen pelin alkua yhden sankarin. Versio 1.0.1.3 toi peliin sankarivalikkoon 18 tyhjää paikkaa, joihin pelin kehityksen edetessä tuli uusia sankareita. Sittemmin tyhjiä paikkoja on lisätty, jolloin paikkoja on yhteensä 144. Sankareiden lisäksi taistelukentällä on kummallakin puolella tietokoneen ohjaamia sotajoukkoja sekä puolueettomia hirviöitä, jotka hyökkäävät mentäessä niiden lähelle.

Pelissä on neljä karttaa. Niistä suosituin[3] on Forests of Caldavar, joka on neliönmuotoinen, ja sitä halkoo kulmasta kulmaan joki. Joen yläpuolella on Hellbournen ja alapuolella Legionin alueet[3]. Kentällä on kolme linjaa, joita yleisesti kutsutaan nimillä top, middle ja bottom[4][5]. Näitä linjoja pitkin tietokoneen ohjaamat sotajoukot kulkevat ja niiden varrella on kummankin osapuolen puolustustornit. Yleensä pelin alussa sankarit kulkevat sotajoukkojen mukana linjoja pitkin, mutta pelin edetessä peli painottuu sankareiden välisiin taisteluihin, jotka tapahtuvat ympäri kenttää.

Pelissä on tarkoitus kehittää omaa sankaria taistelemalla, josta saa rahaa sekä kokemusta[1]. Rahalla voi ostaa esineitä, jotka auttavat taistelussa, ja kokemus parantaa sankarin omia taitoja.

Pelissä on erilaisia esineitä 130[6] ja niitä voi ostaa ympäri karttaa olevista kaupoista. Sankari voi kantaa mukanaan yhtä aikaa kuutta eri esinettä.

Heroes of Newerthissä on 6 erilaista pelitilaa. Eri pelitilat vaikuttavat siihen, miten ja mitkä sankarit ovat valittavissa ennen pelin alkua. Yleisesti ottaen ilman toissijaisissa moodeissa mainittua All Heroes -moodia pelaajat voivat valita sankarinsa vain oman puolensa sankarien joukosta. Ilman erillistä pelinjohtajan määritystä pelissä ei voi olla samaa sankaria enemmän kuin yksi kappale.

 • All Pick tai AP − Pelaajat voivat valita minkä tahansa sankarin Hellbournen tai Legionin riveistä, riippuen siitä kummalla puolella ovat, nopeat syövät hitaat -periaatteella.
 • Random draft tai RD − Pelaajat voivat valita oman sankarinsa sattumanvaraisesti valituista 20 sankarista.
 • Single draft tai SD − Pelaaja voi valita yhden sankarin kolmesta sattumanvaraisesti valitusta sankarista. Kolme sattumanvaraista sankaria on valittu siten, että mukana on yksi sankari kustakin sankarien pääluokasta (jotka ovat voimakkuus, älykkyys ja ketteryys).
 • Banning draft − Moodi on samanlainen kuten Random draft edellä, mutta joukkueiden ensimmäiset pelaajat poistavat valikoimasta yhteensä neljä valitsemaansa sankaria.
 • Banning pick − Moodi on kuten Banning Draft, mutta aluksi ensimmäiset pelaajat poistavat koko valikoimasta yhteensä 8 sankaria.
 • (Deathmatch) − Moodissa kukin pelaaja valitsee aluksi yhden sankarin, ja kun sankari kuolee, pelaaja valitsee uuden sankarin. Joukkue häviää kun sankarit loppuvat. Moodia ei ole vielä otettu käyttöön.
 • Mid Wars - Moodi, jossa molemmista joukkueista yksi henkilö poistaa kolme sankaria ennen sankareiden valintaa. Sankareiden poiston jälkeen joukkueet valitsevat sankarinsa. Moodilla on oma karttansa, jossa kaikki pelaajat asettuvat vastakkain samalle linjalle.


Pelissä on myös toissijaisia moodeja, joilla vaikutetaan sankarivalikoiman lisäksi pelin muihin aspekteihin:

 • No leavers − Peliin ei oteta pelaajia, jotka ovat useasti aiemmissa peleissä poistuneet kesken pelin.
 • Auto balanced − Ennen peliä joukkueet jaetaan automaattisesti siten, että joukkueiden yhteiset taitotasot ovat mahdollisimman tasaiset.
 • Casual mode tai CM − Pelissä sankareiden kokemus ja rahavarat kasvavat nopeammin ja puolustustornit ovat heikompia.
 • All heroes tai AP (sanoista All Pick) − Pelaajat voivat valita sankarinsa kaikkien sankarien joukosta, riippumatta siitä ovatko Legionin tai Hellbournen puolella.
 • Random hero tai AR (sanoista All Random) − Pelaajalle valitaan sattumanvarainen sankari.
 • No stats − Pelin tietoja ei lasketa tilastoihin.
 • Hardcore mode - Pelissä kullan määrä ei lisäänny automaattisesti joka sekunti, omien joukkojen tuhoamisesta (deny) ei saa kokemuspisteitä ja omien tornien tuhoamisesta vastustajan joukkue ei saa kultaa (normaalisti 100).

Aloittelevalle pelaajalle yksi suuri ongelma Heroes of Newerthissä on suhteellisen korkea aloituskynnys, sillä onnistuminen pelissä edellyttää sankareiden ja esineiden tuntemusta. Ongelmaa on pyritty ratkaisemaan peliin sisäänrakennetulla taitotasojärjestelmällä (PSR eli Public Skill Rating), jonka avulla taidoiltaan samantasoisia pelaajia pyritään ohjaamaan samoihin peleihin. Peliin rekisteröitynyt uusi pelaaja saa aluksi 1500 taitopistettä. Pistemäärä laskee hävittyjen pelien seurauksena ja vastaavasti voitetut pelit nostavat pistemäärää.

Pyrkimyksellä saada samantasoiset pelaajat samaan peliin on tarkoitus vähentää pelissä joidenkin pelaajien osalta esiintyvää vihamielisyyttä aloittelevaa tai jopa kokenuttakin pelaajaa kohtaan pelaajan tekemien virheiden takia[1].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. a b c d Samu Ollila: Kummajaisten Kerho. Pelit, Maaliskuu 2010, nro 3, s. 18.
 2. Heroes Heroes of Newerth. Arkistoitu 12.11.2011. Viitattu 24.7.2014. (englanniksi)
 3. a b Forests of Caldavar Heroes of Newerth Wiki. Viitattu 8.3.2010. (englanniksi)
 4. New Player Guide Heroes of Newerth Wiki. Viitattu 8.3.2010. (englanniksi)
 5. Heroes of Newerth Glossary of Terms Gamereplays.org. Viitattu 11.3.2010. (englanniksi)
 6. Item list Heroes of Newerth. Arkistoitu 13.7.2014. Viitattu 24.7.2014. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]